Pilulele contraceptive nu îngraşă

14 Mai 2008
 

Pilulele contraceptive orale de ultimă generaÅ£ie nu îngraşă, doar mâncarea în exces, sedentarismul, regimul de viaţă nesănătos ÅŸi mai ales stresul reprezintă factori principali care duc la kilograme în plus, susÅ£in specialiÅŸtii. Această ipoteză a apărut în urmă cu peste 30 de ani, când dozele utilizate erau mult diferite de cele folosite în prezent. De aproximativ 20 de ani, situaÅ£ia s-a schimbat radical, contraceptivele orale suferind modificări importante, de la o concentraÅ£ie de 100-175 de micrograme hormoni folosită în trecut, la o concentraÅ£ie de 20-35 de micrograme în prezent.
''Din momentul apariÅ£iei primei macropilule contraceptive ÅŸi până în prezent, formulele utilizate au fost permanent îmbunătăţite, ajungându-se în acest moment la noi formule, cu un conÅ£inut redus de hormoni pe pilulă. Astfel, efectele nedorite asupra organismului au fost eliminate'', a declarat Adriana Toader, brand manager la Gedeon Richter România.
Există diverse studii care demonstrează că, în prezent, contraceptivele orale combinate nu îngraşă. De exemplu, un studiu multicentric realizat de Gedeon Richter (pentru produsul Novynette) a demonstrat că la 86% dintre femei nu s-a modificat semnificativ greutatea corporală (până la 1 kg - se încadrează în limitele de variabilitate a greutăţii din populaÅ£ia generală). DeÅŸi cele mai multe femei asociază creÅŸterea în greutate cu contraceptivele, de fapt aceasta are drept cauză obiceiurile alimentare total nesănătoase ÅŸi sedentarismul. Femeile care vor să aibă grijă de corpul lor trebuie să ÅŸtie că între factorii care le ajută la menÅ£inerea siluetei se numără: mersul pe jos, plimbarea cu bicicleta sau rolele, exerciÅ£iile fizice, dansul, eliminarea din alimentaÅ£ie a produselor bogate în grăsimi, a sării în exces, eliminarea stresului, cât ÅŸi programarea ultimei mese cu patru ore înainte de culcare. /Rompres/

 
3 Suisses - VIP
Clasificare articol: Medicamente si tratamente
Vezi articole din categoria: Medicamente si tratamente
Vezi stiri din categoria: Medicamente si tratamente
 

Comentarii

Momentan nu exista comentarii adaugate. Fii primul! :)
Folositi formularul de mai jos pentru a trimite un comentariu.


Nume: *

E-mail: *

Comentariul tau: *Captcha* In cazul in care nu puteti citi codul,
click pe imagine pentru a genera un nou cod!
Codul trebuie introdus cu MAJUSCULE!


Comanda online produse Pediakid Hyperclinica Medlife Timisoara

Cele mai cautate produse:

Cauti o farmacie, un spital sau un cabinet medical?

Parteneri

 
Acest site este detinut, administrat si mentinut de SC Blue Soft SRL, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent mentionat mai inainte este singurul responsabil de continutul acestui site, iar Reteaua CaliVita® International si entitatile sale operatoare nu au nici o responsabilitate cu privire la acest site. Ne luam angajamentul sa va anuntam cand un produs nu mai este pe stoc sau o promotie este retrasa.

Pagina de internet www.farmamed.ro si detinatorul acesteia SC BLUE SOFT SRL nu comercializeaza produse ci doar promoveaza produse ale unor distribuitori autorizati, avand rolul doar de a prelua si retransmite catre acesti distribuitori comenzi on line. Drept urmare, farmamed.ro si SC BLUE SOFT SRL nu se fac raspunzatoare de eventuale deficiente aparute in livrarea comenzilor, continutul coletelor, provenienta sau calitatea produselor, acestea revenind in sarcina exclusiva a distribuitorilor autorizati al produselor respective.