15 alimente benefice si de evitat pe stomacul gol

07 Decembrie 2016
 

 Micul dejun este un ritual zilnic pentru cei mai mulţi dintre noi şi credem că ştim care sunt alimentele benefice pentru un mic dejun adecvat. Cu toate acestea, deşi anumite alimente sunt sănătoase, nu toate sunt bune pentru a fi consumate pe stomacul gol. Iată câteva produse de evitat, dar şi alternativele lor care asigură un început de zi optim, sănătos şi gustos, potrivit theheartysoul.com.

 

1. NU: Iaurtul – Deşi bogat în proteine şi calciu, acesta conţine bacterii lactice. Când excesul de acid clorhidric din stomac interacţionează cu aceste bacterii, ele sunt distruse şi astfel efectele benefice ale iaurtului sunt diminuate drastic.

2. DA: Fulgii de ovăz - Aceştia crează un strat protector în jurul mucoasei stomacului care previne ca acidul clorhidric să erodeze stomacul. Ovăzul conţine fibre solubile, care micşorează nivelul de colesterol şi îmbunătăţeşte digestia şi metabolizarea mineralelor vitale, a proteinelor şi a carbohidraţilor. De asemenea, ovăzul conferă saţietate pe o perioadă mai lungă decât iaurtul.

3. NU: Roşiile – Deşi roşiile au un gust excelent în omletă, acestea conţin un nivel ridicat de acid tanic, ducând astfel la creşterea acidităţii din stomac. Un nivel crescut de aciditate poate duce la ulcer gastric.

4. DA: Ouăle - Sunt foarte săţioase şi sănătoase la micul dejun. Fie că optaţi pentru omletă, ochiuri, ouă fierte sau ouă pe apă, consumul de ouă poate ajuta la reducerea caloriilor.

5. NU: Bananele – Cu toate că sunt considerate un mic dejun sănătos, mai ales în smoothie-uri, consumul unei banane pe stomacul gol poate duce la creşterea bruscă a nivelului de magneziu în sânge, ceea ce poate avea efecte negative asupra inimii şi a sistemului circulator.

6. DA: Afinele – Sunt unele dintre cele mai sănătoase fructe de pe planetă, au puţine calorii şi au multiple beneficii în îmbunătăţirea memoriei, a tensiunii arteriale, a circulaţiei şi a metabolismului. Beneficiile sunt şi mai mari atunci când afinele sunt consumate la micul dejun. Afinele pot fi consumate cu ovăz, într-o salată de fructe sau simple. 

7. NU: Citricele – Bogate în acid citric, portocalele, lămâile, grepfruturi, lime-urile pot cauza aciditate crescută şi gastrită şi ulcer gastric când sunt consumate pe stomacul gol.

  citeste mai mult...

Sursa Mediafax

 
Clasificare stire: Nutritie
Vezi stiri din categoria: Nutritie
Vezi articole din categoria: Nutritie
 
 
Acest site este detinut, administrat si mentinut de SC Blue Soft SRL, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent mentionat mai inainte este singurul responsabil de continutul acestui site, iar Reteaua CaliVita® International si entitatile sale operatoare nu au nici o responsabilitate cu privire la acest site. Ne luam angajamentul sa va anuntam cand un produs nu mai este pe stoc sau o promotie este retrasa.

Pagina de internet www.farmamed.ro si detinatorul acesteia SC BLUE SOFT SRL nu comercializeaza produse ci doar promoveaza produse ale unor distribuitori autorizati, avand rolul doar de a prelua si retransmite catre acesti distribuitori comenzi on line. Drept urmare, farmamed.ro si SC BLUE SOFT SRL nu se fac raspunzatoare de eventuale deficiente aparute in livrarea comenzilor, continutul coletelor, provenienta sau calitatea produselor, acestea revenind in sarcina exclusiva a distribuitorilor autorizati al produselor respective.