Ciocolata reduce riscul nasterii premature
Femeile însărcinate care mănâncă cel puţin un pătrăţel dulce sau beau o cană de ciocolată caldă zilnic prezintă un risc scăzut de a avea complicaţii la naştere, susţin cercetătorii
Gravidele care obişnuiesc să mănânce ciocolată prezintă un risc scăzut de a suferi o naştere prematură, susţin oamenii de ştiinţă de la Universitatea Yale, potrivit cotidianului britanic "Daliy Mail". Practic, ciocolata reduce riscul ca tensiunea arterială să crească, iar transferul de oxigen şi nutrienţi către făt să se facă în mod corespunzător.
Tensiunea arterială crescută reprezintă unul dintre simptomele asociate cu preeclampsia, cauza comună a naşterilor premature, susţin cercetătorii. În plus, preeclampsia se poate manifesta, pe lângă tensiunea mărită, şi prin convulsii, cheaguri de sânge şi probleme cu rinichii. citeste mai mult...
Sursa Gandul
