Joint Protex Forte, 90 tablete

Joint Protex Forte, 90 tablete
Pret: 194.45 RON
Comanda Comanda
 
Furnizor: CaliVita
Cod produs: CV0155
Descriere:

Articulaţia este formaţiunea anatomică constituită dintr-un sistem de structuri care leagă între ele două sau mai multe oase. Se cunosc articulaţii fixe, denumite sinartroze şi articulaţii mobile, denumite diartroze sau sinoviale. Din punct de vedere structural, articulaţiile sinoviale sunt alcătuite din: a) capsula articulară, fixată pe marginea suprafeţelor articulare; b) stratul extern, format din benzi fibroase care dau rezistenţa capsulei; c) membrana sinovială, care căptuşeşte interiorul articulaţiei şi secretă lichidul sinovial – reprezentat de un filtrat sanguin plus acidul hialuronic; d) suprafeţele articulare (cartilaj), feţele osoase ce vin în contact.


Capsula articulară reprezintă o structură fibroasă formată din fibre colagene care, fiind lipsite de elasticitate, asigură stabilitatea articulaţiei. Ţesutul conjunctiv periarticular se găseşte în jurul articulaţiilor, este bogat în vase şi formaţiuni nervoase şi reprezintă sediul a numeroase procese patologice (edeme, congestii, inflamaţii). Integritatea morfofuncţională a cartilajului articular este asigurată prin intermediul lichidului sinovial, iar în regiunile periferice de vasele din sinovială. Cartilajul fiind un ţesut avascular, capacitatea de regenerare a acestuia este practic nulă.


Suferinţa articulaţiilor şi a ţesuturilor periarticulare este cunoscută sub denumirea de boli reumatice. Procesul patologic care conduce la boală cunoaşte în principal două căi: inflamaţia activă şi degenerescenţa articulară. Manifestarea clinică dominantă în bolile reumatice este durerea. Inflamaţia reumatismală debutează în membrana sinovială prin alterări ale substanţei fundamentale conjunctive şi ale vaselor mici capilare. Procesul inflamator este declanşat, de obicei, de un factor necunoscut (virus, micoplasme, procese autoimune etc).


În bolile reumatice degenerative organul afectat primar este cartilajul. Odată cu înaintarea în vârstă, începând de la 30 de ani, ca o manifestare a proceselor de îmbâtrânire, apar modificări calitative la nivelul cartilajelor. Ca rezultat, scade rezistenţa cartilajelor, acestea se decolorează, se fisurează, din cartilaj se elimină mici fragmente în cavitatea sinovială, apare inflamaţia secundară a membranei sinoviale. Combinaţia dintre degenerescenţa cartilaginoasă şi inflamarea sinovială i-a determinat pe autorii americani să numească acest grup de afecţiuni – osteoartrite.


Pentru păstrarea sănătăţii articulaţiilor şi, în special, a ţesuturilor conjunctive, un ajutor eficient oferă produsele Joint Protex şi Joint Protex Forte, fabricate de CaliVita International, care conţin toate substanţele care nu se regăsesc într-o cantitate optimă în alimentaţia noastră. Ingredientele naturale din aceste suplimente alimentare protejează cartilajele şi ţesuturile conjunctive, reduc durerile la nivelul articulaţiilor şi inflamaţia muşchilor, astfel încât să optimizeze funcţiile articulaţiilor şi circulaţia sanguină, îmbunătăţind mobilitatea şi flexibilitatea acestora.
 

Substanţele componente ale produsului Joint Protex sunt: glucozamina, condroitin sulfatul, complexul de acid hialuronic, metil-sulfonilmetanul, cetil-miristoleatul, Boswellia serrata, turmericul, Filipendula ulmaria, zincul, manganul. Suplimentul Joint Protex Forte are o compoziţie asemănătoare, dar un conţinut mai mare în principalele substanţe active (glucozamina şi condroitin sulfatul).
 

