C 500 Delayed Release 100 tablete

C 500  Delayed Release 100 tablete
Pret: 61.05 RON
Comanda Comanda
 
Categorie: Vitamine
Furnizor: CaliVita
Cod produs: FL0022
Descriere:

Vitamina C (acidul ascorbic) face parte din grupa vitaminelor hidrosolubile (solubile în apă) şi din această cauză, în cazul unei solicitări fizice excesive, se elimină în cantităţi mari din organism. Din fericire, cercetările recente au descoperit preparatele cu absorbţie lentă (time released, preparate retard) datorită cărora vitamina C poate fi prezentă permanent în organism şi îşi va exercita efectul benefic pe o durată mare de timp.

Vitamina C a fost descoperită de către savantul maghiar Szent-Györgyi Albert. El a fost primul care a reuşit să extragă din ardei vitamina C şi pentru această descoperire a fost distins cu Premiul Nobel. Astăzi se pot procura uşor şi în ţara noastră produsele cu vitamina C din surse naturale.

Vitamina C se găseşte atât în zarzavaturi, cât şi în citrice, sursa naturală principală constituind-o însă măceşele în care se găseşte împreună cu aşa numitele flavonoide care sporesc efectele acidului ascorbic.

Un alt savant laureat al Premiului Nobel, Linus Pauling, a considerat că vitamina C se poate administra profilactic şi terapeutic în numeroase boli, de la banalul guturai până la cancer.

Deficitul de vitamina C conduce la apariţia scorbutului. Acidul ascorbic administrat în mod susţinut stimulează sistemul imunitar şi creşte rezistenţa organismului faţă de bolile infecto-contagioase. Participă la activarea multor sisteme enzimatice şi are un rol important în respiraţia celulară. Accelerează vindecarea rănilor, regenerarea ţesuturilor, participă la sinteza fibrelor de colagen, a cartilajelor şi oaselor, precum şi la sinteza hormonilor corticosuprarenali. Are efect antistres, facilitează absorbţia fierului şi împreună cu acidul folic şi vitamina B12 stimulează maturarea globulelor roşii (hematiilor). Scade colesterolul sanguin şi protejează organismul faţă de substanţele cancerigene. Creşte şi menţine randamentul fizic. În timpul solicitărilor fizice creşte necesarul de vitamina C şi din această cauză se recomandă sportivilor un consum crescut înainte de competiţii.

La fel ca majoritatea vitaminelor, vitamina C se descompune uşor şi este sensibilă la lumină, căldură şi vapori de apă. La depozitarea vitaminei C trebuie să avem în vedere toate acestea.

Preparatele moderne de vitamina C conţin bioflavonoide. Aceste substanţe sunt denumite uneori vitamina P, însă nu sunt vitamine propriu-zise. Bioflavonoidele favorizează absorbţia vitaminei C, fiind preferată astfel administrarea concomitentă.

Organismul uman nu este capabil să sintetizeze bioflavonoide şi, din acest motiv, acestea sunt furnizate organismului doar prin aport alimentar. Această grupă de substanţe este frecvent utilizată în accidentele sportive, deoarece reduce durerea, atenuează efectele loviturilor, are efect hemostatic şi ameliorează simptomatologia hipocalcemiei. Împreună cu vitamina C, bioflavonoidele menţin integritatea structurii interne a capilarelor. Au acţiune antibacteriană şi accelerează circulaţia sanguină. Participă la sinteza acizilor biliari, scad colesterolemia şi, prin efectul reducător (antioxidant), previn formarea cataractei. Bioflavonoidele în asociaţie cu vitamina C sunt deseori utilizate în tratamentul herpesului. Quercitina, un bioflavonoid extras din algele verzi-albăstrui, are acţiune benefică în tratamentul astmului şi alergiei.

Sursele naturale importante de bioflavonoide sunt: citricele, ardeiul şi coacăzele negre. În cantităţi mai mici se află şi în caise, cireşe, struguri, prune şi măceşe.
În preparatele de vitamina C din extracte naturale, acidul ascorbic se găseşte sub formă de poliascorbat, care are un efect prelungit faţă de cel al acidului ascorbic simplu obţinut pe cale sintetică.

Atenţie! În stările febrile creşte necesarul de vitamina C al organismului. De asemenea, aportul de vitamina C trebuie crescut la femeile care utilizează anticoncepţionale, steroizi, analgezice, aspirină sau cantităţi exagerate de alcool.

 

 

 

 

 

 
 

C-500  Delayed Release
Supliment alimentar vitaminic

100 tablete = 72 g

O tabletă conţine:
Vitamina C 500 mg
 


 

Alte ingrediente: antiaglomerant-fosfat dicalcic; emulsificator-celuloză microcristalină; stabilizatori-acid stearic, stearat de magneziu; antiaglomerant-dioxid de siliciu; agent de încărcare-croscarmeloză sodică; măceşe; agent de glazurare-talc...q.s.
Variaţia ingredientelor +/- 5%

Mod de administrare: ca supliment alimentar, 1 tabletă pe zi sau conform recomandărilor.
Notificare Seria AB / Nr. 00012 / 07.02.2007
 

 

 
 
 


Tribu Stallion

Tribu Stallion

Pret: 50.00 RON
 
 
Amino Synergy

Amino Synergy

Pret: 49.00 RON
 
 
Maraton Forte

Maraton Forte

Pret: 180.00 RON
Detalii
 
 
 
Noni Liquid

Noni Liquid

Pret: 209.48 RON
 
 
TINCTURA DE SCULATOARE

TINCTURA DE SCULATOARE

Pret: 22.00 RON
Detalii
 
 
 
 
Acest site este detinut, administrat si mentinut de SC Blue Soft SRL, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent mentionat mai inainte este singurul responsabil de continutul acestui site, iar Reteaua CaliVita® International si entitatile sale operatoare nu au nici o responsabilitate cu privire la acest site. Ne luam angajamentul sa va anuntam cand un produs nu mai este pe stoc sau o promotie este retrasa.

Pagina de internet www.farmamed.ro si detinatorul acesteia SC BLUE SOFT SRL nu comercializeaza produse ci doar promoveaza produse ale unor distribuitori autorizati, avand rolul doar de a prelua si retransmite catre acesti distribuitori comenzi on line. Drept urmare, farmamed.ro si SC BLUE SOFT SRL nu se fac raspunzatoare de eventuale deficiente aparute in livrarea comenzilor, continutul coletelor, provenienta sau calitatea produselor, acestea revenind in sarcina exclusiva a distribuitorilor autorizati al produselor respective.