Tehnicile de ├«nfrumuseţare neautorizate pot crea probleme

22 Aprilie 2008
 

Mii de femei la nivel mondial sunt expuse efectelor secundare din cauza folosirii tehnicilor de înfrumuseţare neautorizate, este concluzia congresului european de medicină estetică organizat în perioada 18-20 aprilie, la Bucureşti. Pentru prima dată în România, în cadrul celui de-al şaselea Congres European de medicină estetică, se atrage atenţia asupra diferenţei dintre actul medical profesionist şi cel neautorizat. Din dorinţa de schimbare şi lipsa de informare, femeile care apelează la diferite metode de înfrumuseţare ajung să fie victimele unor aparate neomologate şi ale unor acte medicale neprofesioniste, având repercusiuni grave pentru perioade lungi de timp, a explicat dr. Alină Frăţilă din Bonn, Germania.
 Ea a exemplificat cu un caz în care pacienta respectivă pentru că i s-a făcut o anestezie de o persoană neautorizate a făcut şoc anafilactic şi a decedat înainte de nuntă cu trei zile. Specialiştii consideră că trebuie să existe o delimitare între cosmetician/estetician şi medic. Folosite pentru îmbunătăţirea temporară a înfăţişării sau pentru moderarea ridurilor şi a altor aspecte neplăcute ale tenului, tehnicile chirurgicale de înfrumuseţare neomologate sau realizate de personal neautorizate prezintă o serie importantă de incoveniente. Astfel, durerea, infectarea, înroşirea sau învineţirea zonei, umflăturile şi sensibilitatea mărită a pielii sunt completate de surpriza unei mutilări temporare sau chiar permanente a pacientei.
 Specialiştii atrag atenţia că la nivel european, numărul femeilor care au ajuns să fie desfigurate, în urma intervenţiilor realizate de aşa-zişi specialişti a crescut la câteva mii. Dr. Alina Frăţilă a menţionat că în Germania, de exemplu, se foloseşte în prezent foarte mult lumina pulsată, însă nu toate acestea sunt identice, unele sunt neautorizate şi nu reuşesc să separe radiaţiile bune de cele rele şi în loc să contribuie la întinerire pot să ducă la îmbătrânirea pacientei. Un alt exemplu este tratamentul cu toxină botulinică care trebuie făcut cu medicamente autorizate şi nu cu unele luate de la diverşi distribuitori, produse de pildă Afganistan şi care pot face rău. "Femeile trebuie să conştientizeze riscurile în momentul în care optează pentru metode invazive care folosesc substanţe neautorizate sau proceduri de teeling, dermabraziune, laser, bisturiu, fillere, etc. Pacientele trebuie să ştie că acestea sunt intervenţii chirurgicale care presupun durere, anestezie dar şi prezenţa unor efecte adverse, deosebit de grave, în cazul în care nu sunt realizate de medici specializaţi în medicină estetică. De aceea, trebuie luată în considerare importanţa realizării acestor intervenţii chirurgicale în cabinetele medicale specializate şi nu în saloanele de înfrumuseţare", a declarat dr. Mihaela Leventer, preşedinta Societăţii Române de Medicină Estetică. Prof. dr. Carla Bartoletti şi fiul acesteia Emanuel Bartoletti, specialişti în chirurgie plastică, dar şi prof. dr. Andrzej Ignaciuk consideră că este necesar să existe o şcoală specializată de estetică pentru esteticieni, şcoală care, de altfel, în ţările lor există. În România a funcţionat înainte de 1989 o şcoală de cosmetică pentru doi ani, care era foarte bună, a spus dr. Levente, dar în prezent nu mai există această şcoală, ci se fac cursuri pe diverse perioade scurte. Aceste cursuri sunt insuficiente însă pentru o pregătire solidă. De aceea se impune o legislaţie în acest domeniu.
 Specialiştii la Congres au abordat şi problema tratamentului anti-age asupra cărora sunt mai multe dispute dacă sunt tratamente comerciale sau medicale în adevăratul sens al cuvântului. O parte dintre specialişti consideră că atâta vreme cât celula îmbătrâneşte este greu de presupus că există un tratament eficient împotriva îmbătrânirii. /Rompres/

 
3 Suisses - VIP
Clasificare articol: Frumusete
Vezi articole din categoria: Frumusete
Vezi stiri din categoria: Frumusete
 

Comentarii

Momentan nu exista comentarii adaugate. Fii primul! :)
Folositi formularul de mai jos pentru a trimite un comentariu.


Nume: *

E-mail: *

Comentariul tau: *Captcha* In cazul in care nu puteti citi codul,
click pe imagine pentru a genera un nou cod!
Codul trebuie introdus cu MAJUSCULE!


Comanda online produse Pediakid Hyperclinica Medlife Timisoara

Cele mai cautate produse:

Cauti o farmacie, un spital sau un cabinet medical?

Parteneri

 
Acest site este detinut, administrat si mentinut de SC Blue Soft SRL, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent mentionat mai inainte este singurul responsabil de continutul acestui site, iar Reteaua CaliVita® International si entitatile sale operatoare nu au nici o responsabilitate cu privire la acest site. Ne luam angajamentul sa va anuntam cand un produs nu mai este pe stoc sau o promotie este retrasa.

Pagina de internet www.farmamed.ro si detinatorul acesteia SC BLUE SOFT SRL nu comercializeaza produse ci doar promoveaza produse ale unor distribuitori autorizati, avand rolul doar de a prelua si retransmite catre acesti distribuitori comenzi on line. Drept urmare, farmamed.ro si SC BLUE SOFT SRL nu se fac raspunzatoare de eventuale deficiente aparute in livrarea comenzilor, continutul coletelor, provenienta sau calitatea produselor, acestea revenind in sarcina exclusiva a distribuitorilor autorizati al produselor respective.