Senior Formula, 90 tablete

Senior Formula, 90 tablete
Pret: 79.27 RON
Comanda Comanda
 
Categorie: Vitamine
Furnizor: CaliVita
Cod produs: FL0113
Descriere:

Vârstnicii reprezintă un segment important din populaţia totală, în lumea întreagă, inclusiv în ţara noastră. Se ştie, însă, că reprezintă o categorie vulnerabilă şi că, odată cu înaintarea în vârstă, necesarul de vitamine şi minerale al organismului creşte. Cauzele sunt diverse: scăderea capacităţii de absorbţie a nutrienţilor, apariţia unor afecţiuni, consumul de medicamente, intervenţii chirurgicale, probleme metabolice şi de digestie, etc.

În ajutorul vârstnicilor, compania 4Life Products a conceput suplimentul alimentar Senior Formula, o combinaţie de vitamine (E, beta-caroten, C, B1, B2, B3, acid folic, acid pantotenic, B6, biotină, colină, inozitol, PABA, B12); minerale (potasiu, zinc, cupru, fier, mangan, crom, molibden, iod, seleniu) şi alţi nutrienţi (extract din frunze de Ginkgo biloba, extract din seminţe de struguri, extract din scoarţă de brad, luteină, superoxid dismutază, betaină HCl, complex de bioflavonoide din citrice, complex hesperidinic, L-glutation).

Principalul component al suplimentului alimentar Senior Formula este extractul din frunza legendarului Ginkgo biloba, un copac unic, o "fosilă vie", un simbol al longevităţii, văzut ca o adevarată minune a lumii datorită proprietăţilor sale miraculoase.

Conform studiilor, extractul de Ginkgo biloba are trei efecte principale asupra organismului uman:
- îmbunătăţeşte circulaţia sanguină: are proprietăţi vasodilatatoare, în special la nivelul circulaţiei cerebrale, retiniene şi membrelor inferioare/superioare; ameliorează simptomele ce apar odată cu îmbătrânirea;
- este un antioxidant natural puternic care fortifică mecanismul de apărare al organismului împotriva radicalilor liberi; îmbunătăţeşte memoria, stimulează activitatea cerebrală;
- are proprietăţi anticoagulante, contribuind la refacerea după accidente ischemice şi accidente vasculare cerebrale şi prevenind agregarea plachetelor.

Vitaminele sunt substanţe indispensabile vieţii. Fiecare vitamină are acţiune specifică, dar acţionează şi sinergic, "lucrând în echipă". Deficienţa unei singure vitamine poate duce la dezechilibre diverse urmate de boli mai mult sau mai puţin grave.

Acidul folic, vitamina B6 şi B12 încetinesc degradarea unor funcţii ale organismului (inerente odată cu trecerea anilor) cum ar fi: funcţiile cognitive, abilitatea de a gândi, de a învăţa, de a memora. De asemenea, acestea reduc şi riscul bolilor coronariene. Antioxidanţii ca vitamina E, beta-carotenul şi vitamina C întârzie formarea cataractei şi degenerarea maculei. Vitaminele B sunt absolut necesare pentru buna funcţionare a musculaturii şi a sistemului nervos, pentru fixarea fierului în hemoglobină ş.a. Aceste vitamine, de asemenea, contribuie la metabolismul glucidelor, lipidelor şi proteinelor, împiedică depunerea colesterolului pe pereţii arteriali, încetinesc procesele de ateroscleroză şi sunt indispensabile transmiterii fluxului nervos.

Vitaminele nu pot fi însă asimilate în absenţa mineralelor şi nu îşi pot exercita efectul. Spre deosebire de alţi nutrienţi, mineralele nu pot fi sintetizate de către organism, ele trebuind să fie completate prin aport alimentar. Mineralele reprezintă 4-5% din greutatea corporală. Necesarul de minerale esenţiale este de 100 mg/zi. Mineralele îndeplinesc foarte multe roluri în organism, cele mai importante fiind de susţinere a unor enzime necesare în desfăşurarea funcţiilor vitale în condiţii optime.

