Primii născuţi sunt mai inteligenţi decât fraţii lor

15 Mai 2008
 

Conform unui nou studiu primii născuţi au o şansă mai mare să fie mai inteligenţi decât fraţii lor. Astfel, conform acestui studiu, primii născuţi au o şansă mai mare de a avea cel mai ridicat coeficient de inteligenţă dintre fraţi, în timp ce ultimii născuţi au cel mai scăzut IQ, conform cercetătorilor de la Universitatea Vrije din Amsterdam. Acest studiu se bazează pe analiza coeficientului de inteligenţă a 650 de copii care au fost testaţi de trei ori până la împlinirea vârstei de 18 ani. ''Acest efect este identic şi la băieţi şi la fete. Cel mai mare punctaj IQ a fost obţinut de copiii care nu aveau fraţi mai mari, aceştia fiind urmaţi de copiii care avea un singur frate mai mare. Copiii cu doi sau mai mulţi fraţi mai mari au obţinut cel mai scăzut punctaj în testele de inteligenţă'', a precizat prof. Dorret Boomsma.
Acest studiu va fi publicat în revista Intelligence. Cauzele pentru care primii născuţi sunt mai inteligenţi decât fraţii lor mai mici nu sunt cunoscute cu exactitate, însă oamenii de ştiinţă susţin că nivelul ridicat de atenţie de care se bucură primii născuţi din partea părinţilor ar putea să influenţeze într-o manieră determinantă dezvoltarea intelectuală ulterioară.
Însă în timp ce primii născuţi sunt cei mai inteligenţi, un alt studiu sugerează că ultimii născuţi sunt cei mai iubiţi şi favorizaţi de către părinţi. Un studiu realizat la University of California pe 2.000 de familii a realizat o tipologie a copiilor conform căreia primii născuţi au un comportament dominant, sunt religioşi, cerebrali şi de multe ori nevrotici, în timp ce mijlociii sunt rebeli, mai puţin religioşi, impulsivi şi mai deschişi către noi experienţe, iar mezinii sunt cei mai sociabili dintre copii, prezenţe agreabile, creativi şi de obicei cei mai favorizaţi de către părinţi în relaţiile cu ceilalţi fraţi. /Rompres/

 
3 Suisses - VIP
Clasificare articol: Diverse
Vezi articole din categoria: Diverse
Vezi stiri din categoria: Diverse
 

Comentarii

Momentan nu exista comentarii adaugate. Fii primul! :)
Folositi formularul de mai jos pentru a trimite un comentariu.


Nume: *

E-mail: *

Comentariul tau: *Captcha* In cazul in care nu puteti citi codul,
click pe imagine pentru a genera un nou cod!
Codul trebuie introdus cu MAJUSCULE!


Comanda online produse Pediakid Hyperclinica Medlife Timisoara

Cele mai cautate produse:

Cauti o farmacie, un spital sau un cabinet medical?

Parteneri

 
Acest site este detinut, administrat si mentinut de SC Blue Soft SRL, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent mentionat mai inainte este singurul responsabil de continutul acestui site, iar Reteaua CaliVita® International si entitatile sale operatoare nu au nici o responsabilitate cu privire la acest site. Ne luam angajamentul sa va anuntam cand un produs nu mai este pe stoc sau o promotie este retrasa.

Pagina de internet www.farmamed.ro si detinatorul acesteia SC BLUE SOFT SRL nu comercializeaza produse ci doar promoveaza produse ale unor distribuitori autorizati, avand rolul doar de a prelua si retransmite catre acesti distribuitori comenzi on line. Drept urmare, farmamed.ro si SC BLUE SOFT SRL nu se fac raspunzatoare de eventuale deficiente aparute in livrarea comenzilor, continutul coletelor, provenienta sau calitatea produselor, acestea revenind in sarcina exclusiva a distribuitorilor autorizati al produselor respective.