Shilajeet

Shilajeet
Pret: 24.00 RON
 
Furnizor: PENTAVOX
Cod produs: -
Descriere:

LIPSA STOC

DESCRIERE:
-Fiecare capsula contine 500mg extract de roca asfaltica purificata (SHILAJEET)
-Este un produs de cconsistenta semisolida format in urma actiunii caldurii asupra materiei organice (alge, muschi, licheni, microorganisme, materii vegetale) si anorganice dintre straturile de roci din Muntii Himalaya
-In sanskrita SHILAJEET inseamna "cuceritorul muntilor si dusmanul oboselii". Legendele locale spun ca a fost descoperit de catre locuitorii satelor din munti care au observat ca maimutele din zona mestecau in zilele calduroase de vara un produs de consistenta semisolida.
Fiecare capsula contine 500 mg extract de roca asfaltica purificata (Shilajeet).
Shilajeet este un produs de consistenta semisolida format in urma actiunii caldurii asupra materiei organice (alge, muschi, licheni, microorganisme, materii vegetale) şi anorganice dintre straturile de roci din Muntii Himalaya. In sanskrita Shilajeet inseamna "cuceritorul muntilor si dusmanul oboselii". Legendele locale spun caShilajeet a fost descoperit de catre locuitorii satelor din munti care au observat ca maimutele din zona mestecau in zilele calduroase de vara un produs de consistenta semisolida. Longevitatea si energia de care dadeau dovada maimutele din zona i-a determinat pe oameni sa incerce aceasta pasta iar efectele benefice n-au intarziat sa apara.
Spectrul larg de acţiuni al Shilajeet a fost descris in vechile texte ayurvedice prin formula "orice boala de pe pamant poate fi tratata cu Shilajeet”.
Produse similare cu Shilajeet din Muntii Himalaya exista si in alte parti ale lumii: Afganistan, Australia, Bhutan, China, Egipt, India, Mongolia, Nepal, Norvegia, Pakistan, Rusia (Siberia), cu caracteristici fizico-chimice si terapeutice similare.
Constituenţii chimici principali ai Shilajeet sunt: acid fulvic, minerale (fier, calciu, aluminiu, magneziu, zinc, cupru, mangan, molibden), compuşi benzopironici, rezine, aminoacizi, minerale, enzime, fitohormoni, fosfolipide, antibiotice şi antifungice naturale.
Poate cel mai interesant compus al Shilajeet este acidul fulvic, un complex rezultat din actiunea microorganisnelor asupra depozitelor de materii vegetale dintre straturile de roci acum 75 milioane de ani, in perioada cretacica. Acidul fulvic este un arsenal de antioxidanti naturali, aminoacizi, auxine si alti stimulatori ai cresterii si ai metabolismului celular, antibiotice, antifungice si antivirale naturale, fitohormoni si enzime. Acest complex de substante are un efect de stimulare a metabolismului celular, de refacere a echilibrului electrolitic in celule, de neutralizare a toxinelor cu favorizarea eliminarii lor, care duce la imbunatatirea functiilor vitale.

Actiune:
Shilajeet a fost utilizat traditional ca afrodisiac, ca remediu anti-stress si tonic general. Foarte important este procesul de prelucrare al produsului brut, proces care duce la eliminarea componentelor toxice si a celor inactive.
Shilajeet prezinta actiune neurotonica, compusii activi pe care ii contine fiind implicati in modularea transmisiilor adrenergica, dopaminergica şi serotoninergica din creier. La nivel SNC produce scaderea nivelelor de serotonina şi cresterea celor de dopamina si noradrenalina, cu implicatii in controlul emotional. De asemenea este favorizata transmisia impulsurilor intre neuroni, imbunatatindu-se procesele de memorizare. Cercetari recente au relevat implicarea Shilajeet in modularea transmisiei colinergice la nivel central, relevandu-se potentialul acestuia in tratarea bolii Alzheimer.
Prezinta actiune adaptogena (prin intermediul glandelor suprarenale), crescand rezistenta la stress. Are efect imunostimulator.
Alte actiuni: antioxidanta, antiulceroasa (creste raportul carbohidrati / proteine si favorizeaza secreţia de mucus la nivel gastric), antiinflamatoare, depurativa diuretica, vasodilatatoare, hematinica. Inhiba formarea calculilor biliari si renali si are efect antispastic pe musculatura neteda (util in special in colici biliare).

Utilizare:
Shilajeet este util ca remediu anti-stress, tonic şi adaptogen.

Mod de administrare:
Se administrează la adulti in doza de 1-2 capsule de 2 ori pe zi.
Pentru a beneficia de efecte maxime, se recomanda administrarea Shilajeet cu lapte (favorizeaza absorbtia si distributia componentelor active in tesuturi) si evitarea alimentelor grase si picante pe perioada administrarii.

Precautii si contraindicatii:
Produsul poate fi administrat in dozele recomandate pe termen lung si nu prezinta contraindicatii sau reactii adverse. 

 
 
 
 
 


Burn Fx

Burn Fx

Pret: 30.00 RON
 
 
CoQ-10 100mg

CoQ-10 100mg

Pret: 39.00 RON
 
 
Numero Uno protein bar
 
Mumio rasina muntilor x 60

Mumio rasina muntilor x 60

Pret: 46.00 RON
Detalii
 
 
 
 
Acest site este detinut, administrat si mentinut de SC Blue Soft SRL, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent mentionat mai inainte este singurul responsabil de continutul acestui site, iar Reteaua CaliVita® International si entitatile sale operatoare nu au nici o responsabilitate cu privire la acest site. Ne luam angajamentul sa va anuntam cand un produs nu mai este pe stoc sau o promotie este retrasa.

Pagina de internet www.farmamed.ro si detinatorul acesteia SC BLUE SOFT SRL nu comercializeaza produse ci doar promoveaza produse ale unor distribuitori autorizati, avand rolul doar de a prelua si retransmite catre acesti distribuitori comenzi on line. Drept urmare, farmamed.ro si SC BLUE SOFT SRL nu se fac raspunzatoare de eventuale deficiente aparute in livrarea comenzilor, continutul coletelor, provenienta sau calitatea produselor, acestea revenind in sarcina exclusiva a distribuitorilor autorizati al produselor respective.