Super CoQ 10 Plus 120 tablete

Super CoQ 10 Plus 120 tablete
Pret: 198.30 RON
Comanda Comanda
 
Categorie: Antioxidanti
Furnizor: CaliVita
Cod produs: CV0179
Descriere:

Coenzima Q10 (ubichinona, CoQ10) este o substanţă prezentă în toate celulele organismului şi este indispensabilă desfăşurării normale a proceselor biologice şi biochimice, datorită rolului major deţinut în transportul energiei necesare celulelor. Carenţa sa generează dereglări în procesele de oxidoreducere ce se desfăşoară la nivel celular şi cauzează astfel tulburări dintre cele mai diverse în funcţionarea organismului. Acest lucru se întâmplă chiar şi atunci când cantitatea de CoQ10 scade cu numai 25% faţă de normal. În cazul în care organismul nu dispune de necesarul de CoQ10, apar semnele insuficienţei cardiace, hipertensiunii şi ale altor numeroase boli.

Coenzima Q10 este sintetizată în organism în cantitatea necesară pentru funcţionarea normală a celulelor până la vârsta de 30 de ani. În paralel cu procesul îmbătrânirii, scade şi cantitatea de CoQ10 din organism, impunându-se suplimentarea sa prin hrană şi respectiv prin utilizarea suplimentelor alimentare. Coenzima Q10 este o substanţă asemănătoare vitaminelor. Structura sa aminteşte de cea a vitaminei E, însă efectul antioxidant este mult mai puternic. Din punct de vedere biochimic, CoQ10 are rol reglator în procesul de generare a energiei ce se desfăşoară la nivelul mitocondriilor, acele centrale minuscule ale celulelor unde se sintetizează moleculele de acid adenozintrifosforic, combustibilul cu cea mai mare încărcătură de energie produs de organismul uman.

CoQ10 mai este cunoscută şi sub denumirea de ubichinonă. Există 10 tipuri obişnuite de CoQ, dar dintre ele numai CoQ10 face parte din structura celulelor umane. Alimentele cele mai bogate în această substanţă sunt: somonul, macroul, sardelele, inima şi ficatul de bovine. Este cunoscut faptul că, în cazul diferitelor afecţiuni ale miocardului (cardiomiopatii) rata de supravieţuire peste cinci ani este foarte mică, în absenţa unui transplant de inimă care este deosebit de costisitor (în SUA, costul operaţiei se ridică la suma de 150.000 dolari). Din fericire, astăzi există şi o soluţie: în SUA, CoQ10 se află acum pe rafturile magazinului alimentar de la colţul străzii, în timp ce în România, doar foarte puţini oameni cunosc efectele terapeutice ale acestei substanţe. Uneori, şi specialiştii dovedesc lacune semnificative în acest sens, în contextul în care numeroase cercetări internaţionale au dovedit cu prisosinţă eficacitatea utilizării acestui supliment alimentar.

Spre sfârşitul anilor '80, dr. Peer Langsjoen (Temple, Texas) a analizat datele a 806 pacienţi grav bolnavi de inimă şi a ajuns la concluzia că tratamentul cu CoQ10 a adus ameliorări considerabile, având efect benefic asupra tuturor formelor de cardiomiopatie. Mai târziu, cercetătorii italieni au constatat că după administrarea acestui supliment alimentar la un număr de 1100 de persoane bolnave de inimă, la 80 % dintre ei apar semne certe de ameliorare. În anul 1990, în cadrul simpozionului desfăşurat la Roma, având ca temă coenzima Q10, dr. W.V. Judy a prezentat rezultatele cercetărilor sale în acest domeniu. Timp de mai mulţi ani, el a administrat zilnic 100 mg CoQ10 unor pacienţi care anterior au suferit un infarct miocardic. Lotul cercetat era alcătuit din 180 de pacienţi din clasa IV NYHA, într-un stadiu al bolii deosebit de grav. Ulterior, bolnavii au fost împărţiţi în două grupe distincte de câte 90 de persoane. Pacienţii din prima grupă au primit în continuare numai medicamente tradiţionale, iar cei din grupa a 2- a au primit pe lângă acestea şi 100 mg CoQ10. Pe parcursul anilor, s-a constatat că numărul deceselor a fost considerabil crescut în grupa celor care nu au primit CoQ10. Până la sfârşitul celui de-al 6-lea an au decedat toţi pacienţii trataţi cu medicamente tradiţionale. În schimb, 36 % dintre cei care au primit CoQ10 au supravieţuit, la aceşti bolnavi constatându-se semne certe de ameliorare la numai 12 luni după începerea tratamentului. La majoritatea pacienţilor a crescut capacitatea funcţională a inimii şi s-a redus considerabil predispoziţia pentru infarct. Conform concluziei dr. Judy, aceste observaţii prelungite au demonstrat cu certitudine faptul că insuficienţa cardiacă şi predispoziţia pentru infarct miocardic pot fi cauzate şi de carenţa cronică de Q10.

