Iron Plus 100 tablete

Iron Plus 100 tablete
Pret: 48.28 RON
Comanda Comanda
 
Furnizor: CaliVita
Cod produs: FL0025
Descriere:

Fierul este unul dintre elementele indispensabile vieţii, fiind absolut necesar pentru sinteza hemoglobinei din eritrocite (globulele roşii), mioglobinei din celulele musculare şi a unor enzime esenţiale.

Fierul nu este sintetizat în organism şi de aceea este necesar un aport exogen corespunzător realizat atât prin consumul unor alimente cu conţinut bogat în fier (din care doar 2-10% se absoarbe), cât şi prin utilizarea suplimentelor alimentare.

Fierul este necesar în procesele de oxidoreducere, de acest element depinzând în cea mai mare măsură cantitatea de oxigen care ajunge la creier, inimă, ficat, musculatură şi alte ţesuturi. Fierul contribuie la dezvoltarea fizică generală, la stimularea imunităţii şi ameliorarea semnelor de oboseală. Este utilizat în profilaxia şi tratamentul anemiei provocate de carenţa de fier şi ajută la regenerarea epidermului.

Femeile pierd în fiecare lună de două ori mai mult fier decât bărbaţii. Organismul gravidei necesită, de asemenea, o cantitate dublă de fier. În general, necesarul zilnic de fier al femeilor este de 15 mg, dar, în cazul gravidelor şi al mamelor care alăptează, această cantitate ajunge până la 50 mg. O alimentaţie raţională conţine circa 6 mg de fier la 100 calorii, fiind imposibil ca o gravidă să consume zilnic o cantitate de alimente capabilă să-i asigure necesarul zilnic de fier. 10-50% dintre sugari, copii, adolescenţi, femei în vârstă şi sportive prezintă carenţe de fier. La copii, semnele carenţei de fier se manifestă prin scăderea capacităţii de concentrare şi a memoriei, ducând la reducerea treptată a nivelului intelectual.

Carenţa de fier poate determina, de asemenea, fragilitatea părului şi a unghiilor, descuamarea tegumentelor, stări de oboseală şi ameţeli.
Un aport suplimentar de fier este necesar şi la persoanele care consumă cantităţi mari de cafea şi ceai. Capacitatea de absorbţie a fierului de către organism este diminuată şi de fosfolipidele din ouă, de fitaţii din grâul măcinat.

Administrarea fierului este recomandată cel mai frecvent sub formă de chelaţi (compus rezultat din combinarea unui metal cu un aminoacid). Mineralele ajunse în organism prin intermediul suplimentelor alimentare, sub formă chelatată cu aminoacizi, se absorb cu o eficienţă de 3-10 ori mai mare decât mineralele sub formă anorganică şi cele care nu intră în compoziţia unor chelaţi.

Atenţie! Deşi absorbţia fierului la omul sănătos este strict controlată, aportul prelungit şi în cantităţi mari al acestuia poate duce la acumulări masive în organism, cauzând boala denumită hemosideroză.

Este recomandabil ca, înainte de începerea unui tratament de suplimentare cu fier, gravidele şi femeile care alăptează să consulte medicul curant. În cazul bărbaţilor care consumă polivitamine complexe, suplimentarea cu fier se recomandă numai în situaţii de carenţă cronică. Preparatele organice de fier se pot consuma concomitent cu vitamina E, în această situaţie, ambele produse păstrându-şi eficacitatea. În cazul bolilor reumatismale, micozelor şi herpesului cronic, utilizarea fierului scade, fiind necesar un aport mai crescut de fier. Conform unor informaţii publicate în anul 1988 în Journal of Orthomolecular Medicine, nu se recomandă consumul de fier în cursul infecţiilor, deoarece favorizează multiplicarea microbilor. În această situaţie, organismul nu este capabil să utilizeze fierul şi îl depozitează doar. Suplimentarea cu fier a carenţei se va face doar după scăderea febrei şi încetarea infecţiei. Multivitaminele, însă, se pot folosi.
 

 
 

Iron Plus
Supliment alimentar cu fier şi vitamina C

100 tablete = 64,6 g

O tabletă conţine: % DFZ
Vitamina C 30 mg 50
Fier (fumarat ) 10 mg 5,5
Complex de bioflavonoide din citrice 10 mg 5
Calorii < 1,0 kJ
Carbohidraţi < 1,0 g
Grăsimi < 1,0 g
Proteine < 1,0 g

 

Alte ingrediente: zer; antiaglomerant-fosfat dicalcic; emulsificator-celuloză microcristalină; agent de întărire-acid stearic....................q.s.
Mod de administrare: ca supliment alimentar, 1 tabletă pe zi sau conform recomandărilor.

 
 
 


Amino Complex 300tabs

Amino Complex 300tabs

Pret: 90.00 RON
 
 
Spray Venapro

Spray Venapro

Pret: 130.00 RON
Detalii
 
 
 
LIVERACTIVE

LIVERACTIVE

Pret: 130.00 RON
Detalii
 
 
 
 
Acest site este detinut, administrat si mentinut de SC Blue Soft SRL, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent mentionat mai inainte este singurul responsabil de continutul acestui site, iar Reteaua CaliVita® International si entitatile sale operatoare nu au nici o responsabilitate cu privire la acest site. Ne luam angajamentul sa va anuntam cand un produs nu mai este pe stoc sau o promotie este retrasa.

Pagina de internet www.farmamed.ro si detinatorul acesteia SC BLUE SOFT SRL nu comercializeaza produse ci doar promoveaza produse ale unor distribuitori autorizati, avand rolul doar de a prelua si retransmite catre acesti distribuitori comenzi on line. Drept urmare, farmamed.ro si SC BLUE SOFT SRL nu se fac raspunzatoare de eventuale deficiente aparute in livrarea comenzilor, continutul coletelor, provenienta sau calitatea produselor, acestea revenind in sarcina exclusiva a distribuitorilor autorizati al produselor respective.