Evening Primrose Oil 100 capsule-gel

Evening Primrose Oil 100 capsule-gel
Pret: 79.27 RON
Comanda Comanda
 
Furnizor: CaliVita
Cod produs: FL0036
Descriere:

Primula de seară este o plantă originară din America de Sud, răspândită ulterior în America de Nord, chiar până pe coasta estică a Canadei. Indienii americani o utilizau în tratamentul bolilor dermatologice, a plăgilor, a astmului şi virozelor. Cunoscută în Anglia încă din secolul al XVII-lea, primeşte ulterior denumirea de „leacul bun la toate".

Uleiul extras din Primula de seară conţine doi acizi graşi nesaturaţi, acidul alfa-linoleic şi acidul gama-linolenic, cunoscuţi şi sub denumirea de vitamina F. Primul este un acid esenţial care nu poate fi sintetizat în organism, pe când acidul gama-linolenic este produs în organism, având ca precursor acidul alfa-linoleic şi la rândul său constituie materia primă pentru sinteza prostaglandinelor. Prostaglandina E1 este cea mai importantă, având un rol primordial în combaterea aterosclerozei, a hipertensiunii arteriale, obezităţii, trombozelor, fiind stimulantă a imunităţii şi funcţiilor cerebrale.

Datorită calităţilor enumerate mai sus, Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă ca 3 % din caloriile introduse în organism prin alimentaţie să fie furnizate de către acizii graşi esenţiali, iar în cazul copiilor şi a femeilor care alăptează, acest procent să fie de 5%. Alimentaţia omului modern este bogată în acizi graşi saturaţi şi uleiuri vegetale prelucrate industrial, din care lipsesc acizii graşi nesaturaţi. Din această cauză se modifică raportul optim dintre aceste două tipuri de aminoacizi, ducând la apariţia bolilor cardiovasculare.

Uleiul de Primula conţine aproximativ 72% acid linoleic şi 9% acid gama linolenic, iar din această cauză poate fi considerat cea mai importantă sursă naturală de vitamina F. Acest ulei eteric are atât un efect neutralizant al radicalilor liberi, cât şi un efect de împiedicare a formării acestora.

Jill Belch de la Universitatea din Glasgow a realizat un experiment pe 52 de bolnavi de artrită reumatoidă, 17 dintre ei primind ulei de Primula, alţi 17 o combinaţie de ulei de Primula şi untură de peşte, iar ceilalţi 18 placebo (o substanţă inactivă, neutră). La 83 % dintre pacienţii primei grupe, durerile s-au ameliorat considerabil, acelaşi rezultat fiind obţinut de către 94 % din pacienţii celei de a doua grupe, în timp ce doar 34 % din componenţii celui de al treilea lot au renunţat la calmante. Efectele pozitive s-au făcut prezente la 2-4 luni de la debutul tratamentului.

Uleiul de Primula s-a dovedit eficace şi în combaterea durerilor şi neplăcerilor asociate ciclului menstrual. Un studiu efectuat pe 70 de femei din Marea Britanie a demonstrat că prin administrarea zilnică a 6 capsule de ulei de Primula în trei prize, 67% dintre ele au scăpat total de simptomele neplăcute, 22% au înregistrat ameliorări considerabile, în timp ce la 11% nu s-a remarcat nici un efect.

Alt efect al acestui ulei constă în ameliorarea stărilor depresive la alcoolici, prin deblocarea transformării acidului alfa-linoleic în acid gama-linolenic, (PGE1), transformare inhibată de alcool şi generatoare de depresii psihice. De asemenea, uleiul de Primula are efect protector asupra ficatului şi rinichilor, organe agresate în mod special de alcool.

Uleiul de Primula întârzie apariţia complicaţiilor diabetului zaharat, contribuie la buna funcţionare a glandei tiroide şi încetineşte procesul de îmbătrânire.

Atenţie! Acizii graşi nesaturaţi sunt deosebit de sensibili faţă de acţiunea radicalilor liberi. De aceea, celor ce consumă cantităţi mari de acizi graşi Omega 3 sau ulei de Primula li se recomandă să utilizeze în completare şi antioxidanţi.
 

 
 

Evening Primrose Oil
Supliment alimentar cu ulei de Primula

100 capsule gelatinoase = 78 g

O capsulă conţine:
Ulei de Primula 500 mg din care:
acid cis-linoleic 365 mg
acid gama-linolenic 45 mg
Calorii 22,8 kJ
Carbohidraţi < 1,0 g
Grăsimi < 1,0 g
Proteine < 1,0 g

Alte ingrediente: gelifiant-gelatină; apă pură; agent de umezire-glicerină..........q.s.

Mod de administrare: ca supliment alimentar, 1 capsulă gelatinoasă zilnic, după mese, sau conform recomandărilor.

 

  

 
 
 


Protein Bar

Protein Bar

Pret: 4.00 RON
 
 
Smokerade 90 tablete

Smokerade 90 tablete

Pret: 90.04 RON
 
 
Cholestone 90 tablete

Cholestone 90 tablete

Pret: 83.39 RON
 
 
WPI 1500g

WPI 1500g

Pret: 144.00 RON
 
 
Acidophilus 100 capsule

Acidophilus 100 capsule

Pret: 103.21 RON
 
 
 
Acest site este detinut, administrat si mentinut de SC Blue Soft SRL, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent mentionat mai inainte este singurul responsabil de continutul acestui site, iar Reteaua CaliVita® International si entitatile sale operatoare nu au nici o responsabilitate cu privire la acest site. Ne luam angajamentul sa va anuntam cand un produs nu mai este pe stoc sau o promotie este retrasa.

Pagina de internet www.farmamed.ro si detinatorul acesteia SC BLUE SOFT SRL nu comercializeaza produse ci doar promoveaza produse ale unor distribuitori autorizati, avand rolul doar de a prelua si retransmite catre acesti distribuitori comenzi on line. Drept urmare, farmamed.ro si SC BLUE SOFT SRL nu se fac raspunzatoare de eventuale deficiente aparute in livrarea comenzilor, continutul coletelor, provenienta sau calitatea produselor, acestea revenind in sarcina exclusiva a distribuitorilor autorizati al produselor respective.