Ce este si cum ii faci fata anemiei?

12 Ianuarie 2012
 

Anemia reprezinta fie o scadere a numarului de globule rosii, fie a cantitatii de hemoglobina din sange. Milioane de persoane sunt anemice si unele fara sa stie acest lucru. Afla in continuare ce trebuie sa faci pentru a trata anemia.


In primul rand trebuie sa se stie ca anemia nu este o boala in sine, ci un simptom. Dereglarile hormonale, sangerarile masive la menstruatie, ulcerele peptice, bolile tiroidiene, deficientele alimentare, inflamatia cronica in corp si operatiile sunt doar cateva dintre cauzele aparitiei anemiei.


Primele semne ca suferi de anemie sunt pierderea apetitului, constipatia, durerile de cap, nervozitatea sau dificultatea de concentrare, scrie Phyllis A. Balch, unul dintre cei mai recunoscuti nutritionisti americani.


Plantele iti pot fi de mare ajutor atunci cand esti anemic. Lucerna, afinele, ciresele, papadia, gentiana, pielita strugurilor, lumanarica, urzica, zmeura, traista ciobanului si stevia galbena sunt cateva plante ce trebuie utilizate in cazul anemiilor. Femeiele insarcinate nu trebuie sa ia gentiana.


Dieta ta trebuie sa contina multe fructe si legume, precum mere, caise, sparanghel, banane, broccoli, patrunjel, prune, struguri rosii, tarate de orez, gulie verde si dovleac galben.


De asemenea, galbenusul de ou te va ajuta foarte mult in astfel de situatii.


Incearca sa eviti alimentele care contin acid oxalic, deoarece acesta intervine in absortia fierului. Printre acestea se numara urmatoarele alimente: migdale, caju, cacao, kale, macris, spanacul, sfecla, anumite tipuri de alune si anumite feluri de fasole boabe.


Este foarte important ca atunci cand esti anemic sa nu fumezi, nici macar pasiv.


O mare greseala a persoanelor care sunt anemice este sa ia foarte multe suplimente in acelasi timp. Nu lua calciu, vitamina E, zinc sau antiacide in acelasi timp cu suplimente cu fier, deoarece acestea interactioneaza cu absortia fierului.


Pentru a asimila cat mai mult incearca sa incluzi in dieta ta fasole boabe alba, fasole pinto, ficat, melasa, fulgi de orez, frunze de sfecla, frunze de mustar, piersici uscate sau prune uscate.

Sursa: www.ziare.com 

AFLA CE TE POATE AJUTA: Panax Ginseng ,
 
3 Suisses - VIP
Clasificare articol: Boli si afectiuni
Vezi articole din categoria: Boli si afectiuni
Vezi stiri din categoria: Boli si afectiuni
 

Comentarii

Momentan nu exista comentarii adaugate. Fii primul! :)
Folositi formularul de mai jos pentru a trimite un comentariu.


Nume: *

E-mail: *

Comentariul tau: *



Captcha* In cazul in care nu puteti citi codul,
click pe imagine pentru a genera un nou cod!
Codul trebuie introdus cu MAJUSCULE!


 
Acest site este detinut, administrat si mentinut de SC Blue Soft SRL, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent mentionat mai inainte este singurul responsabil de continutul acestui site, iar Reteaua CaliVita® International si entitatile sale operatoare nu au nici o responsabilitate cu privire la acest site. Ne luam angajamentul sa va anuntam cand un produs nu mai este pe stoc sau o promotie este retrasa.

Pagina de internet www.farmamed.ro si detinatorul acesteia SC BLUE SOFT SRL nu comercializeaza produse ci doar promoveaza produse ale unor distribuitori autorizati, avand rolul doar de a prelua si retransmite catre acesti distribuitori comenzi on line. Drept urmare, farmamed.ro si SC BLUE SOFT SRL nu se fac raspunzatoare de eventuale deficiente aparute in livrarea comenzilor, continutul coletelor, provenienta sau calitatea produselor, acestea revenind in sarcina exclusiva a distribuitorilor autorizati al produselor respective.