Garlic Caps (100 capsule-gel)

Garlic Caps (100 capsule-gel)
Pret: 48.94 RON
Comanda Comanda
 
Furnizor: CaliVita
Cod produs: PN0113
Descriere:

Printre preparatele cu conţinut de usturoi comercializate de California Fitness se află cele care conţin usturoi chinezesc, precum şi cele în care usturoiul este asociat cu alte extracte de plante, cum ar fi Cayenne.

Usturoiul, plantă cu multiple calităţi terapeutice cunoscute de multă vreme, are o serie de efecte benefice pentru organismul uman. Pe lângă rolul deosebit pe care-l are în buna funcţionare a sistemului cardiovascular, usturoiul posedă şi un puternic efect antibiotic, contribuie, la procesul digestiei şi oferă protecţie faţă de agenţii cancerigeni.

Aceste efecte se datoresc celor 200 de substanţe active pe care le conţine: vitamine, minerale, aminoacizi, enzime. Deosebit de activi sunt cei 70 de compuşi ce au în structura lor sulf. Principalul component activ al usturoiului este salicina, substanţă cu un puternic efect antibiotic. Acest compus rezultă în urma acţiunii unei enzime - alinaza- asupra alinei din compoziţia plantei. Dintre toate speciile de usturoi cultivate în întreaga lume, merită amintit usturoiul chinezesc care conţine alina în concentraţia cea mai mare. De asemenea, este demn de remarcat şi conţinutul apreciabil de seleniu al usturoiului chinezesc.
Chiar şi documente dintre cele mai vechi amintesc de proprietăţile terapeutice ale usturoiului. De exemplu, constructorii de piramide din Egiptul antic, consumau usturoi, ceapă şi ridichi pentru prevenirea bolilor contagioase. De asemenea, legiunile romane foloseau cantităţi însemnate de usturoi în alimentaţie. În acele vremuri usturoiul era recomandat pentru tratarea a peste 60 de boli. Medicina populară recomandă usturoiul mai ales în cazuri de hipertensiune şi obezitate.

Efectele asupra aparatului cardiovascular constau în combaterea tahicardiei şi spasmelor arterelor coronare răspunzătoare de producerea crizelor de angină şi a infarctului de miocard, îmbunătăţind astfel performanţa cardiacă. De asemenea, usturoiul previne formarea cheagurilor şi a trombozei arteriale.
Cercetările au demonstrat că utilizarea regulată a usturoiului în alimentaţie constituie una din cele mai eficiente metode de profilaxie şi tratament a aterosclerozei. Reduce nivelul lipoproteinelor cu densitate mică (LDL) răspunzătoare de formarea ateroamelor şi contribuie, în acelaşi timp, la sporirea cantităţii de lipoproteine cu densitate crescută (HDL) care au efect protector faţă de ateroscleroză. De asemenea au fost dovedite şi efectele vasodilatatoare şi hipotensoare ale usturoiului. Efectele vasodilatatoare ale usturoiului se manifestă mai ales la nivelul arterelor periferice (cerebrale, retiniene, ale membrelor inferioare). Din această cauză poate ameliora durerile de cap şi claudicaţia intermitentă. Având acelaşi efect şi asupra vaselor sanguine ale intestinului, usturoiul poate fi de un real ajutor şi pentru cei cu dereglări funcţionale ale aparatului digestiv.

Usturoiul este un excelent detoxifiant, sudorific, expectorant, tonic şi antispastic. Accelerează epitelizarea şi vindecarea rănilor. Este util în unele pneumopatii, iar, datorită efectului antibiotic, este indicat în tratamentul virozelor, bronşitelor, traheitelor.

Acest efect al usturoiului este cunoscut încă din evul mediu, când era folosit de către preoţii francezi pentru împiedicarea răspândirii epidemiei de ciumă.
Astăzi este dovedit că usturoiul are efect antibiotic împotriva unor microorganisme, cum ar fi: Stafilococul, E. Coli, Proteus, Pseudomonas, virusul herpetic, Candida albicans, precum şi un efect antihelmintic.

În Journal of the National Cancer Institute, revistă americană de specialitate, au apărut studii care demonstrează efectul anticarcinogenetic net al usturoiului. Oamenii care consumă cantităţi însemnate de usturoi şi ceapă prezinta un risc foarte scăzut de apariţie a cancerului gastric, de piele sau de colon.

Preparatele moderne de bună calitate păstrează efectul curativ al usturoiului, cunoscut de milenii în medicina populară, eliminând în acelaşi timp neplăcerile cauzate de mirosul pătrunzător caracteristic, precum şi de arsurile gastroesofagiene provocate de consumul plantei în stare crudă.

