Scopul principal al aplicării îngrășămintelor organice este îmbunătățirea fertilității și încurajarea activității biologice a solului. Utilizarea îngrășămintelor organice îmbunătățește, de asemenea, regimul nutritiv, apă, aer și căldură al solului. În agricultura ecologică, cel mai bine este să combinați mai multe surse diferite de nutrienți, cum ar fi: îngrășăminte minerale organice și naturale, îngrășăminte microbiologice, leguminoase în creștere, culturi combinate și de acoperire sau aratul și / sau compostarea reziduurilor de culturi.
Este important de menționat că în această metodă de producție este permisă utilizarea îngrășămintelor minerale, dar numai naturale (de exemplu, fosfat brut, fosfat de aluminiu de calciu, sulfat de calciu etc.).) Aplicarea îngrășămintelor organice depinde în primul rând de analiza agrochimică a solului, de nevoile plantelor cultivate și de caracteristicile îngrășământului în sine. www.AgroMax.ro
AgroMax prospect – cum functioneaza, ce este, ingredientele
Conform ordonanței privind controlul și certificarea în producția ecologică și metodele de producție ecologică pentru agricultura ecologică , se prevede un aport maxim de 170 kg de azot pe ha -1 , în scopul prevenirii scurgerii azotului, introducerii metalelor grele și a substanțelor organice nocive, răspândirii buruienilor, poluării solului. organisme etc.
Toate îngrășămintele utilizate trebuie să fie din această metodă de producție – proprii, adică certificate. Conform Ordonantei privind productia ecologica, se utilizeaza: ingrasaminte care contin excremente umane, ingrasaminte care contin reziduuri de plante modificate genetic sau microorganisme modificate genetic, dejectii provenite de la animale modificate genetic. Dintre îngrășămintele organice, cele mai importante în agricultura ecologică sunt: gunoi de grajd, compost, râme, îngrășăminte vegetale, turbă, îngrășăminte organice lichide.
AgroMax este un amestec de fecale de animale domestice și covorașe și este un îngrășământ complex, deoarece conține toate elementele micro și macro necesare creșterii și dezvoltării culturilor cultivate. AgroMax este de obicei colectat, depozitat și maturat în movile trapezoidale care sunt acoperite cu paie. Maturarea gunoiului de grajd durează de la 3-6 luni, ceea ce depinde de intensitatea compactării și de dimensiunea movilei.
AgroMax se caracterizează printr-o culoare maro, este gras la atingere cu un raport de carbon (C) și azot (N) de la 17 la 20: 1. Utilizarea gunoiului de grajd proaspăt nu este permisă, deoarece există pericolul unui impact negativ asupra agroecosistemului, a contaminării plantelor și a posibilelor deteriorări ale acestora.
Nutrienții din AgroMax sunt eliberați într-o perioadă mai lungă de timp, de la 3-5 ani, care depinde atât de tipul de animal, cât și de tipul de sol (pe soluri mai grele o perioadă mai lungă, pe mai ușoare mai scurte). De asemenea, în medie, în primul an, se utilizează 20-35% azot, 20-35% fosfor și 67% potasiu din gunoi de grajd. www.AgroMax.ro
AgroMax pareri – opinii forum, comentarii, funcționează cu adevărat?
În general, 50% din AgroMax este utilizat în primul an, aproximativ 30% în al doilea și 20% în al treilea. Se recomandă aplicarea de la 40 la 50 t / ha la fiecare al patrulea an. AgroMax poate fi arat în sol înainte de cultivare în toamnă, primăvară sau vară, chiar înainte de însămânțare sau plantare. Împrăștierea trebuie făcută într-o zi rece și tulbure, este necesar să o aducem în sol imediat sau cât mai curând posibil, deoarece lăsându-l la Suprafață Timp de câteva zile, materia organică și azotul se pierd.
Dacă, din anumite motive, introducerea AgroMax nu este posibilă imediat, gunoiul de grajd este lăsat pe parcele în grămezi în locuri de scurgere, iar apoi grămezile sunt acoperite cu un strat de pământ. AgroMax este un îngrășământ organic care, pe lângă gunoi de grajd, este cel mai frecvent îngrășământ de bază în producția ecologică. Cu compostul, procesul de humificare a mers până la capăt, astfel încât materia organică din ele este aproape ca humusul.
Pe lângă faptul că este folosit ca îngrășământ, este o parte integrantă a amestecurilor de sol și poate fi folosit și pentru mulcirea solului. Este cel mai adesea folosit pe suprafețe mai mici, cu o producție mai intensă, cum ar fi culturile de legume.
Compostul de calitate pentru agricultura ecologică se caracterizează prin: maturitate adecvată, conținut ridicat de materie organică (peste 30%), absența semințelor de buruieni și a organismelor patogene, puritate, valoarea pH-ului de 6-7, 8, absența metalelor grele și a substanțelor toxice, culoare închisă, miros plăcut al pământului și conținut de apă mai mic de 50%. Compostul poate fi obținut din diverse materiale organice, care sunt în mare parte reziduuri și deșeuri din diverse produse prelucrate. www.AgroMax.ro
AgroMax pret – cât costă, de unde poți cumpăra, autentic în românia
Pentru a obține compost de o calitate adecvată, este necesar să se monitorizeze și să se controleze în mod constant starea masei compostului, deoarece este principalul indicator al activității microorganismelor și al proceselor care au loc în ea. Procesele care apar în masa compostului sunt în mare parte influențate de: conținutul de oxigen, raportul carbon-azot (raportul optim C: N pentru activitatea microorganismelor este de la 25: 1 la 35: 1), umiditatea substratului, temperatura (între 45 o și 55 O C ) și valoarea pH-ului.
