ARTICOLE DIN CATEGORIA "diverse"

Simpozionul IASGO 2011

10 Martie 2011
 

Al XII-lea Simpozion al Sectiunii Române IASGO

citeste tot articolul
 
 

 Epistaxisul (sangerarea nazala) este un accident obisnuit, mai ales la copii si poate fi tratat foarte simplu. Apare de obicei ca rezultat al unor mici traumatisme cauzate de scobirea in nas sau suflarea nasului. Poate apare si in urma unei infectii a mucoasei care determina uscare si aparitia de cruste.
Epistaxisul este rareori serios, dar ocazional poate fi amenintator de viata, in special la persoanele invarsta. Apare mai frecvent la persoanele care iau aspirina, anticoagulante (medicamente care impiedica coagularea sangelui in vase) sau la pacientii cu boli hematologice.

citeste tot articolul
 
 

Esti istovita, indiferent cat dormi?Ce-ai zice de cateva remedii naturale, care te vor pune garantat pe picioare? 

citeste tot articolul
 
 

Femeile care sunt stresate în timpul sarcinii în legătură cu situaţia financiară sau cu relaţiile cu alţi oameni pot naşte copii predispuşi spre alergii şi astm. Rezultatele cercetărilor, prezentate în cadrul unei întâlniri de la Toronto a Asociaţiei Toracice Americane, indică faptul că stresul suportat de mamă în timpul sarcinii poate avea consecinţe pe termen lung pentru copil. ”Acest studiu se adaugă celorlalte dovezi care leagă stresul mamei, precum cel legat de probleme băneşti sau relaţionale, de o serie de schimbări suferite de sistemul imunitar al copilului, încă din timpul sarcinii”, a explicat dr. Rosalind Wright, cercetătoare în cadrul Facultăţii de Medicină Harvard, din Boston.

citeste tot articolul
 
 

Cercetătorii canadieni au reuşit să obţină un test rapid şi uşor de realizat pentru descoperirea infecţiilor cu virusul HIV direct din saliva pacienţilor. Conform studiului prezentat de centrul pentru Sănătate al Universităţii McGill şi publicat în revista PLoS Medicine, acest test HIV din salivă are o eficienţă probată şi este şi foarte rapid, oferind rezultate pentru toate subtipurile de infecţii cu HIV-1 şi HIV-2 în mai puţin de 20 de minute. Testul salivei se bazează pe metoda imunocromatografiei şi a fost folosit pe 1.222 de femei gravide în India. În cadrul experimentului au fost folosite atât mostre recoltate de salivă cât şi de sânge pentru verificare.

citeste tot articolul
 
 

Conform unui nou studiu primii născuţi au o şansă mai mare să fie mai inteligenţi decât fraţii lor. Astfel, conform acestui studiu, primii născuţi au o şansă mai mare de a avea cel mai ridicat coeficient de inteligenţă dintre fraţi, în timp ce ultimii născuţi au cel mai scăzut IQ, conform cercetătorilor de la Universitatea Vrije din Amsterdam. Acest studiu se bazează pe analiza coeficientului de inteligenţă a 650 de copii care au fost testaţi de trei ori până la împlinirea vârstei de 18 ani. ''Acest efect este identic şi la băieţi şi la fete. Cel mai mare punctaj IQ a fost obţinut de copiii care nu aveau fraţi mai mari, aceştia fiind urmaţi de copiii care avea un singur frate mai mare. Copiii cu doi sau mai mulţi fraţi mai mari au obţinut cel mai scăzut punctaj în testele de inteligenţă'', a precizat prof. Dorret Boomsma.

citeste tot articolul
 
 
 
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Pagina urmatoare Ultima pagina
 
Numar total articole: 141 | Acum se afiseaza articolele 1 - 6
Comanda online produse Pediakid Hyperclinica Medlife Timisoara

Cele mai cautate produse:

Cauti o farmacie, un spital sau un cabinet medical?

Parteneri

 
Acest site este detinut, administrat si mentinut de SC Blue Soft SRL, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent mentionat mai inainte este singurul responsabil de continutul acestui site, iar Reteaua CaliVita® International si entitatile sale operatoare nu au nici o responsabilitate cu privire la acest site. Ne luam angajamentul sa va anuntam cand un produs nu mai este pe stoc sau o promotie este retrasa.

Pagina de internet www.farmamed.ro si detinatorul acesteia SC BLUE SOFT SRL nu comercializeaza produse ci doar promoveaza produse ale unor distribuitori autorizati, avand rolul doar de a prelua si retransmite catre acesti distribuitori comenzi on line. Drept urmare, farmamed.ro si SC BLUE SOFT SRL nu se fac raspunzatoare de eventuale deficiente aparute in livrarea comenzilor, continutul coletelor, provenienta sau calitatea produselor, acestea revenind in sarcina exclusiva a distribuitorilor autorizati al produselor respective.