Omega 3 concentrate

Omega 3 concentrate
Pret: 86.05 RON
Comanda Comanda
 
Furnizor: CaliVita
Cod produs: CV0173
Descriere:

Studiile efectuate asupra eschimoşilor au arătat că, în condiţiile în care regimul lor alimentar este format în cea mai mare parte din produse din peşte şi diverse fructe de mare, frecvenţa bolilor cardiovasculare este foarte scăzută. Totodată, s-a observat că în alimentaţia acestora, carbohidraţii (glucidele) au o pondere mult mai mică decât proteinele şi grăsimile. În societatea modernă se consumă, de asemenea, multe proteine şi lipide în schimb, principala cauză a mortalităţii sunt bolile cardiovasculare.

Deoarece, indiferent de zona geografică, conţinutul în lipide al unei alimentaţii normale este aproximativ acelaşi, s-a ajuns la concluzia că sursa efectului protector este uleiul de peşte. Este demn de remarcat faptul că, în timp ce alimentaţia eschimoşilor conţine peste 13 % acizi graşi denumiţi Omega 3 (acizi graşi nesaturaţi cu lanţuri lungi de atomi de carbon), cea a danezilor conţine doar 0,84 %. La eschimoşii care consumă carne de peşte şi focă, apariţia infarctului de miocard este de aproximativ 400 de ori mai mică decât în societăţile civilizate. Prin consumul acestor alimente, acizii graşi Omega 3 se acumulează în organism cantităţi de cel puţin 10 ori mai mari decât în urma alimentaţiei obişnuite.

Uleiul de peşte are în compoziţie acizi graşi nesaturaţi cu lanţuri lungi de atomi de carbon, cei mai importanţi fiind acidul eicosapentaenoic şi acidul docosahexaenoic care sunt implicaţi în sinteza prostaglandinelor, reglatoare a numeroase procese biochimice. Prostaglandinele sunt implicate în răspunsul imun, funcţionalitatea aparatului cardiovascular, reduc nivelul colesterolului şi al trigliceridelor, împiedică agregarea trombocitară şi scad riscul de ateroscleroză, hipertensiune arterială şi infarct de miocard. Deoarece reduc vâscozitatea sângelui, contribuie la îmbunătăţirea condiţiilor de circulaţie sanguină, crescând aportul de oxigen al ţesuturilor.

Este cunoscut că, la diabetici, riscul apariţiei bolilor cardiovasculare este de cinci ori mai mare. La eschimoşi se constată un nivel scăzut al lipidelor în sânge şi o toleranţă normală la glucoză. În condiţiile unui consum crescut de glucide (obişnuit în ţările occidentale), nivelul lipidelor în sânge creşte iar toleranţa la glucoză scade, favorizând astfel apariţia diabetului.

Cercetările efectuate pe animale de către medicul american David P. Rose au arătat că acizii Omega 3 pot preveni cancerul de sân (care are o frecvenţă foarte scăzută la eschimoşi), precum şi cel de colon (intestin gros).

În 1994, revista medicală New England Journal of Medicine publica un studiu ce arăta că fumătorii care consumă peşte se îmbolnăvesc mai rar de bronşită şi emfizem pulmonar (uleiul de peşte reduce inflamaţia şi contracarează efectele nocive ale fumului de ţigară). Autorul acestui studiu a demonstrat că fumătorii care consumă peşte au un risc de a se îmbolnăvi de boli cronice pulmonare mult mai mic (bronşită-cu 33 %, respectiv emfizem-cu 66 % mai mic).

Consumul de ulei de peşte oferă speranţe şi celor afectaţi de psoriazis. Cercetătorii japonezi au administrat acid eicosapentaenoic pacienţilor suferinzi de psoriazis, care au înregistrat ameliorări după două-trei luni de tratament, aceste ameliorări persistând pe toată durata tratamentului.

Deoarece acizii graşi din uleiul de peşte cresc sinteza de prostaglandine şi prostacicline, au şi efecte antiinflamatoare, fiind recomandaţi şi în tratamentul inflamaţiilor cronice (afecţiunilor reumatismale). În aceste afecţiuni, după câteva luni de tratament cu ulei de peşte, s-a constatat ameliorarea certă a durerilor matinale.

Acizii graşi Omega 3 acţionează şi asupra sistemului imunitar, crescând rezistenţa la infecţii. Se mai pot recomanda şi în unele boli ale sistemului nervos (scleroza în plăci). Administrarea uleiului de peşte s-a dovedit a fi utilă şi în protejarea pielii. Concentraţia cea mai mare în acizi graşi nesaturaţi Omega 3 o au somonul şi heringul.

Atenţie! Acizii graşi nesaturaţi sunt deosebit de sensibili faţă de radicalii liberi; de aceea, în paralel cu administrarea uleiului de peşte sau a uleiului de Primula, se recomandă consumul de preparate antioxidante.

Inovatie:
- un aport sporit de omega 3 (EPA+DHA) si mai putine alte grasimi
- obtinut printr-o tehnologie avansata, asa-numita distilare moleculara
- capsulele sunt mult mai mici, de mare dozaj, mult mai usor de inghitit

Beneficii:
- contribuie la mentinerea nivelului normal al tensiunii arteriale si al trigliceridelor din sange
- contribuie la dezvoltarea normala a sistemului nervos uman, atat in faza de embrion cat si la varsta copilariei
- stimuleaza functionarea sanatoasa a inimii si a creierului
- mentine sanatatea ochilor
- benefic persoanelor care sunt supuse stresului continuu

 

 

 
 

Omega 3 concentrate
Supliment alimentar cu ulei concentrat de peşte

100 capsule gelatinoase = 86,6 g

O capsulă conţine: % DFZ

Ulei concentrat de peşte 600 mg
care are în componenţă:
EPA (acid eicosapentaenoic) 180 mg
DHA (acid docosahexaenoic) 120 mg

Alte ingrediente: gelifiant-gelatină, agent de umezire-glicerină; apă......q.s.

Mod de administrare: ca supliment alimentar, 1-3 capsule gelatinoase pe zi sau în funcţie de recomandări.

Notificare MS/CRSPT/Seria AB/nr. 0575/11.10.2011

 

 

 

 

 
 
 


Neurotonic

Neurotonic

Pret: 20.00 RON
Detalii
 
 
 
Beef Mass 2400g

Beef Mass 2400g

Pret: 108.00 RON
 
 
Tribu Stallion

Tribu Stallion

Pret: 50.00 RON
 
 
C 300 Plus - 120 capsule
 
MUIRA PUAMA

MUIRA PUAMA

Pret: 50.00 RON
Detalii
 
 
 
 
Acest site este detinut, administrat si mentinut de SC Blue Soft SRL, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent mentionat mai inainte este singurul responsabil de continutul acestui site, iar Reteaua CaliVita® International si entitatile sale operatoare nu au nici o responsabilitate cu privire la acest site. Ne luam angajamentul sa va anuntam cand un produs nu mai este pe stoc sau o promotie este retrasa.

Pagina de internet www.farmamed.ro si detinatorul acesteia SC BLUE SOFT SRL nu comercializeaza produse ci doar promoveaza produse ale unor distribuitori autorizati, avand rolul doar de a prelua si retransmite catre acesti distribuitori comenzi on line. Drept urmare, farmamed.ro si SC BLUE SOFT SRL nu se fac raspunzatoare de eventuale deficiente aparute in livrarea comenzilor, continutul coletelor, provenienta sau calitatea produselor, acestea revenind in sarcina exclusiva a distribuitorilor autorizati al produselor respective.