Pătrunjelul este cunoscut în primul rând pentru efectul său diuretic. Din această cauză, medicina populară îl utilizează sub formă de ceai, pentru eliminarea calculilor renali, profilaxia şi tratarea cistitelor. De asemenea, îmbunătăţeşte digestia, creşte apetitul şi combate durerile gastrice. Se mai foloseşte ca antispastic, expectorant şi calmant al tusei. Consumul pătrunjelului contribuie cu succes la oprirea formării şi la eliminarea microcalculilor urinari.
Planta denumită Cayenne, un soi de ardei iute originar din America Centrală şi de Sud, a fost utilizată de băştinaşi în tratamentul diareei şi a spasmelor tubului digestiv. Ulterior, această plantă, denumită în limba latină Capsicum frutescens, s-a răspândit şi în Orient. Principala substanţă activă este capsaicina, alături de care mai conţine vitaminele A, B, C, rutină şi uleiuri volatile. Deşi este iute, Cayenne poate fi consumată şi de cei suferinzi de ulcer gastroduodenal. Aceasta, deoarece planta este iritantă pentru stomac doar în stare gătită. Această plantă este folosită în primul rând în scop curativ, dar poate fi consumată şi în mod curent ca tonifiant şi stimulator general. Efectul său curativ principal se adresează în mod deosebit aparatului cardiovascular, contribuind la prevenirea infarctului, pentru că reduce nivelul LDL şi al trigliceridelor din sânge, menţinând nivelul HDL. Deoarece normalizează circulaţia sângelui, poate fi utilizată atât de către cei care suferă de hipertensiune, cât şi în cazuri de hipotensiune. Cayenne mai are efecte benefice şi în răceală, gripă, tulburări digestive funcţionale, stări depresive.

Suplimentele alimentare moderne conţin alături de usturoi fie pătrunjel, fie Cayenne, combinându-se, astfel proprietăţile mai multor plante.

Atenţie! Preparatele cu usturoi se vor consuma cu multe lichide. Cei care prezintă dereglări de hemostază sanguină, precum şi femeile gravide trebuie să consulte medicul curant, deoarece acest produs favorizează sângerările. În caz de alergie la usturoi sau de nefrită acută şi cronică, se va evita consumarea acestui preparat. Mamele care alăptează vor evita şi ele consumul de extract de usturoi, datorită diareei pe care o pot provoca sugarilor. Nu se recomandă pătrunjelul ca diuretic în nefritele acute sau cronice.

 

 
 

Garlic Caps
Supliment alimentar cu extracte din plante

100 capsule gelatinoase = 68,5 g

O capsulă conţine :
Extract inodor de usturoi (Allium sativum) 350 mg
Extract de pătrunjel (Petroselium crispus) 250 mg

 


 

Mod de administrare: ca supliment alimentar, 2-4 capsule gelatinoase pe zi sau conform recomandărilor.

Notificare Nr. 8/21.10.2002
Revizuit: 27.06.2007

 

 
 
 


ANTIHIPERTENSIV

ANTIHIPERTENSIV

Pret: 20.00 RON
Detalii
 
 
 
Carnitin Pro Liquid 500ml
 
Mumio rasina muntilor x 30

Mumio rasina muntilor x 30

Pret: 29.00 RON
Detalii
 
 
 
Xplode plicuri

Xplode plicuri

Pret: 50.00 RON
 
 
Lutein Plus

Lutein Plus

Pret: 150.82 RON
 
 
 
Acest site este detinut, administrat si mentinut de SC Blue Soft SRL, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent mentionat mai inainte este singurul responsabil de continutul acestui site, iar Reteaua CaliVita® International si entitatile sale operatoare nu au nici o responsabilitate cu privire la acest site. Ne luam angajamentul sa va anuntam cand un produs nu mai este pe stoc sau o promotie este retrasa.

Pagina de internet www.farmamed.ro si detinatorul acesteia SC BLUE SOFT SRL nu comercializeaza produse ci doar promoveaza produse ale unor distribuitori autorizati, avand rolul doar de a prelua si retransmite catre acesti distribuitori comenzi on line. Drept urmare, farmamed.ro si SC BLUE SOFT SRL nu se fac raspunzatoare de eventuale deficiente aparute in livrarea comenzilor, continutul coletelor, provenienta sau calitatea produselor, acestea revenind in sarcina exclusiva a distribuitorilor autorizati al produselor respective.