Mituri despre alimentele care scad colesterolul

07 Aprilie 2014
 

Colesterolul nu scapa de legende si mituri, ba chiar din contra. Se atribuie eronat proprietati binefacatoare unor alimente care nu actioneaza cu adevarat eficient impotriva unei concentratii crescute de colesterol din sange. Cu toate acestea dieta este obligatorie si, deseori, singura solutie pentru a regla nivelul acestei importante constante biologice. Iata cele mai cunoscute mituri despre alimentele care scad colesterolul si realitatea din spatele lor, pentru ca alegerile tale sa fie cu adevarat cele corecte.


SOIA, DE FOLOS, DAR IN FOARTE MICA MASURA

Se spune ca un consum mare de proteine vegetale in general si din soia in special ar putea ajuta la scaderea colesterolului rau si a grasimilor. Realitatea este ca efectele benefice sunt prezente, dar numai in foarte mica masura. Pentru a ajunge la o scadere semnificativa ar trebui ca jumatate din proteinele consumate zilnic sa provina din soia, ceea ce este foarte daunator, din alte puncte de vedere.


GRASIMILE DIN SEMINTE

Numite si fitosteroli, unele substante prezente in semintele plantelor oleaginoase si in boabele cerealelor pot opri absorbtia colesterolului. Consumul acestor alimente care scad colesterolul, poate determina scadea nivelului, daca sunt consumate constant. Putin stiu insa ca excesul de fitosteroli in dieta determina scaderea capacitatii de absorbtie a vitaminelor uleioase, esentiale organismului si, prin aceasta, poate produce carente. Semintele si alte alimente care scad colesterolul sunt beneficie dar numai daca sunt consumate concomitent cu fructe si legume.


ULEIUL DE PESTE

Acesta reduce nivelul trigliceridelor, adica acel tip de grasime care poate creste riscul de atac de cord si accident vascular cerebral. Suplimentele cu ulei de peste care aduc 2-4 grame de acizi grasi omega 3 poate reduce nivelul trigliceridelor. Ceea ce nu se stie si nu se respecta este ca excesul si depasirea dozei are efect exact opus determinand cresterea trigliceridelor. Dozele mari de ulei de peste pot determina si alte efecte secundare printre care acela de a creste riscul de hemoragii interne prin reducerea capacitatii de coagulare a sangelui.


Alimentele care scad colesterolul nu sunt solutii in sine, ci trebuie incluse mereu intr-un plan alimentar echilibrat in cadrul unei alimentatii sanatose.


  citeste mai mult...

Sursa Femeia

 
Clasificare stire: Nutritie
Vezi stiri din categoria: Nutritie
Vezi articole din categoria: Nutritie
 
 
Acest site este detinut, administrat si mentinut de SC Blue Soft SRL, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent mentionat mai inainte este singurul responsabil de continutul acestui site, iar Reteaua CaliVita® International si entitatile sale operatoare nu au nici o responsabilitate cu privire la acest site. Ne luam angajamentul sa va anuntam cand un produs nu mai este pe stoc sau o promotie este retrasa.

Pagina de internet www.farmamed.ro si detinatorul acesteia SC BLUE SOFT SRL nu comercializeaza produse ci doar promoveaza produse ale unor distribuitori autorizati, avand rolul doar de a prelua si retransmite catre acesti distribuitori comenzi on line. Drept urmare, farmamed.ro si SC BLUE SOFT SRL nu se fac raspunzatoare de eventuale deficiente aparute in livrarea comenzilor, continutul coletelor, provenienta sau calitatea produselor, acestea revenind in sarcina exclusiva a distribuitorilor autorizati al produselor respective.