Chimioterapia actuală nu distruge celulele stem canceroase din neoplasmul de sân

16 Mai 2008
 

Eşecul frecvent al chimioterapiilor în înlăturarea completă a cancerului de sân se explică prin faptul că tratamentul nu distruge celulele stem ale tumorii, ceea ce face ca ea să reapară. În timp ce medicamentele anti-cancer convenţionale împiedică răspândirea cancerului, ele lasă intacte celulele stem, explică autorii comparând tratamentul cu munca unui grădinar care taie buruienile, dar lasă rădăcinile. Principalul autor al studiului, publicat în versiunea online a Journal of the National Cancer Institute, este Dr. Michael Lewis de la Facultatea de medicină Baylor (BCM) din Houston (Texas, sud-vest).
"Se pare că aceste celule, prin natura lor, sunt rezistente la efectul tratamentelor anticanceroase actuale", a afirmat el, precizând că acum calea de urmat pentru combaterea eficientă a tumorilor este punerea la punct a unor medicamente care să vizeze în mod special celulele stem ale cancerului. Pentru început, este necesară dezvoltarea unor indicatori biologici ai celulelor stem canceroase de sân pentru a le distruge sistematic. Lewis a indicat că medicamentul "Lapatinib" sau "TYKERB" al laboratorului britanic GlaxoSmithKline, combinat cu alte medicamente, pare să fie eficient în distrugerea celulelor stem canceroase şi a tumorii de sân în sine. Acest medicament promiţător, în curs de evaluare, este prevăzut să fie utilizat în tratarea cancerului de sân înainte de metastază şi care conţine un indicator al unei proteine numite HER2. /Rompres/

 

 
3 Suisses - VIP
Clasificare articol: Boli si afectiuni
Vezi articole din categoria: Boli si afectiuni
Vezi stiri din categoria: Boli si afectiuni
 

Comentarii

Momentan nu exista comentarii adaugate. Fii primul! :)
Folositi formularul de mai jos pentru a trimite un comentariu.


Nume: *

E-mail: *

Comentariul tau: *Captcha* In cazul in care nu puteti citi codul,
click pe imagine pentru a genera un nou cod!
Codul trebuie introdus cu MAJUSCULE!


 
Acest site este detinut, administrat si mentinut de SC Blue Soft SRL, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent mentionat mai inainte este singurul responsabil de continutul acestui site, iar Reteaua CaliVita® International si entitatile sale operatoare nu au nici o responsabilitate cu privire la acest site. Ne luam angajamentul sa va anuntam cand un produs nu mai este pe stoc sau o promotie este retrasa.

Pagina de internet www.farmamed.ro si detinatorul acesteia SC BLUE SOFT SRL nu comercializeaza produse ci doar promoveaza produse ale unor distribuitori autorizati, avand rolul doar de a prelua si retransmite catre acesti distribuitori comenzi on line. Drept urmare, farmamed.ro si SC BLUE SOFT SRL nu se fac raspunzatoare de eventuale deficiente aparute in livrarea comenzilor, continutul coletelor, provenienta sau calitatea produselor, acestea revenind in sarcina exclusiva a distribuitorilor autorizati al produselor respective.