Chelated Zinc (100 tablete)

Chelated Zinc (100 tablete)
Pret: 38.57 RON
Comanda Comanda
 
Furnizor: CaliVita
Cod produs: FL0061
Descriere:

Zincul acţionează în organism ca un veritabil ,,agent de circulaţie". Controlează şi reglează procesele metabolice, activitatea enzimelor şi menţine integritatea celulelor. Intră în componenţa multor enzime de importanţă vitală, care catalizează numeroase reacţii biochimice, de la cele care contribuie la dezvoltarea celulelor până la cele care duc la sinteza testosteronului (hormon sexual). Zincul se găseşte în cantităţi foarte mici în organism şi, din această cauză, este necesară o permanentă suplimentare a alimentaţiei cu preparate conţinând zinc. Un aport insuficient, chiar pentru perioade scurte (o săptămână), reduce ritmul de dezvoltare a musculaturii şi capacitatea de răspuns a sistemului imunitar, având ca efect scăderea rezistenţei organismului faţă de diversele infecţii.

Este indispensabil în biosinteza proteinelor şi implicit a acizilor nucleici (ADN şi ARN). Participă la sinteza insulinei (hormon secretat de pancreas, necesar pentru metabolismul glucidelor). De asemenea, are un rol important în menţinerea echilibrului acido-bazic. Intervine în mod obligatoriu în dezvoltarea şi maturarea aparatului reproducător. Prostata funcţionează normal numai în prezenţa unei cantităţi corespunzătoare de zinc. Ajută la ameliorarea anumitor boli ale prostatei şi poate fi eficient şi în tratamentul sterilităţii.

Diverse cercetări au arătat că unele forme ale impotenţei sunt provocate de lipsa cronică de zinc la un număr mare de persoane. Astfel s-ar putea explica şi faptul că stridiile sunt considerate un afrodisiac (substanţă care stimulează apetitul sexual) deosebit de eficient, acestea conţinând o cantitate mare de zinc în forme uşor asimilabile de către organism. Observaţii clinice au demonstrat că în unele cazuri de impotenţă se pot obţine ameliorări substanţiale printr-o simplă introducere în alimentaţie a unei suplimentări de zinc şi de vitamina B6. De aceea, la bărbaţi se recomandă administrarea în permanenţă a suplimentelor alimentare cu zinc, pentru a se menţine o concentraţie sanguină optimă.

Persoanele în vârstă, care suferă de senilitate, necesită suplimentare alimentară cu zinc şi mangan, deoarece aceste minerale pot avea efecte pozitive. Femeile care prezintă dereglări ale ciclului menstrual, înainte de începerea unui tratament hormonal prescris de medic, e bine să încerce efectele curative ale unei suplimentări cu zinc a alimentaţiei zilnice.

Ultimele cercetări au dovedit că zincul are rol şi în desfăşurarea normală a funcţiilor cerebrale şi poate fi utilizat ca adjuvant în tratamentul unor boli psihice (schizofrenie). Zincul accelerează vindecarea rănilor şi reduce în mod substanţial depunerile de colesterol. Poate avea efecte pozitive şi în cazul scăderii sensibilităţii gustative. Ajută la dispariţia petelor albe ale unghiilor.

Plumbul şi cadmiul din atmosfera oraşelor mari, provenite din gazele de eşapament ale maşinilor, precum şi fumul de ţigară constituie factori de risc pentru sănătatea populaţiei. Carenţa de zinc determină reţinerea unei cantităţi mai mari de plumb şi cadmiu în organism, iar administrarea de suplimente alimentare cu zinc reduce fixarea acestor elemente toxice în organism. Aşadar, zincul poate oferi o anumită protecţie şi împotriva efectelor nocive ale mediului poluat.

Zincul este absolut necesar pentru producerea testosteronului care intensifică anabolismul proteinelor, ceea ce favorizează dezvoltarea musculaturii şi deci a dezvoltării fizice în general. De asemenea, reglează şi motricitatea musculară. Organismul sportivilor necesită o cantitate mai mare de zinc, în comparaţie cu al celorlalţi oameni. În timpul antrenamentelor şi concursurilor, aceştia pierd o cantitate mare de zinc şi datorită transpiraţiei abundente. De asemenea, zincul intensifică şi sinteza de hemoglobină (din structura globulelor roşii) şi sinteza de fosfolipide (lecitină).

