Beneficiile alimentelor picante

26 Mai 2014
 

Alimentele picante, cum ar fi ardeiul iute, contribuie la creşterea longevităţii, datorită capacităţii acestora de a inhiba senzaţia de durere, potrivit unui studiu american


Oamenii de ştiinţă americani de la Universitatea din California au constatat că inhibarea capacităţii organismului de a simţi durere, prin consumul de alimente picante, precum ardeiul iute, favorizează longevitatea, informează dailymail.co.uk.


Cercetătorii au ajuns la această concluzie după o serie de experimente pe şoareci, în cadrul cărora semnalele de durere au fost împiedicate să ajungă la creier, fapt care le-a prelungit acestora viaţa.


Astfel, animalele care nu au mai produs proteina responsabilă cu simţirea durerii, denumită TRPV1, au avut nu doar “o viaţă excepţional de lungă”, cu aproximativ 14%, ci şi mai sănătoasă. De asemenea, aceşti cobai se îmbolnăveau mai rar de cancer, iar memoria nu le-a fost afectată atât de mult odată cu înaintarea în vârstă.


Totodată, aceşti cobai ardeau mai uşor caloriile, fără să facă mai multă mişcare ca de obicei, iar metabolismul lor, inclusiv capacitatea de a procesa zaharurile din sânge, s-a păstrat la parametri optimi odată cu înaintarea în vârstă – fenomen ce ar putea reduce riscul de diabet, potrivit studiului publicat în revista Cell.


“Suntem convinşi că blocarea acestui receptor al durerii s-ar putea dovedi extrem de utilă, nu numai pentru alinarea durerii, ci şi pentru promovarea longevităţii şi a sănătăţii metabolice, mai ales pentru prevenirea diabetului şi obezităţii. Pe măsură ce îmbătrânesc, oamenii se confruntă cu o mai mare incidenţă a durerii, indicând faptul că aceasta ar putea declanşa procesul de îmbătrânire”, a declarat cercetătorul Andrew Dillin, de la Universitatea din California.


Animalele supuse experimentului au fost modificate genetic astfel încât să nu mai producă proteina TRPV1.


Potrivit profesorului Andrew Dillin, ardeiul iute conţine capsaicină, un compus care inhibă funcţionarea TRPV1.


“Consumul regulat de substanţe care afectează proteina TRPV1, cum ar fi capsaicina, ar putea preveni declinul metabolic asociat cu vârsta şi ar putea favoriza longevitatea”, a explicat cercetătorul american.  citeste mai mult...

Sursa doctorulzilei.ro

 
Clasificare stire: Nutritie
Vezi stiri din categoria: Nutritie
Vezi articole din categoria: Nutritie
 
 
Acest site este detinut, administrat si mentinut de SC Blue Soft SRL, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent mentionat mai inainte este singurul responsabil de continutul acestui site, iar Reteaua CaliVita® International si entitatile sale operatoare nu au nici o responsabilitate cu privire la acest site. Ne luam angajamentul sa va anuntam cand un produs nu mai este pe stoc sau o promotie este retrasa.

Pagina de internet www.farmamed.ro si detinatorul acesteia SC BLUE SOFT SRL nu comercializeaza produse ci doar promoveaza produse ale unor distribuitori autorizati, avand rolul doar de a prelua si retransmite catre acesti distribuitori comenzi on line. Drept urmare, farmamed.ro si SC BLUE SOFT SRL nu se fac raspunzatoare de eventuale deficiente aparute in livrarea comenzilor, continutul coletelor, provenienta sau calitatea produselor, acestea revenind in sarcina exclusiva a distribuitorilor autorizati al produselor respective.