Melatonin 3.0 60 tablete

Melatonin 3.0 60 tablete
Pret: 64.90 RON
Comanda Comanda
 
Categorie: Antioxidanti
Furnizor: CaliVita
Cod produs: FL0063
Descriere:

Incidenţa tot mai crescută a afecţiunilor în rândul populaţiei de vârstă înaintată a stimulat interesul oamenilor de ştiinţă în căutarea unor soluţii protectoare, capabile să întârzie procesele de îmbătrânire şi de dezvoltare a tulburărilor degenerative. Păstrarea sănătăţii vârstnicilor a devenit un obiectiv principal pentru biomedicină, deoarece creşterea longevităţii în societatea noastră este asociată cu o morbiditate crescută. Există o serie de dificultăţi în găsirea unor noi abordări şi strategii sigure pentru întârzierea proceselor de îmbătrânire. În acest sens, se leagă speranţe mari de melatonină, o substanţă cu structură peptidică secretată de glanda pineală, având efecte gerontoprotectoare şi antioxidative puternice.

Mecanismul exact prin care melatonina încetineşte procesele de îmbătrânire nu este cunoscut încă, dar se presupune că este rezultatul intercorelării optime a tuturor glandelor sistemului endocrin. Tradiţia orientală accentuează, din cele mai vechi timpuri, că esenţa vieţii constă în coordonarea fină a funcţionării glandelor endocrine. Centrele energetice (aşa-numitele chakra) corespund localizării anatomice ale glandelor endocrine, stimularea lor prin exerciţii yoga dând rezultate excelente.

La Institutul de Gerontologie al Fundaţiei Biancalana-Masera, din Ancona (Italia), Walter Pierpaoli şi colaboratorii săi au studiat pe şoareci efectele melatoninei. Rezultatele experimentelor au corespuns practicii şi experienţei indiene străvechi, deoarece mai mult de 20% din animalele tratate cu melatonină au avut o viaţă mai lungă şi un comportament sexual mai bun decât celelalte. În alte experimente, epifiza a fost extirpată, iar animalele de experienţă au murit înainte de vreme. În The International Journal of Neuroscience (1995) se poate citi părerea lui Reuven Sandyk, profesor la Institutul de Medicină Albert Einstein din New York: rezultatele experimentelor pe animale, precum şi studiile şi examinările efectuate pe om dovedesc că nivelul scăzut de melatonină accelerează îmbătrînirea şi susţin ipoteza funcţionării melatoninei ca substanţă ce combate îmbătrânirea.

Există numeroase studii care dovedesc şi capacitatea activităţii antioxidante a melatoninei. După cum se ştie, antioxidanţii sunt substanţe capabile să reducă, să neutralizeze şi să prevină leziunile provocate în organism de către radicalii liberi formaţi în urma unor procese de oxidare. Radicalii liberi astfel formaţi atacă membrana celulară, putând leza chiar şi DNA-ul, cu posibilitatea de a declanşa un proces cancerigen. Numeroase cercetări de laborator au demonstrat că melatonina este un antioxidant mai puternic chiar decât alte substanţe bine-cunoscute pentru activităţile lor antioxidante, cum ar fi vitamina E, beta-carotenul şi vitamina C. Prin proprietăţile sale antioxidante, melatonina neutralizează radicalii liberi, stimulează enzimele antioxidative, creşte eficienţa fosforilării oxidative la nivel mitocondrial, reduce dispersia electronilor (prin aceasta scade generarea de noi radicali liberi) şi creşte eficienţa altor antioxidanţi.

De asemenea, cercetările au demonstrat că melatonina este capabilă să îmbunătăţească funcţiile sistemului imunitar. Se pare că poate neutraliza efectele negative pe care le exercită stresul, medicamentele şi infecţiile asupra sistemului imunitar.

Secreţia melatoninei în organism este stimulată de întuneric şi suprimată la lumină. Melatonina are un rol vital în reglarea ciclului somn-veghe. Atunci când este produsă în cantităţi suficiente, melatonina asigură un somn profund şi odihnitor; în schimb, o secreţie insuficientă provoacă adormirea greoaie sau chiar insomnie.

Ritmul biologic al organismului poate fi perturbat şi de călătoriile cu avionul pe distanţe lungi - ca urmare a diferenţelor de fus orar. În acest sens, se pune problema odihnei la oamenii de afaceri şi la sportivii care călătoresc de pe un continent pe altul. La aceştia, se va constata o scădere a randamentului fizic şi intelectual. În asemenea cazuri, un supliment alimentar cu conţinut de melatonină poate fi de un real folos.
 

 

 
 

Melatonin
Supliment alimentar

60 tablete = 14,4 g

O tabletă conţine:
Melatonină 3 mg

 

Alte ingrediente: stabilizator-fosfat dicalcic; emulsificator-celuloză microcristalină; stabilizator-acid stearic; agent de încărcare-croscarmeloză sodică; agent de glazurare-talc................q.s.

Mod de administrare: ca supliment alimentar, înainte de culcare, 1-2 tablete sau conform recomandărilor.
Notificare MSP / ISPT / Seria AB / Nr. 0049 / 19.06.2007

 

 
 
 


Vital Woman

Vital Woman

Pret: 91.77 RON
 
 
Calciu Plus

Calciu Plus

Pret: 33.00 RON
 
 
Shark Aid 90 tablete

Shark Aid 90 tablete

Pret: 144.04 RON
 
 
 
Acest site este detinut, administrat si mentinut de SC Blue Soft SRL, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent mentionat mai inainte este singurul responsabil de continutul acestui site, iar Reteaua CaliVita® International si entitatile sale operatoare nu au nici o responsabilitate cu privire la acest site. Ne luam angajamentul sa va anuntam cand un produs nu mai este pe stoc sau o promotie este retrasa.

Pagina de internet www.farmamed.ro si detinatorul acesteia SC BLUE SOFT SRL nu comercializeaza produse ci doar promoveaza produse ale unor distribuitori autorizati, avand rolul doar de a prelua si retransmite catre acesti distribuitori comenzi on line. Drept urmare, farmamed.ro si SC BLUE SOFT SRL nu se fac raspunzatoare de eventuale deficiente aparute in livrarea comenzilor, continutul coletelor, provenienta sau calitatea produselor, acestea revenind in sarcina exclusiva a distribuitorilor autorizati al produselor respective.