Extractul de sâmburi de struguri util în apoptoza celulelor leucemice

12 Mai 2009
 

Conform cercetătorilor din Kentucky, extractul de sâmburi de struguri a declanşat apoptoza celulelor leucemice într-un test de laborator, 76 % din celulele maligne fiind distruse în 24 de ore de expunere la preparat. Studiul a fost publicat în jurnalul Clinical Cancer Research al American Association for Cancer Research unde a fost descris şi mecanismul principal de acţiune al extractului de struguri. Se pare că acesta activează proteina JNK, cunoscută a fi implicată în mecanismele celulare intime ale apoptozei. Deşi s-a demonstrat că extractul de sâmburi de struguri are efect pe mai multe culturi celulare în vitro, incluzând cancere de piele, sân, colon, plămân, stomac şi prostata, nimeni nu a testat extractul în cazul cancerelor hematologice şi nici nu a descris cu precizie mecanismele de acţiune.

Profesor la universitatea Kentucky, la Graduate Center for Toxicology , doctorul Xianglin Shi, autorul studiului, este convins că rezultatele prezentate pot duce la crearea de medicamente ce includ agentul activ din extract pentru prevenţia sau chiar tratarea bolilor maligne hematologice sau altor cancere, mai ales că celulele sănătoase nu sunt afectate. Studiile epidemiologice au demonstrat efectul benefic al consumului de vegetale în preventia dezvoltării cancerului. Shi împreună cu colegii au studiat substanţe conţinute de fructe şi legume şi efectul acestora. Ei au descoperit că există proantociani în extractul de coajă de măr, practic nişte flavonoizi ce au activitate antioxidantă producând şi apoptoza în anumite linii celulare canceroase, dar nu şi la celulele sănătoase. Folosind un extract comercial, Shi a expus celule leucemice la diferite doze şi concentraţii şi a observat ce concentraţie porneşte apoptoza. Prin teste genetice şi farmacologice au determinat apoi cum se declansează apoptoza. Extractul activează proteina JNK ce reglează Cip/p21, implicat în ciclul celular. Au folosit apoi o substanţă ce inhibă JNK , observând cum extractul nu mai are niciun efect. Cu ajutorul tehnologiei genetice au suprimat gena responsabilă de proteina JNK ceea ce a dus la acelaşi răspuns.citeste mai mult...

Sursa Posta Medicala

 
3 Suisses - VIP
Clasificare articol: Boli si afectiuni
Vezi articole din categoria: Boli si afectiuni
Vezi stiri din categoria: Boli si afectiuni
 

Comentarii

Momentan nu exista comentarii adaugate. Fii primul! :)
Folositi formularul de mai jos pentru a trimite un comentariu.


Nume: *

E-mail: *

Comentariul tau: *Captcha* In cazul in care nu puteti citi codul,
click pe imagine pentru a genera un nou cod!
Codul trebuie introdus cu MAJUSCULE!


Comanda online produse Pediakid Hyperclinica Medlife Timisoara

Cele mai cautate produse:

Cauti o farmacie, un spital sau un cabinet medical?

Parteneri

 
Acest site este detinut, administrat si mentinut de SC Blue Soft SRL, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent mentionat mai inainte este singurul responsabil de continutul acestui site, iar Reteaua CaliVita® International si entitatile sale operatoare nu au nici o responsabilitate cu privire la acest site. Ne luam angajamentul sa va anuntam cand un produs nu mai este pe stoc sau o promotie este retrasa.

Pagina de internet www.farmamed.ro si detinatorul acesteia SC BLUE SOFT SRL nu comercializeaza produse ci doar promoveaza produse ale unor distribuitori autorizati, avand rolul doar de a prelua si retransmite catre acesti distribuitori comenzi on line. Drept urmare, farmamed.ro si SC BLUE SOFT SRL nu se fac raspunzatoare de eventuale deficiente aparute in livrarea comenzilor, continutul coletelor, provenienta sau calitatea produselor, acestea revenind in sarcina exclusiva a distribuitorilor autorizati al produselor respective.