Importanta enzimelor pentru organism

19 Octombrie 2009
 

Cand sanatatea noastra este echilibrata, corpul uman produce sute de tipuri de enzime. Acestea sunt responsabile cu lupta impotriva infectiilor, cu digestia, cu refacerea organismului, functiile si rolul lor fiind infinite. Enzimele sunt extrase din alimentele usor digerabile, cum ar fi legumele si fructele proaspete, din oua, carne, peste. Fiecare enzima actioneaza asupra unui aliment, neputand fi inlocuita de o alta. Calea cea mai eficienta si sigura de a suplimenta rezerva de enzyme existente in corpul nostru si a ne imbogati sistemul digestive este consumul de alimente sanatoase. Cele mai importante enzime care au fost isolate in hrana sanatoasa sunt:
• Citocromoxidaza – necesara pentru respiratia celulelor
• Lipaza – descompune moleculele de grasime
• Lactaza – ajuta la digestia laptelui
• Proteaza – ajuta la digestia proteinelor
• Amilaza – faciliteaza digestia amidonului
• Catalaza – catalizeaza descompunerea apei oxigenate in apa si oxigen in tesuturi
• Peroxidaza – actioneaza in acelasi mod, dar la nivel cellular
• Renina – determina coagularea laptelui si permite eliberarea mineralelor importante din lapte
• SOD (Super Oxid Dismutaza) – previne imbatranirea
• Transhidrogenaza – ajuta la pastrarea tonusului muscular al inimii
• Pepsina – ajuta la digestia proteinelor si transformarea lor in aminoacizi, care sunt apoi transportati in tot corpul uman, pentru completarea resurselor energetice si autoechilibrare.

Lipsa enzimelor este un factor major in declansarea bolilor. Atunci cand mancarea gatita, saraca in enzime, ajunge in corp, acesta trebuie sa compenseze prin consumarea propriilor rezerve enzimatice. Cand cantitatea enzimelor proprii scade in calitate si putere, scade si capacitatea corpului de a prelucra grasimi grele, proteine si calorii in exces. Atunci organismul slabeste si, in final, se imbolnaveste. Lipsa enzimelor este un factor important ce contribuie la aparitia celor mai multe problem de sanatate, de la raceli obisnuite pana la probleme grave. Aportul enzimelor echilibreaza organismul, remediaza deficientele si elimina toxinele. Acest aport este asigurat prin consumul de legume si fructe crude, cat mai putin prelucrate termic, printr-o alimentatie cat mai saraca in conservanti si aditivi alimentari si prin aport de enzime digestive.
 

 

 
3 Suisses - VIP
Clasificare articol: Nutritie
Vezi articole din categoria: Nutritie
Vezi stiri din categoria: Nutritie
 

Comentarii

Momentan nu exista comentarii adaugate. Fii primul! :)
Folositi formularul de mai jos pentru a trimite un comentariu.


Nume: *

E-mail: *

Comentariul tau: *



Captcha* In cazul in care nu puteti citi codul,
click pe imagine pentru a genera un nou cod!
Codul trebuie introdus cu MAJUSCULE!


 
Acest site este detinut, administrat si mentinut de SC Blue Soft SRL, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent mentionat mai inainte este singurul responsabil de continutul acestui site, iar Reteaua CaliVita® International si entitatile sale operatoare nu au nici o responsabilitate cu privire la acest site. Ne luam angajamentul sa va anuntam cand un produs nu mai este pe stoc sau o promotie este retrasa.

Pagina de internet www.farmamed.ro si detinatorul acesteia SC BLUE SOFT SRL nu comercializeaza produse ci doar promoveaza produse ale unor distribuitori autorizati, avand rolul doar de a prelua si retransmite catre acesti distribuitori comenzi on line. Drept urmare, farmamed.ro si SC BLUE SOFT SRL nu se fac raspunzatoare de eventuale deficiente aparute in livrarea comenzilor, continutul coletelor, provenienta sau calitatea produselor, acestea revenind in sarcina exclusiva a distribuitorilor autorizati al produselor respective.