Marele pericol din mancare: Ce ne poate imbolnavi grav

20 Iunie 2013
 

Mancarea zilnica ascunde pericole pentru sanatatea noastra.


Oamenii sunt mai neglijenti in privinta sigurantei lor alimemntare in special in sezonul cald, atunci cand ies in aer liber si nu mai au atat de mare grija cand umbla cu mancarea, spune Scott Becker, specialist american in domeniu, conform ABC News.


Ouale


Cel mai mare pericol care vine din oua este bacteria extrem de periculoasa salmonella. Coaja oului este contaminata de cele mai multe ori de fecalele animalului. Daca ouale nu sunt tratate asa cum trebuie in locul in care sunt produse, oamenii care le consuma sunt expusi contaminarii. Specialistii recomanda gatirea temeinica a acestor produse si spalarea lor inainte de a ne apuca sa le gatim.


Legumele


Legumele cu frunze sunt o sursa foarte intalnita de boli provocate de alimente. Varza de Bruxelles reprezinta cel mai mare pericol in aceasta privinta. Pe legume se pot gasi bacterii precum salmonella si E. coli.

Aceasta leguma intra adesea in contact cu fecalele animalelor si cu numeroase surse de poluare. Deoarece legumele sunt consumate crude, ele ne pun sanatatea in pericol, caci agentii patogeni supravietuiesc chiar si dupa ce ele sunt spalate.


Fructele


Chiar si in fructe se poate gasi bacteria salmonella. Oamenii nu prea spala fructele inainte de a le manca si se expun astfel pericolului. Specialistii recomanda inclusiv spalarea fructelor despre care producatorii spun ca au fost deja spalate.

Pestele

Chiar daca este teoretic sanatos, si pestele poate fi periculos. Problema este pusa de contaminarea cu vibrio, un agent patogen care are legatura cu bacteriile care provoaca holera.

Acesta se gaseste in apa in care creste pestele, in special cand se incalzeste. Copiii si femeile insarcinate trebuie sa evite consumul de peste suspectat de a avea un nivel ridicat de mercur in el. In plus, fructele de mare si pestele trebuie gatite bine inainte de a fi consumate.


Semintele si alunele


Aceste produse pot fi contaminate cu listeria. Se recomanda ca semintele si alunele sa fie consumate prajite, caci bacteriile periculoase pot supravietui pe ele si ajung in corpul nostru.   citeste mai mult...

Sursa Ziare.com

 
Clasificare stire: Boli si afectiuni
Vezi stiri din categoria: Boli si afectiuni
Vezi articole din categoria: Boli si afectiuni
 
 
Acest site este detinut, administrat si mentinut de SC Blue Soft SRL, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent mentionat mai inainte este singurul responsabil de continutul acestui site, iar Reteaua CaliVita® International si entitatile sale operatoare nu au nici o responsabilitate cu privire la acest site. Ne luam angajamentul sa va anuntam cand un produs nu mai este pe stoc sau o promotie este retrasa.

Pagina de internet www.farmamed.ro si detinatorul acesteia SC BLUE SOFT SRL nu comercializeaza produse ci doar promoveaza produse ale unor distribuitori autorizati, avand rolul doar de a prelua si retransmite catre acesti distribuitori comenzi on line. Drept urmare, farmamed.ro si SC BLUE SOFT SRL nu se fac raspunzatoare de eventuale deficiente aparute in livrarea comenzilor, continutul coletelor, provenienta sau calitatea produselor, acestea revenind in sarcina exclusiva a distribuitorilor autorizati al produselor respective.