Se găseşte în cantităţi apreciabile în carne (de vită, miel, porc etc.), în alimentele de origine marină (peşti, raci etc.), şi în ouă. Alte alimente cu conţinut bogat în zinc sunt: germenii de grâu, drojdia de bere, seminţele de dovleac, laptele degresat şi muştarul.

Food and Drug Administration din SUA recomandă unui bărbat adult un aport zilnic de 15 mg zinc. Cercetările au demonstrat că în America, prin hrana zilnică ajung în organismul bărbaţilor doar 8,6 mg din acest mineral, adică ceva mai mult de jumătate din cantitatea necesară şi, din această cauză sunt frecvente îmbolnăvirile datorate deficitului de zinc. Nu se cunosc cercetări similare în România şi nici statistici din care să rezulte date exacte privind această problematică, dar suntem convinşi că situaţia nu este mai bună nici la noi în ţară.

Atenţie! Dacă se consumă un supliment alimentar cu conţinut de zinc, creşte şi necesarul de vitamina A. Este bine de ştiut că zincul acţionează cel mai eficient în asociere cu vitamina A, calciu şi fosfor. În preparate, zincul se găseşte sub formă de sulfat sau gluconat de zinc. În preparatele mai moderne, zincul este prezent sub formă chelatată . Această formă este mai eficientă fiindcă organismul o poate utiliza mai uşor şi mai eficient. Ca şi supliment alimentar se recomandă un consum zilnic de 15 mg de zinc. La sportivi, doza administrată poate ajunge până la 50 mg. Consumul unor cantităţi mai mari de zinc se recomandă şi alcoolicilor, şi diabeticilor. Unele date din literatura de specialitate menţionează doza de 150 mg ca nivel maxim fără efecte toxice, iar altele doza de 500 mg, cantităţile de zinc consumate peste aceste nivele putând fi nocive.
 

 

 
 

Chelated Zinc
Supliment alimentar cu zinc

100 tablete = 30 g

O tabletă conţine:
Zinc (chelatat cu aminoacizi) 15 mg
Calorii < 1,0 kJ
Grăsimi 0,0 g
Carbohidraţi < 1,0 g
Proteine 0,0 g
Variaţia ingredientelor +/- 5%


 

 

Alte ingrediente: antiaglomerant-fosfat dicalcic; agent de încărcare-croscarmeloză sodică; agent de întărire-stearat de magneziu.................q.s.
Mod de administrare: ca supliment alimentar, 1 tabletă pe zi sau conform recomandărilor.

 
 
 


Probio Balance

Probio Balance

Pret: 101.75 RON
 
 
Iso Soy 2kg

Iso Soy 2kg

Pret: 94.00 RON
 
 
GLASS CLEANER (946 ml)

GLASS CLEANER (946 ml)

Pret: 43.49 RON
 
 
Beta Caroten

Beta Caroten

Pret: 15.00 RON
Detalii
 
 
 
 
Acest site este detinut, administrat si mentinut de SC Blue Soft SRL, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent mentionat mai inainte este singurul responsabil de continutul acestui site, iar Reteaua CaliVita® International si entitatile sale operatoare nu au nici o responsabilitate cu privire la acest site. Ne luam angajamentul sa va anuntam cand un produs nu mai este pe stoc sau o promotie este retrasa.

Pagina de internet www.farmamed.ro si detinatorul acesteia SC BLUE SOFT SRL nu comercializeaza produse ci doar promoveaza produse ale unor distribuitori autorizati, avand rolul doar de a prelua si retransmite catre acesti distribuitori comenzi on line. Drept urmare, farmamed.ro si SC BLUE SOFT SRL nu se fac raspunzatoare de eventuale deficiente aparute in livrarea comenzilor, continutul coletelor, provenienta sau calitatea produselor, acestea revenind in sarcina exclusiva a distribuitorilor autorizati al produselor respective.