În România, ca de altfel peste tot în lume, foarte mulţi oameni care suferă de hipertensiune sunt trataţi cu medicamente hipotensoare tradiţionale (beta blocante), care, pe lângă efectul dorit de normalizare a tensiunii arteriale, au şi multiple efecte secundare nedorite ce împiedică funcţionarea enzimelor activate de CoQ10. Din acest motiv, se recomandă administrarea concomitentă cu beta blocantele şi a CoQ10, pentru a contracara lipsa coenzimei din organism şi a preveni apariţia unor efecte adverse nedorite: oboseala, apatia, scăderea contractilităţii miocardului. În Japonia, CoQ10 este utilizată atât în tratamentul bolilor cardiovasculare, cât şi pentru fortificarea sistemului imunitar. De asemenea, cercetătorii japonezi au ajuns la concluzia că ubichinona poate favoriza şi vindecarea ulcerului duodenal.

CoQ10 a dovedit proprietăţi curative şi în afecţiunile aparatului respirator, în astmul bronşic şi în diverse alergii, precum şi în psihiatrie, cu precădere în tratamentul schizofreniei şi al bolii Alzheimer. S-au obţinut rezultate încurajatoare şi în încetinirea procesului de îmbătrânire, combaterea obezităţii şi a infecţiilor provocate de Candida albicans, în tratamentul sclerozei multiple, al diabetului şi al unor afecţiuni dentare.
Cercetările efectuate la New England Institute au dovedit eficienţa CoQ10 în reducerea mortalităţii prin cancer şi leucemie la animalele de experienţă şi în reducerea efectelor secundare ale chimioterapicelor ce se administrează în aceste boli.
De asemenea, s-a evidenţiat şi potenţialul rol favorabil al acestei substanţe în tratamentul SIDA, prin stimularea sistemului imunitar. Revista săptămânală AIDS Weekly a publicat la sfârşitul anului 1994 părerile unor cercetători canadieni, conform cărora consumul CoQ10 încetineşte procesul de moarte programată a celulelor (apoptosis) aflat în strânsă legătură cu bolile degenerative şi SIDA.

Atenţie! Femeile gravide şi mamele care alăptează trebuie să consulte medicul curant înainte de a începe consumul de CoQ10. Produsul trebuie ferit de sursele de lumină şi căldură. La temperaturi de peste 35 0C, CoQ10 pură îşi pierde parţial calităţile. Nu se cunosc efecte secundare datorate consumului de CoQ10. Efectul consumului de CoQ10 începe să se manifeste doar după o perioadă de timp de câteva săptămâni. Excepţie fac cazurile în care deficitul de CoQ10 este sever, când efectul terapeutic poate apărea încă din primele zile de tratament. În aceste cazuri, se recomandă administrarea zilnică permanentă a unei doze de întreţinere de 10-30 mg pentru a preveni instalarea simptomatologiei induse de carenţa acestei coenzime.

 

 

 
 

Super CoQ10 Plus
Supliment alimentar cu vitamine şi minerale

90 capsule = 65,2 g

O capsulă conţine:
Ubichinonă (CoQ10) 20 mg
Vitamina E 10 UI (10 mg)
Beta-caroten 1000 UI (6000 mcg)
Seleniu 10 mcg
 

Alte ingrediente: făină de orez; gelifiant - gelatină; stabilizator - stearat de magneziu..............q.s.
Variaţia ingredientelor +/- 5%

Mod de administrare: ca supliment alimentar, 1-3 capsule pe zi sau conform recomandărilor.

Notificare MSP / ISPT / Seria AB / Nr. 0110 / 24.06.2008

 
 
 


 XS

XS

Pret: 40.00 RON
 
 
Creatine Fx 15g

Creatine Fx 15g

Pret: 29.00 RON
 
 
Pro Gainer

Pro Gainer

Pret: 52.00 RON
 
 
 
Acest site este detinut, administrat si mentinut de SC Blue Soft SRL, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent mentionat mai inainte este singurul responsabil de continutul acestui site, iar Reteaua CaliVita® International si entitatile sale operatoare nu au nici o responsabilitate cu privire la acest site. Ne luam angajamentul sa va anuntam cand un produs nu mai este pe stoc sau o promotie este retrasa.

Pagina de internet www.farmamed.ro si detinatorul acesteia SC BLUE SOFT SRL nu comercializeaza produse ci doar promoveaza produse ale unor distribuitori autorizati, avand rolul doar de a prelua si retransmite catre acesti distribuitori comenzi on line. Drept urmare, farmamed.ro si SC BLUE SOFT SRL nu se fac raspunzatoare de eventuale deficiente aparute in livrarea comenzilor, continutul coletelor, provenienta sau calitatea produselor, acestea revenind in sarcina exclusiva a distribuitorilor autorizati al produselor respective.