Alergiile - rezultatul consumului de alimente procesate

07 Aprilie 2017
 

Un număr mare de alergii alimentare! Cu asta se confruntă mulţi pacienţi de vârste fragede care ajung la medici în ultimii ani. O explicaţie ar fi expunerea încă de la vârste mici la alimente superprocesate. Potrivit medicilor, 80% din alergii sunt reacţii exagerate ale sistemului imunitar şi se produc după un consum de proteine din lapte, ouă, peşte, soia şi arahide.

 

„Faptul că cei mai expuşi sunt copiii este explicat de faptul că mucoasa intestinală este mai puţin maturizată din punct de vedere imunologic şi alergenii ajung mai uşor în sânge, iar la indivizii predispuşi genetic pot declanşa reacţii alergice”, ne spune dr. Brânduşa Petruţescu, medic primar alergolog. Spre vârsta de 5 ani, mucoasa intestinală se maturizează, iar reacţiile alergice se reduc ca frecvenţă. Regula generală este să consumaţi cât mai multe produse naturale în perioada sarcinii. Dieta fără conservanţi trebuie oferită şi copilului, măcar în primii ani de viaţă. „Laptele, de exemplu, în oraşele mari, nu mai poate fi servit aşa cum e preluat de la animal, la transport suferă schimbări, la pasteurizare schimbări, la UH alte schimbări, la depozitarea lui în bidoane de aluminiu alte schimbări, animalul rareori mai paşte iarba”, adaugă prof. dr. Pavel Chirilă.

 

Există însă şi pseudoalergii cauzate de o deficienţă de enzime. De asemenea, medicii semnalează şi alte tipuri de reacţii alergice. „Am avut de exemplu în cabinet pacient cu alergie la penicilină fără să fi făcut niciodată penicilină - a mâncat o viaţă întreagă pui crescuţi în condiţii de captivitate”, explică prof. dr. Pavel Chirilă.

 

Alimentele pline de coloranţi, aditivi şi conservanţi cresc nivelul de histamină din organism prin mecanisme care nu se cunosc exact. Histamina semnalează prezenţa unei reacti alergice. Aşadar, evitaţi să le daţi celor mici astfel de produse. În plus, în copilărie ar trebui evitate alimentele care au ele înşele un conţinut mare de histamină. Este vorba despre brânzeturile cu mucegaiuri. Conţinut mare de histamină au şi căpşunile, dar şi peştii oceanici transportaţi pe distante mari. citeste mai mult...

Sursa Ce se īntāmplă doctore?

 
Clasificare stire: Nutritie
Vezi stiri din categoria: Nutritie
Vezi articole din categoria: Nutritie
 
 
Acest site este detinut, administrat si mentinut de SC Blue Soft SRL, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent mentionat mai inainte este singurul responsabil de continutul acestui site, iar Reteaua CaliVita® International si entitatile sale operatoare nu au nici o responsabilitate cu privire la acest site. Ne luam angajamentul sa va anuntam cand un produs nu mai este pe stoc sau o promotie este retrasa.

Pagina de internet www.farmamed.ro si detinatorul acesteia SC BLUE SOFT SRL nu comercializeaza produse ci doar promoveaza produse ale unor distribuitori autorizati, avand rolul doar de a prelua si retransmite catre acesti distribuitori comenzi on line. Drept urmare, farmamed.ro si SC BLUE SOFT SRL nu se fac raspunzatoare de eventuale deficiente aparute in livrarea comenzilor, continutul coletelor, provenienta sau calitatea produselor, acestea revenind in sarcina exclusiva a distribuitorilor autorizati al produselor respective.