Ginkgo XC

Ginkgo XC
Pret: 72.75 RON
Comanda Comanda
 
Categorie: Antioxidanti
Furnizor: CaliVita
Cod produs: -
Descriere:

Ginkgo biloba este cel mai vechi arbore viu existent în zilele noastre, fiind considerat, din acest motiv, o adevărată “fosilă vie”. Face parte din specia Ginkgophyta, care se presupune că s-a dezvoltat cu aproximativ 200 milioane de ani în urmă, în epoca dinozaurilor. Era răspândit mai ales în America de Nord, Europa şi Asia, dar ulterior a dispărut, ca urmare a cataclismelor naturale, dar şi din cauza dinozaurilor şi reptilelor uriaşe, care au contribuit la dispersia seminţelor. A supravieţuit însă în mănăstirile şi grădinile templelor din China.

Ginkgo biloba se numără printre cele mai studiate vegetale în zilele noastre. Spre deosebire de numeroase alte plante, frunzele de Ginkgo nu sunt utilizate frecvent în starea lor naturală, ci mai mult sub formă concentrată, de extract standardizat de Ginkgo biloba (GBE). În Europa şi în Statele Unite ale Americii, suplimentele alimentare cu Ginkgo biloba se numără printre cele mai bine vândute suplimente alimentare, ocupând primul loc în Germania şi Franţa.


În medicina tradiţională, Ginkgo era folosit pentru tratarea tulburărilor de circulaţie şi îmbunătăţirea memoriei. Studii ştiinţifice efectuate de-a lungul anilor confirmă justeţea acestor utilizări tradiţionale. Există dovezi că extractul de Ginkgo biloba poate fi eficient în afecţiunile asociate cu un flux sanguin cerebral diminuat, în special la persoanele în vârstă. Studii de laborator au demonstrat că extractul de Ginkgo biloba îmbunătăţeşte circulaţia sanguină prin dilatarea vaselor şi reducerea aderării plachetelor sanguine.


De asemenea, frunzele de Ginkgo biloba conţin două tipuri de substanţe chimice (flavonoide şi terpenoizi) despre care se consideră că au proprietăţi antioxidante. Antioxidanţii sunt substanţe care protejează organismul de acţiunea radicalilor liberi – substanţe nocive din organism care alterează membranele celulare, lezând ADN-ul şi provocând chiar moartea celulelor. Radicalii liberi apar în mod natural în organism, dar şi toxinele din mediul înconjurător (incluzând razele ultraviolete, radiaţiile, fumul de ţigară şi poluarea aerului) pot creşte numărul acestora. Radicalii liberi sunt răspunzători de un număr crescut de probleme de sănătate, inclusiv afecţiuni cardiovasculare, cancer, boala Alzheimer şi alte forme de demenţă. Antioxidanţi precum cei care se găsesc în Ginkgo pot neutraliza radicalii liberi şi pot reduce sau preveni unele din prejudiciile pe care le cauzează.


Au fost identificate mai mult de 40 de compuşi ai Ginkgo biloba, dar numai 2 sunt responsabili de efectele benefice exercitate asupra organismului uman – flavonoidele şi terpenoizii. Flavonoidele, cum sunt quercitina şi kempferolul, au un puternic efect antioxidant. Studii de laborator şi pe animale au arătat că flavonoidele protejează nervii, musculatura inimii, vasele sanguine şi retina. Terpenoizii, cum ar fi ginkgolidul şi bilobalidul, (care se găsesc numai în Ginkgo biloba) îmbunătăţesc fluxul sanguin prin dilatarea vaselor de sânge şi reducerea aderării plachetelor de pereţii vaselor.
Suplimentul alimentar Ginkgo XC, fabricat de CaliVita International, conţine extract standardizat de Ginkgo biloba şi contribuie la: îmbunătăţirea circulaţiei sanguine în general, şi prin aceasta, la o mai bună irigare a organelor, a extremităţilor corpului şi la îmbunătăţirea memoriei; refacerea după un accident vascular cerebral, datorită substanţelor active cu efect antioxidant şi acţiunii asupra vaselor de sânge; ameliorarea simptomelor în cazul femeilor care suferă de sindrom premenstrual; boala Alzheimer; înlăturarea răului de înălţime; protecţie faţă de acţiunea nocivă a radicalilor liberi.
Ginkgo XC se recomandă în caz de solicitări fizice şi psihice, cum ar fi: muncă fizică grea, sport, stres, scăderea memoriei, menţinerea funcţiilor cerebrale la vârstnici. De asemenea, are efecte benefice la persoanele cu extremităţi reci şi, în general, în optimizarea stării de sănătate.
 

 
 

GinkgoXC
Supliment alimentar cu extract de Ginkgo biloba
100tablete=27,9 9


O tabletă conţine:
Extras din frunze de Ginkgo Biloba; 90 mg (std. 24% f1avonglicozide,6% terpene)
Alte i.ngrediente: emulsifica~or-cel~loză microcristalină; agenţi de Întărire-acid steanc, stearat de magneziu: antlaglomerant-fosfat dicalcic, dioxid de siliciu; agent de Încărcare-croscarmeloză sadică; q.s.
Variaţia ingredientelor +/- 5%

Mod de administrare: ca supliment alimentar, o tableta zilnic sau conform recomandarilor medicului dumneavoastra.

Atentie! Nu se recomanda consumul produsului de catre copii.

A se evita consumul de Ginkgo biloba pe perioada sarcinii si alaptarii!

Persoanele cu diabet sau cu probleme de coagulare a sangelui trebuie sa ceara avizul medicului curant inainte de a consuma Ginkgo biloba.

Notificare MSP/ISPT/Seria AB/ Nr. 0223/26.05.2009

 
 
 


Vital 0 90 tablete

Vital 0 90 tablete

Pret: 93.90 RON
 
 
Beauty Formula (90 tbl)

Beauty Formula (90 tbl)

Pret: 124.22 RON
 
 
Amino BCAA

Amino BCAA

Pret: 46.00 RON
 
 
CLORAMINA T

CLORAMINA T

Pret: 20.00 RON
Detalii
 
 
 
L-Lysine Plus

L-Lysine Plus

Pret: 82.06 RON
 
 
 
Acest site este detinut, administrat si mentinut de SC Blue Soft SRL, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent mentionat mai inainte este singurul responsabil de continutul acestui site, iar Reteaua CaliVita® International si entitatile sale operatoare nu au nici o responsabilitate cu privire la acest site. Ne luam angajamentul sa va anuntam cand un produs nu mai este pe stoc sau o promotie este retrasa.

Pagina de internet www.farmamed.ro si detinatorul acesteia SC BLUE SOFT SRL nu comercializeaza produse ci doar promoveaza produse ale unor distribuitori autorizati, avand rolul doar de a prelua si retransmite catre acesti distribuitori comenzi on line. Drept urmare, farmamed.ro si SC BLUE SOFT SRL nu se fac raspunzatoare de eventuale deficiente aparute in livrarea comenzilor, continutul coletelor, provenienta sau calitatea produselor, acestea revenind in sarcina exclusiva a distribuitorilor autorizati al produselor respective.