Power Mins 100 tablete

Power Mins 100 tablete
Pret: 62.24 RON
Comanda Comanda
 
Furnizor: CaliVita
Cod produs: FL0066
Descriere:

În zilele noastre, aproape toată lumea e conştientă de importanţa pe care o au vitaminele în alimentaţie. Foarte puţini oameni ştiu însă că în lipsa sărurilor minerale, vitaminele nu îşi pot exercita efectul benefic. Dacă substanţele minerale lipsesc, vitaminele nu mai pot fi asimilate şi nu-şi mai exercită efectul.
Importanţa substanţelor minerale este subliniată şi de faptul că, în timp ce organismul este capabil să sintetizeze anumite vitamine, acesta nu este capabil să sintetizeze minerale, ele trebuind aduse prin aport alimentar.

Dacă dintr-o cauză sau alta substanţele minerale lipsesc din alimentaţie, pot apărea dereglări serioase ale metabolismului. În astfel de cazuri, precum în situaţia unor solicitări fizice deosebite (de exemplu antrenamente epuizante sau competiţii sportive), se impune un adaos de substanţe minerale sub formă de suplimente alimentare.

Organismul necesită cantităţi mai mari din anumite substanţe minerale. Printre acestea se numără calciul, magneziul, fosforul, potasiul, precum şi clorurile. Din altele, organismul utilizează zilnic doar cîteva mili sau micrograme. Acestea sunt denumite oligoelemente de către specialişti şi sunt la fel de importante pentru menţinerea sănătăţii ca şi celelalte. Acest lucru se explică prin fenomenul de sinergism, adică prin participarea lor concomitentă la mai multe reacţii chimice şi potenţarea reciprocă a acţiunilor. Deci, lipsa sau insuficienţa chiar şi a unui singur oligoelement blochează desfăşurarea în condiţii normale acţiunea celorlalte oligoelemente.

Organismul guvernamental Food and Drug Administration din SUA a stabilit, cu zeci de ani în urmă, necesarul zilnic recomandat pentru un număr de 6 elemente. Acestea sunt: calciul, fierul, magneziul, fosforul, iodul şi zincul. Alături de acestea, pentru menţinerea sănătăţii şi funcţionarea ireproşabilă a mecanismelor biologice, mai sunt absolut necesare încă cel puţin 12 elemente foarte cunoscute. Acestea sunt: clorul, cromul, cobaltul, cuprul, fluorul, manganul, molibdenul, potasiul, seleniul, sodiul, sulful şi vanadiul, care poartă denumirea de elemente active. Începând din anul 1989, în SUA, şi seleniul a fost considerat ca element vital pentru organismul uman, stabilindu-se necesarul zilnic recomandat şi pentru acest element.

Literatura de specialitate cuprinde mii de pagini despre efectele diferitelor minerale sau oligoelemente. În cele din urmă, din lipsă de spaţiu, va trebui să rezumăm doar în câteva fraze importanţa fiecăruia dintre ele.
Calciul şi fosforul sunt minerale implicate în menţinerea sănătăţii oaselor şi a danturii. În acelaşi timp, calciul şi magneziul au un rol foarte important în funcţionarea aparatului cardiovascular. Calciul contribuie la absorbţia fierului şi are rol în transmiterea excitaţiilor nervoase. Magneziul este indispensabil activităţii sistemului nervos şi musculaturii, având un rol important în procesul metabolic prin care glucoza se transformă în energie. În lipsa cromului, metabolismul glucidic nu este eficient. Cobaltul, asemănător fierului, este indispensabil în procesul de formare a globulelor roşii. Fără cupru, fierul nu poate fi înglobat în hemoglobină. Iodul este absolut necesar pentru funcţionarea glandei tiroide. Manganul susţine activitatea corespunzătoare a unor enzime gastrice şi, de asemenea are importanţă în eliminarea toxinelor. Molibdenul îşi aduce aportul la metabolismul glucidic şi lipidic şi, în acelaşi timp, este un component important al enzimei care asigură utilizarea fierului. Potasiul, în combinaţie cu sodiul, reglează echilibrul hidro-electrolitic al organismului, normalizează ritmul cardiac şi contribuie la eliminarea metaboliţilor inutili. Seleniul, la fel ca şi vitamina E, este un antioxidant important şi deci încetineşte îmbătrânirea ţesuturilor, având rol în prevenirea formării tumorilor maligne. Zincul controlează şi dirijează procesele metabolice, activitatea enzimelor, menţine integritatea celulelor şi este indispensabil pentru sinteza proteinelor.

 

 
 

Power Mins
Supliment alimentar cu minerale

100 tablete = 139 g

O tabletă conţine:
Calciu 250 mg (din carapace de scoică şi citrat)
Magneziu 150 mg (oxid şi aspartat)
Potasiu 24,75 mg (citrat şi aspartat)
Zinc 7,5 mg (chelatat cu aminoacizi)
Mangan 4 mg (chelatat cu aminoacizi)
Fier ( fumarat ) 4 mg
Cupru 0,5 mg (chelatat cu aminoacizi)
Molibden 125 mcg (chelatat cu aminoacizi)
Iod (din alge marine ) 50 mcg
Crom (picolinat) 50 mcg
Seleniu 20 mcg (seleniu-metionină şi selenat de sodiu)
Calorii 3,0 kJ
Grăsimi < 1,0 g
Carbohidraţi 0,0 g
Proteine 0,0 g
Variaţia ingredientelor +/- 5%

 

 

Alte ingrediente: ulei vegetal; emulsificator-celuloză microcristalină; agent de întărire-stearat de magneziu; agent de încărcare -croscarmeloză sodică...................q.s.
Mod de administrare: ca supliment alimentar, 2-4 tablete zilnic sau conform recomandărilor.

 

 
 
 


BCAA liquid

BCAA liquid

Pret: 96.00 RON
 
 
Liquid Chlorophyll,473 ml
 
Ganoderma Dacia Plant

Ganoderma Dacia Plant

Pret: 30.00 RON
Detalii
 
 
 
Thermo Drine Complex

Thermo Drine Complex

Pret: 40.00 RON
 
 
ALOE VERA

ALOE VERA

Pret: 35.00 RON
Detalii
 
 
 
 
Acest site este detinut, administrat si mentinut de SC Blue Soft SRL, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent mentionat mai inainte este singurul responsabil de continutul acestui site, iar Reteaua CaliVita® International si entitatile sale operatoare nu au nici o responsabilitate cu privire la acest site. Ne luam angajamentul sa va anuntam cand un produs nu mai este pe stoc sau o promotie este retrasa.

Pagina de internet www.farmamed.ro si detinatorul acesteia SC BLUE SOFT SRL nu comercializeaza produse ci doar promoveaza produse ale unor distribuitori autorizati, avand rolul doar de a prelua si retransmite catre acesti distribuitori comenzi on line. Drept urmare, farmamed.ro si SC BLUE SOFT SRL nu se fac raspunzatoare de eventuale deficiente aparute in livrarea comenzilor, continutul coletelor, provenienta sau calitatea produselor, acestea revenind in sarcina exclusiva a distribuitorilor autorizati al produselor respective.