Glucozamina şi condroitin sulfatul ajută la funcţionarea optimă a articulaţiilor. Glucozamina participă la regenerarea cartilajelor şi înlătură pe o perioadă îndelungată durerea - fără a avea efecte secundare. Condroitin-sulfatul este substanţa fundamentală a cartilajelor şi este necesară pentru îmbunătăţirea proprietăţilor mecanice şi elastice ale acestora.
 

Acidul hialuronic (HA) este o mucopolizaharidă care există în mod natural în organismele vii. În organismul uman, în concentraţiile cele mai mari se găseşte în lichidul sinovial. Este, cantitativ, cea mai importantă componentă a substanţei fundamentale a ţesuturilor conjunctive. Influenţează toate funcţiile substanţei fundamentale. În cadrul articulaţiilor, asigură vâscozitatea suprafeţelor cartilajelor. Odată cu înaintarea în vârstă, organismul nostru produce din ce în ce mai puţin acid hialuronic, ceea ce necesită o suplimentare din exterior.
 

Metil-sulfonilmetanul (MSM) are un rol deosebit de important în sinteza proteinelor din ţesuturile conjunctive. Este un compus natural prezent în numeroase alimente. Este constituit, în proporţie de 34%, din sulf, unul dintre cele mai frecvent întâlnite minerale din compoziţia corpului uman. Sulful este necesar formării de ţesuturi sănătoase, inclusiv a ţesutului osos sau a celui conjunctiv din componenţa ligamentelor, tendoanelor şi a celorlalte structuri articulare.
 

Cetil-miristoleatul (CMT) a fost descoperit în anul 1964 de către prof. dr. Harry W. Diehl, cercetător la National Institutes of Health din SUA. Cetil-miristoleatul acţionează asupra articulaţiilor ca un lubrefiant şi un agent anti-inflamator.
 

 
 

Joint Protex Forte
Supliment alimentar complex
90 tablete = 153,9 g
 

O tabletă conţine:
Glucozamină sulfat ............................500 mg
Condroitin sulfat ..................................270 mg
Metil-sulfonil metan (MSM) ...............150 mg
Acid hialuronic .......................................50 mg
Extract din Boswellia serrata ...............50 mg (std. 25 % acid boswelic)
Pulbere de Filipendula ulmaria ...........40 mg (creţuşcă)
Extract din Turmeric .............................10 mg (std. 25 % curcumine)
Zinc (gluconat) .........................................5 mg
Mangan (gluconat) .................................1 mg
Variaţia ingredientelor ......................+/- 5%
 

Alte ingrediente: emulsificator - celuloză microcristalină, hidroxipropil metilceluloză; agent de încărcare - croscarmeloză sodică; agenţi de întărire - acid stearic, stearat de magneziu; antiaglomerant
- dioxid de siliciu; agent de umectare - propilenglicol, triacetin, ..............q.s.
 

Mod de administrare: ca supliment alimentar, 1 tabletă zilnic sau conform recomandărilor medicului dumneavoastră.

Notificare MS/ISPT / Seria AB / nr. 0275/28.10.2009

 
 
 


Thermo Shape 2.0 90caps.
 
Vital Woman

Vital Woman

Pret: 91.77 RON
 
 
 
Acest site este detinut, administrat si mentinut de SC Blue Soft SRL, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent mentionat mai inainte este singurul responsabil de continutul acestui site, iar Reteaua CaliVita® International si entitatile sale operatoare nu au nici o responsabilitate cu privire la acest site. Ne luam angajamentul sa va anuntam cand un produs nu mai este pe stoc sau o promotie este retrasa.

Pagina de internet www.farmamed.ro si detinatorul acesteia SC BLUE SOFT SRL nu comercializeaza produse ci doar promoveaza produse ale unor distribuitori autorizati, avand rolul doar de a prelua si retransmite catre acesti distribuitori comenzi on line. Drept urmare, farmamed.ro si SC BLUE SOFT SRL nu se fac raspunzatoare de eventuale deficiente aparute in livrarea comenzilor, continutul coletelor, provenienta sau calitatea produselor, acestea revenind in sarcina exclusiva a distribuitorilor autorizati al produselor respective.