Sfaturi nutritionale pentru afectiunile frecvente primavara

08 Aprilie 2014
 

In timpul primaverii, majoritatea oamenilor sunt foarte vulnerabili la unele dintre bolile frecvent intalnite.


Pentru ca organismul nostru sa fie puternic si sa nu manifeste aceste afectiuni, fiecare persoana trebuie sa manance cat mai multe produse alimentare sanatoase.


Cand este recomandat un anumit tip de dieta?

Pentru a evita raceala si gripa este recomandat sa se consume cat mai multa apa. Dupa iarna si pe parcursul primaverii, exista intotdeauna multi bolnavi care sufera de gripa care implica simptome de genul dureri de cap, obstructie nazala, secretii nazale, tuse, etc.


In astfel de cazuri, se recomanda sa se urmeze o dieta bogata in lichide, dar si in substante nutritive dar fara grasimi. Indicat ar fi sa se consume cat mai putina mancare, sa se evite carnea de oaie care este nu este tocmai sanatoasa, unele dintre boli fiind agravate de dietele in care este inclusa carnea de oaie.


In cazul in care suferi de tuse si astm trebuie sa urmati o dieta usoara. Primavara este sezonul pentru aparitia bronsitei, astmului si pneumoniei. Acest pericol este valabil mai ales in situatia persoanelor in varsta si a copiilor, acestia fiind mult mai vulnerabi la dezvoltarea pneumoniei.


Daca doriti sa preveniti aceste boli, ar trebui sa urmati o dieta usoara dar bogata in nutrienti. Puteti mari in mod corespunzator aportul de proteine, vitamine, legume si fructe.


Pentru a preveni bolile care afecteaza sistemul respirator trebuie sa consumati cat mai multe fructe suculente. Pacientii cu faringita de multe ori isi simt caile respiratorii uscate si manifesta mancarimi in gat.


In astfel de cazuri, acestia pot consuma anumite fructe zemoase cum ar fi perele, portocalele, etc. Ulcerul cavitatii bucale este asociat cu temperatura uscata din timpul primaverii, dieta sau lipsa de fructe, legume si vitamine. In general, suplimentarea vitaminelor din grupul B (vitamina B2 si acidul folic) si consumul de cereale si legume proaspete pot ajuta la vindecarea bolilor.

 

Cand apare mancarimea pielii se vor manca mai multe alimente bogate in vitamina A. Cele mai frecvent intalnite boli de piele din timpul primaverii includ dermatitele, dermatita fotosensibila, urticaria si pruritul pielii. In astfel de cazuri, este recomandat sa mancati cat mai multe alimente bogate in vitamina A, dar mai ales morcovi.


In acelasi timp, puteti sa consumati seminte de lotus, crin, ciuperci si orez impreuna, sub forma de terci. Acestea nu doar ca vor elimina uscaciunea corpului dar vor mentine si pielea sanatoasa.


Persoanele care sufera de ulcer perforat trebuie sa includa in dieta zilnica alimente usor de digerat. In timpul primaverii, metabolismul organismului uman se va accelera si secretia de suc gastric va creste.   citeste mai mult...

Sursa Sfatul medicului

 
Clasificare stire: Nutritie
Vezi stiri din categoria: Nutritie
Vezi articole din categoria: Nutritie
 
 
Acest site este detinut, administrat si mentinut de SC Blue Soft SRL, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent mentionat mai inainte este singurul responsabil de continutul acestui site, iar Reteaua CaliVita® International si entitatile sale operatoare nu au nici o responsabilitate cu privire la acest site. Ne luam angajamentul sa va anuntam cand un produs nu mai este pe stoc sau o promotie este retrasa.

Pagina de internet www.farmamed.ro si detinatorul acesteia SC BLUE SOFT SRL nu comercializeaza produse ci doar promoveaza produse ale unor distribuitori autorizati, avand rolul doar de a prelua si retransmite catre acesti distribuitori comenzi on line. Drept urmare, farmamed.ro si SC BLUE SOFT SRL nu se fac raspunzatoare de eventuale deficiente aparute in livrarea comenzilor, continutul coletelor, provenienta sau calitatea produselor, acestea revenind in sarcina exclusiva a distribuitorilor autorizati al produselor respective.