Un alt component important al produsului este superoxid dismutaza. La întrunirea anuală a Asociaţiei Americane pentru dezvoltare Ştiinţifică din anul 1992, biologul Michael Ross de la universitatea California a raportat descoperirea a ceea ce el a numit "gena anti-îmbătrânire". Această genă este responsabilă pentru reglarea producerii de superoxid dismutază (SOD). Mulţi oameni de ştiinţă sunt de părere că procesele de îmbătrânire sunt un simplu efect secundar al scăderii producţiei de SOD şi de alte enzime oxidante.

Extractul din seminţe de struguri şi scoarţă de pin constituie, de asemenea, un grup puternic de antioxidanţi care susţin buna funcţionare a organelor. Extractul de pin a fost folosit încă din antichitate în întreaga lume şi a confirmat proprietăţile sale antioxidante. Acestea se datorează compuşilor care se găsesc în scoarţa de pin, cum ar fi, de exemplu, picnogenolii, care protejează inima şi vasele sanguine faţă de acţiunea distructivă a radicalilor liberi şi sprijină sistemul nervos, imun şi vizual.

Senior Formula furnizează organismului vârstnicilor vitaminele şi mineralele esenţiale pentru o viaţă mai lungă şi sănătoasă.
 

 
 

Senior Formula
Supliment alimentar cu vitamine şi minerale

90 tablete = 87 g

O tabletă conţine:
Frunze de Ginkgo biloba 10 mg
Superoxid dismutază 15 mcg
Vitamina E 10 mg
Beta-caroten 1,77 mg
Vitamina C 60 mg
Vitamina B1 1,2 mg
Vitamina B2 1,5 mg
Niacinamidă 10 mg
Acid folic 70 mcg
Acid pantotenic 3 mg
Vitamina B6 1,5 mg
Biotină 50 mcg
Colină 5 mg
Inozitol 5 mg
PABA 4 mg
Vitamina B12 1 mcg
Potasiu 5 mg
Zinc 5 mg
Cupru 300 mcg
Fier 3 mg
Mangan 800 mcg
Crom 50 mcg
Molibden 25 mcg
Betaină HCl 2 mg
Complex de bioflavonoide din citrice 5 mg
Complex hesperidinic 1 mg
L-glutation 1 mg
Iod 20 mcg
Seleniu 20 mcg
Extract din seminţe de struguri 1000 mcg
Luteină 500 mcg
Extract de scoarţă de pin 1 mg
Calorii 1,5 kJ
Carbohidraţi < 1,0 g
Grăsimi < 1,0 g
Proteine 0,0 g
 

Alte ingrediente: zer; antiaglomerant-fosfat dicalcic; agent de întărire-acid stearic; agent de încărcare-croscarmeloză sodică; agent de întărire-stearat de magneziu….q.s.
Mod de administrare: ca supliment alimentar, 1-3 tablete zilnic sau după recomandări.

Notificare Nr. 13/09.05.2005
Revizuit: 27.06.2007


 

 
 
 


Crea Shot plic

Crea Shot plic

Pret: 4.00 RON
 
 
Meal Time, 100 tablete

Meal Time, 100 tablete

Pret: 34.58 RON
 
 
Protein Bar

Protein Bar

Pret: 4.00 RON
 
 
 
Acest site este detinut, administrat si mentinut de SC Blue Soft SRL, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent mentionat mai inainte este singurul responsabil de continutul acestui site, iar Reteaua CaliVita® International si entitatile sale operatoare nu au nici o responsabilitate cu privire la acest site. Ne luam angajamentul sa va anuntam cand un produs nu mai este pe stoc sau o promotie este retrasa.

Pagina de internet www.farmamed.ro si detinatorul acesteia SC BLUE SOFT SRL nu comercializeaza produse ci doar promoveaza produse ale unor distribuitori autorizati, avand rolul doar de a prelua si retransmite catre acesti distribuitori comenzi on line. Drept urmare, farmamed.ro si SC BLUE SOFT SRL nu se fac raspunzatoare de eventuale deficiente aparute in livrarea comenzilor, continutul coletelor, provenienta sau calitatea produselor, acestea revenind in sarcina exclusiva a distribuitorilor autorizati al produselor respective.