Beta Carotene 100 capsule-gel

Beta Carotene 100 capsule-gel
Pret: 47.75 RON
Comanda Comanda
 
Categorie: Vitamine
Furnizor: CaliVita
Cod produs: PN0018
Descriere:

Beta-carotenul (provitamina A) ajunge în organism prin aport alimentar şi este transformat de ficat în vitamina A, în funcţie de necesităţi. Vitamina A contribuie la profilaxia şi ameliorarea tulburărilor de vedere, creşte rezistenţa organismului faţă de infecţiile căilor respiratorii şi este un factor important în menţinerea sănătăţii pielii, părului, danturii şi gingiilor. De asemenea, participă şi la biosinteza imunoglobulinelor (anticorpii), stimulează activitatea sistemului imunitar, previne şi ameliorează depigmentările cauzate de bolile ficatului sau de bătrâneţe. Beta-carotenul protejează mucoasa nazală, bucală, faringiană, laringiană, traheală şi pulmonară, fiind un adjuvant eficient în tratamentul infecţiilor respiratorii, emfizemului pulmonar şi hipertiroidismului; accelerează dezvoltarea fizică şi creşte rezistenţa sistemului osos.

Beta-carotenul are rol şi în profilaxia cancerului. Efectul profilactic al beta-carotenului în bolile maligne se bazează pe transformarea metaboliţilor cancerigeni formaţi în organism sau a substanţelor cancerigene ajunse în organism din mediul exterior, în substanţe mai puţin nocive şi mai solubile, deci mai uşor de eliminat. Beta-carotenul reduce riscul apariţiei infarctului miocardic şi a decesului prin stop cardiac. Rezultatele unor cercetări efectuate în Statele Unite ale Americii, pe o perioadă de 10 ani, au demonstrat că bolile cardiace şi cancerul de prostată au o incidenţă de două ori mai mică în cazul bărbaţilor care au consumat sistematic beta-caroten, în comparaţie cu subiecţii din lotul martor care nu au consumat această substanţă.

În Lin Xian, regiune muntoasă a Chinei, incidenţa cancerului gastric şi esofagian este cea mai mare din lume. Savanţii chinezi şi americani, în cadrul unor cercetări comune efectuate în această zonă geografică, au administrat în doze zilnice, unor persoane sănătoase, cu vârsta cuprinsă între 40 şi 69 de ani, diverse combinaţii de vitamine (A, B, C şi E) şi de substanţe minerale. La cei care au primit deopotrivă vitamina A şi zinc, numărul îmbolnăvirilor de cancer gastric a scăzut cu două treimi, în timp ce la celelalte grupe nu s-au constatat diferenţe semnificative.

Vitamina A reduce riscul apariţiei cancerului prin faptul că este implicată în procesul de diferenţiere celulară, ceea ce justifică utilizarea sa în profilaxia bolilor maligne. Zincul reglează circuitul vitaminei A în celule.

Beta-carotenul se găseşte în toate plantele verzi, dar sursele cele mai valoroase sunt: morcovii, spanacul şi varza creaţă, dintre zarzavaturi, şi pepenii galbeni şi caisele, dintre fructe. S-a observat că la japonezii şi norvegienii care consumă prin tradiţie alimente cu un conţinut bogat în beta-caroten, incidenţa îmbolnăvirilor de cancer pulmonar, de colon, de prostată, de col uterin şi de sân este mult mai scăzută.

În cele mai multe cazuri, alimentele consumate conţin şi substanţe poluante, nefiind ideale ca sursă de vitamine. În morcovi, de exemplu, se găsesc adesea cantităţi mai mari de cadmiu şi nitraţi decât de beta-caroten, excepţie făcând doar plantele cultivate după metode ecologice. Din motivele menţionate mai sus este util un aport de beta-caroten pur din suplimente alimentare.

Nu există pericolul de supradozare, deoarece organismul uman transformă beta-carotenul în vitamina A în funcţie de cantităţile de care are nevoie în momentul respectiv. Atât în absorbţia, cât şi în transformarea beta-carotenului participă în mare măsură acizii graşi nesaturaţi; de aceea se recomandă consumul acestora în timpul meselor.

Atenţie! În cazul consumului mai îndelungat, pielea palmelor şi a tălpilor se poate colora într-o nuanţă gălbuie şi, din acest motiv, se recomandă ca după fiecare 5 zile de consum să se facă o pauză de două zile. Fenomenul nu poate fi confundat cu icterul, deoarece supradozarea cu beta-caroten nu alterează nici starea generală şi nici nu duce la îngălbenirea scleroticelor. Diabeticilor nu li se recomandă doze mari de vitamina A. În situaţia consumării vitaminei E, creşte necesarul fiziologic al organismului de vitamina A sau de beta-caroten. Produsele care scad colesterolemia ca, de exemplu, extractul de soia sau usturoi, reduc absorbţia intestinală de vitamina A. În graviditate, necesarul zilnic de beta-caroten creşte la 3000 Ul, iar la femeile care alăptează, acest necesar este de 3600 Ul. Carenţa de vitamina A favorizează formarea calculilor biliari sau renali, prin faptul că favorizează descuamarea celulelor epiteliale veziculare care se pot constitui în nuclee de precipitare a sărurilor minerale.


 

 

 
 

Beta Carotene
Supliment alimentar vitaminic

100 capsule gelatinoase = 23 g

O capsulă conţine :
Beta-caroten 5,5 mg care furnizează provitamina A 9000 UI
Variaţia ingredientelor +/- 5%
 

 

 

Mod de administrare: ca supliment alimentar, 1-3 capsule pe zi sau în funcţie de recomandări.

Notificare Seria AB / Nr. 0007 / 09.01.2007
Revizuit la: 26.03.2007

 
 
 


GINKGO BILOBA

GINKGO BILOBA

Pret: 12.00 RON
Detalii
 
 
 
Glucosamine 500

Glucosamine 500

Pret: 39.00 RON
 
 
GYMNEMA SYLVESTRE

GYMNEMA SYLVESTRE

Pret: 35.00 RON
Detalii
 
 
 
C 1000 (100 tablete)

C 1000 (100 tablete)

Pret: 84.19 RON
 
 
LUTEOLIN

LUTEOLIN

Pret: 35.00 RON
Detalii
 
 
 
 
Acest site este detinut, administrat si mentinut de SC Blue Soft SRL, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent mentionat mai inainte este singurul responsabil de continutul acestui site, iar Reteaua CaliVita® International si entitatile sale operatoare nu au nici o responsabilitate cu privire la acest site. Ne luam angajamentul sa va anuntam cand un produs nu mai este pe stoc sau o promotie este retrasa.

Pagina de internet www.farmamed.ro si detinatorul acesteia SC BLUE SOFT SRL nu comercializeaza produse ci doar promoveaza produse ale unor distribuitori autorizati, avand rolul doar de a prelua si retransmite catre acesti distribuitori comenzi on line. Drept urmare, farmamed.ro si SC BLUE SOFT SRL nu se fac raspunzatoare de eventuale deficiente aparute in livrarea comenzilor, continutul coletelor, provenienta sau calitatea produselor, acestea revenind in sarcina exclusiva a distribuitorilor autorizati al produselor respective.