Cele mai bune legume si fructe congelate din comert

21 Martie 2014
 

Alege-le pe cele care, atunci când îngheață, au o doză mai mare de nutrimente și o aromă mai intensă


Dacă faci asta, trebuie să respecți o regulă foarte importantă: odată ce ai deschis punga cu produsul congelat, păstrează cantitatea rămasă într-o pungă cu închidere ermetică, rulând-o, ca să elimini excesul de aer.


Porumbul

„Deschide o pungă cu boabe de porumb congelate și vei afla ce le lipsește: aroma“, spune Michael Ferraro, chef și partener la Delicatessen în New York City. În rest, procesul de fierbere la care sunt supuse înainte să fie congelate poate să le crească nivelurile de luteină și zeaxantină – carotenoide cu rol în prevenirea pierderii vederii cu până la 118%, spun cercetătorii din India. Pentru calitate maximă, consumă-le în decursul a șase luni.


Mazărea

Boabele congelate au gust și textură aproape similare cu ale celor proaspăt scoase din păstăi. Și, potrivit unui studiu din Journal of Food Science, antioxidanții din mazărea congelată sunt mai activi. Nu mai sta pe gânduri: jumătate de ceașcă conține 13 procente din necesarul tău zilnic de vitamina C, iar o recenzie a unui studiu de la US Davis, una dintre cele mai mari companii de cercetări din lume, a arătat că după un an petrecut în congelator, mazărea își pierde doar o zecime din cantitatea totală de vitamina C.


Spanacul

E mai bun decât laptele. Un studiu polonez arată că spanacul congelat conține mai mult calciu decât cel proaspăt (și chiar mai mult decât laptele). Ca să-i spargi membranele celulare și să ai acces la mai mulți antioxidanți, prepară leguma la abur, spun cercetătorii din Italia. Dar fii cu ochii pe calendar: folații din spanac, care ar putea combate bolile cardiace, scad cu 43% între a treia și a șasea lună de congelare.


Afinele

Ca să nu diminuezi efectele antocianinelor – flavonoide care ajută la prevenirea bolilor cardiace și a cancerului –, păstrează-le sub zero grade, spune un studiu din România. Poți să le dezgheți la temperatura camerei, însă un studiu de la Universitatea Carolina de Nord arată că dacă le lași în cuptorul cu microunde un minut, acele niveluri de antocianine cresc. Consumă-le în decursul a patru luni.


Cireșele   citeste mai mult...

Sursa Men's health

 
Clasificare stire: Nutritie
Vezi stiri din categoria: Nutritie
Vezi articole din categoria: Nutritie
 
 
Acest site este detinut, administrat si mentinut de SC Blue Soft SRL, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent mentionat mai inainte este singurul responsabil de continutul acestui site, iar Reteaua CaliVita® International si entitatile sale operatoare nu au nici o responsabilitate cu privire la acest site. Ne luam angajamentul sa va anuntam cand un produs nu mai este pe stoc sau o promotie este retrasa.

Pagina de internet www.farmamed.ro si detinatorul acesteia SC BLUE SOFT SRL nu comercializeaza produse ci doar promoveaza produse ale unor distribuitori autorizati, avand rolul doar de a prelua si retransmite catre acesti distribuitori comenzi on line. Drept urmare, farmamed.ro si SC BLUE SOFT SRL nu se fac raspunzatoare de eventuale deficiente aparute in livrarea comenzilor, continutul coletelor, provenienta sau calitatea produselor, acestea revenind in sarcina exclusiva a distribuitorilor autorizati al produselor respective.