Există mai multe modalități de compostare în funcție de nevoile și materialele disponibile, după cum urmează: compostarea grădinii (în curte) cu Compostoare din lemn sau plastic, precum și în grămezi de compost în sol. Compostarea centralizată municipală (compostarea comună într-o zonă populată, cu un număr mai mare de participanți la prepararea și utilizarea compostului). Compostare industrială (producție de substrat orientată spre piață). Compostarea anaerobă – prelucrarea industrială a deșeurilor organice pentru obținerea de subproduse și biogaz.
Tot ceea ce este din natură și care nu și-a pierdut proprietățile naturale în timpul procesării poate fi utilizat pentru compostare. Cu toate acestea, există și câteva reguli aici. Anume, există unele deșeuri naturale care pot fi compostate fără probleme, în timp ce altele sunt mai puțin și nu sunt de dorit la compostare.
Pentru a accelera activitatea microorganismelor înainte de începerea compostării, este necesar să se macină materialul organic. Materialul este stivuit în straturi, peste care trece un strat de sol și toate acestea se repetă din nou la o înălțime care depinde de metoda de compostare și, în final, se pune un strat de sol sau se însămânțează o anumită cultură (de exemplu, dovleac pentru a preveni uscarea masei). www.AgroMax.ro
AgroMax – cum se utilizează, modul corect de preparare
Pentru a îmbunătăți calitatea compostului și a accelera descompunerea acestuia, îngrășăminte microbiologice, var, îngrășăminte azotate care nu acidifică masa compostului etc. poate fi adăugat la masa compostului. Compostarea este finalizată în funcție de metoda de compostare și de tipul reziduurilor de plante în 3-12 luni.
AgroMax sunt cunoscute ca fiind un indicator al fertilității bune a solului. Numai pe sol fertil și nepoluat există viermi. Aceasta este baza pentru utilizarea AgroMax specifice pentru producția de îngrășăminte organice – AgroMax.
Hrănindu-se cu gunoi de grajd, viermii îl descompun în corpul lor, hrănindu-se parțial cu ingredientele sale, în timp ce cea mai mare parte este excretată sub formă de humus. În acest fel, se obține un îngrășământ organic de calitate fără aditivi chimici, caracterizat printr-un conținut ridicat de materie organică, micro și macroelemente.
AgroMax are un efect pozitiv asupra creșterii și dezvoltării plantelor, precum și asupra structurii și caracteristicilor solului pe care este aplicat. În legume în timpul transplantului, AgroMax sunt introduse în găurile de plantare, deoarece în acest fel materialul este utilizat mai economic și efectele sunt mai bune. Nu este permisă uscarea humusului în gropi, dar răsadurile sunt plantate în el imediat, astfel încât întregul sistem de rădăcini să fie în contact direct cu humusul.
Cantitatea de AgroMax care este plasată în gropi variază în intervalul de 0,1 – 0,5 l. în timpul însămânțării, râma este împrăștiată pe întreaga suprafață. AgroMax sunt foarte importante în cultivarea ierburilor, deoarece le permit să fie pline de uleiuri esențiale, vitamine și minerale într-un mod sănătos.
În cultivarea fructelor, pentru cel mai bun contact posibil al rădăcinilor cu solul înainte de transplantare, se recomandă înmuierea rădăcinilor într-o pastă de ciuperci în care sunt păstrate timp de câteva ore până la câteva zile. Viermele este, de asemenea, introdus în gropile excavate, pășit ușor și apoi este așezat un răsad, care este apoi îngropat cu un amestec de pământ și râme cu compactare. AgroMax ar trebui, de asemenea, utilizat pentru îmbogățirea și activarea ulterioară a solului în orchards.In viticultura, se recomandă fertilizarea cu râme în fiecare an. Se aplică înainte de aratul de iarnă, iar adâncimea de aplicare trebuie să fie astfel încât să se apropie cât mai mult de rădăcină. Strugurii din astfel de podgorii tratate au un gust și o calitate mai bună, iar vița de vie este mai sănătoasă și mai rezistentă.
AgroMax este un îngrășământ organic care este format din partea lichidă a excrementelor de animale care nu este absorbită de covor și care este colectată și depozitată în groapa de gunoi de grajd. Compoziția chimică a AgroMax este diferită, dar în medie conține aproximativ 98% apă; 0,8% materie organică; 0,22% N; 0,01% P 2 O 5 și 0,45% K 2 O. Spre deosebire de gunoi de grajd, AgroMax conține aproape toate elementele într-o formă ușor accesibilă pentru plante, ca și în cazul îngrășămintelor minerale solubile în apă, motiv pentru care este foarte potrivit pentru pansament. www.AgroMax.ro