Chromium Max 500 100 capsule

Chromium Max 500 100 capsule
Pret: 66.23 RON
Comanda Comanda
 
Furnizor: CaliVita
Cod produs: FL0109
Descriere:

Cantitatea de crom din organism scade proporţional cu înaintarea în vârstă, precum şi în urma activităţilor fizice intense. Lipsa cromului creşte sensibilitatea la glucide şi poate duce la creşterea în greutate sau la diabet zaharat. De asemenea, produce creşterea nivelului de colesterol sanguin şi a susceptibilităţii pentru bolile cardiovasculare. În cazul sportivilor, lipsa cromului reduce ranadamentul fizic şi împiedică dezvoltarea musculaturii.

Simptomele carenţei de crom se accentuează la persoanele care consumă mult zahăr (fructoză, glucoză, zahăr tos). Într-un studiu publicat în 1986 se specifică o pierdere de crom de la 10 până la 300 % datorată consumului crescut de zahăr. Conform concluziilor unor cercetări americane, 90 % din oameni au un aport de crom cu mult sub necesarul zilnic de 50-200 mcg. În procesul digestiei, 80 % din cantitatea de crom ingerată se pierde.

Soluţia acestei probleme constă în introducerea cromului, prin utilizarea suplimentelor alimentare bogate în acest microelement. Cromul scade nivelul colesterolului din sânge şi creşte nivelul lipoproteinelor cu densitate mare (HDL), ceea ce are ca rezultat scăderea depunerii de colesterol pe pereţii arteriali şi deci a riscului de cardiopatie ischemică şi infarct. De asemenea, cromul intervine în metabolismul proteinelor, lipidelor şi al glucidelor.

Experimentele realizate pe animale au demonstrat că aportul insuficient de crom încetineşte dezvoltarea organismului, contribuie la scurtarea duratei de viaţă şi favorizează instalarea impotenţei, în timp ce consumul unor suplimente alimentare cu conţinut de crom a condus la rezultate remarcabile. Cercetătorii de la Bemidji State University (SUA) au aplicat unui lot de şoareci un regim alimentar bogat în crom şi au constatat că aceştia au trăit cu un an mai mult decât lotul martor care nu a primit crom. Concluzia a fost că, suplimentul de crom întârzie îmbătrânirea.

Insulina este unul dintre cei mai importanţi hormoni cu rol în dezvoltarea musculaturii, stabilizarea greutăţii corporale şi în funcţionarea adecvată a aparatului cardiovascular. Insulina introduce în celule glucoza şi aminoacizii necesari producerii sintezei proteice şi de energie . În lipsa cromului, insulina nu e capabilă să participe la metabolismul glucidic. Cromul este deci util şi diabeticilor, în special în special în fazele incipiente ale bolii, dar nu poate substitui insulina sau antidiabeticele orale. Deoarece participă la metabolismul glucozei, intensifică efectul insulinei, reglementează distribuţia internă a energiei, stabilizează concentraţia glucozei sanguine, facilitează asimilarea aminoacizilor, accelerează metabolismul proteinelor şi intensifică majoritatea proceselor metabolice, cromul sporeşte capacitatea de muncă şi de regenerare a organismului.

Datorită efectului de încorporare a proteinelor în ţesutul muscular, cromul este foarte eficient şi în cazul sportivilor, deoarece dezvoltă musculatura şi reduce cantitatea de grăsimi a organismului, efecte comparabile cu cele obţinute prin consumul hormonilor anabolizanţi (testosteronul).

Sportivii care au primit suplimente alimentare cu crom timp de 6 săptămâni au pierdut din greutate 3,2 kg, în timp ce scăderea în greutatea a lotului martor care nu a primit crom a fost doar de 1 kg. Având în vedere că greutatea specifică a grăsimilor din stratul adipos e mai mică decât a celor musculare diferenţa de 2,2 kg corespunde unei scăderi totale în greutate de peste 5 kg.

Este o certitudine dovedită şi clinic, faptul că prin consumul de crom se obţine scăderea în greutate fără efecte secundare dăunătoare. Alături de un regim alimentar corespunzător şi puţină mişcare, preparatele cu crom pot contribui la atingerea greutăţii ideale şi păstrarea acesteia, atât în cazul celor care ţin cură de slăbire, cât şi al sportivilor.

Alături de prezentarea sub formă de capsule, există şi produse moderne sub formă de aerosoli (spray aromatizat) care rezolvă atât mirosul neplăcut al gurii, cât şi deficitul de crom.

Atenţie! Diabeticii trebuie să respecte regimul alimentar şi medicaţia specifică impusă de medicul curant, chiar şi în condiţiile suplimentării alimen-taţiei zilnice cu crom.

 

 
 

Chromium Max 500
Supliment alimentar cu crom

100 capsule = 62,5 g

O capsulă conţine:
Crom 60 mcg
Calorii 1,3 kJ
Carbohidraţi 0,0 g
Grăsimi 0,0 g
Proteine < 1,0 g

 

Alte ingrediente: emulsificator-celuloză microcristalină; zer, gelifiant-gelatină………….q.s.

Mod de administrare: ca supliment alimentar, 1 capsulă pe zi sau în funcţie de recomandări.

 

 

 
 
 


Liver Aid 100 tablete

Liver Aid 100 tablete

Pret: 186.47 RON
 
 
Resveratrol Plus

Resveratrol Plus

Pret: 158.67 RON
 
 
C 1000 (100 tablete)

C 1000 (100 tablete)

Pret: 84.19 RON
 
 
Capsule din Ginkgo Biloba

Capsule din Ginkgo Biloba

Pret: 11.00 RON
Detalii
 
 
 
 
Acest site este detinut, administrat si mentinut de SC Blue Soft SRL, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent mentionat mai inainte este singurul responsabil de continutul acestui site, iar Reteaua CaliVita® International si entitatile sale operatoare nu au nici o responsabilitate cu privire la acest site. Ne luam angajamentul sa va anuntam cand un produs nu mai este pe stoc sau o promotie este retrasa.

Pagina de internet www.farmamed.ro si detinatorul acesteia SC BLUE SOFT SRL nu comercializeaza produse ci doar promoveaza produse ale unor distribuitori autorizati, avand rolul doar de a prelua si retransmite catre acesti distribuitori comenzi on line. Drept urmare, farmamed.ro si SC BLUE SOFT SRL nu se fac raspunzatoare de eventuale deficiente aparute in livrarea comenzilor, continutul coletelor, provenienta sau calitatea produselor, acestea revenind in sarcina exclusiva a distribuitorilor autorizati al produselor respective.