ARTICOLE DIN CATEGORIA "diverse"

In societatea actuală obsedată de sănătate, părinţii se simt obligaţi să-şi alimenteze copiii pe baza unor diete care constă în fructe bogate în fibre şi legume. Se pare însă că micuţii, cel puţin, mănâncă prea multe fructe şi legume, consideră experţii, care avertizează că prea multe fibre şi prea puţine grăsimi pot duce la deficienţe în materie de vitamine şi stopează creşterea copiilor cu vârste sub cinci ani. Cercetătorii au explicat că acest segment de vârstă are alte cerinţe în materie de dietă, iar organismele copiilor în dezvoltare nu pot să facă faţă cantităţilor mari de legume şi fructe.

citeste tot articolul
 
 
Studiile ştiinţifice de până acum au demonstrat că antenele pentru telefonie mobilă şi telefoanele mobile nu afectează sănătatea dacă sunt respectate limitele admise, a declarat specialistul OMS, Emilia van Deventer, cu prilejul lansării campaniei "Comunicaţiile mobile şi sănătatea", organizată în parteneriat de Ministerul Comunicaţiilor şi Tehnologiei şi Ministerul Sănătăţii Publice. Ministrul Sănătăţii Eugen Nicolăescu, prezent la lansare, a declarat că "la nivelul MSP a existat o permanentă preocupare pentru detectarea efectelor radiaţiilor neionizante asupra organismului uman".

 

citeste tot articolul
 
 

În fiecare an, în prima duminică a lunii mai este celebrată Ziua mondială a râsului. "Cine a spus că râsul este cea mai bună terapie a avut dreptate" - cred locuitorii oraşului Bombay (India). Aici au fost deschise primele Cluburi de terapie prin râs, la ideea dr. Madan Kataria, care este şi proprietarul acestei afaceri. Cluburile au împânzit, de câţiva ani, toată India, la ora actuală fiind înregistrate 400 de astfel de "saloane" cu aproximativ 25.000 de cursanţi. Mai mult, cluburile de râs au fost adoptate şi de alte ţări, precum SUA sau China.

citeste tot articolul
 
 

Cafeaua băută zilnic în cantităţi moderate are efectul de a micşora riscul de îmbolnăvire de demenţă prin faptul că blochează o parte din acţiunea destructivă a colesterolului asupra organismului, conform unui studiu american publicat în ultimul număr al revistei Journal of Neuroinflammation. Această populară băutură a fost deja ''lăudată'' şi în alte studii pentru rolul său protector împotriva maladiei Alzheimer. Cercetătorii americani au oferit cofeină unor iepuri hrăniţi cu alimente bogate în grăsimi şi au observat rezistenţa ''barierei'' vitale dintre creier şi restul organismului, cofeina nepermiţând sângelui bogat în grăsimi să alimenteze sistemul nervos central.

citeste tot articolul
 
 

Stresul pe durata sarcinii poate avea efectul modificării felului în care funcţionează genele, prin intermediul acestora putând să se transmită o serie de probleme de sănătate de la mamă la copil şi chiar la eventualii nepoţi ai unei astfel de mame, conform unui studiu realizat la Universitatea din Edinburgh. Copii care în perioada intrauterină sunt expuşi la un nivel ridicat al hormonului de stres, cortisolul, înfruntă un risc sporit de a suferi de diabet sau de unele afecţiuni ale inimii mai târziu în viaţă. Însă conform unui studiu realizat pe cobai, aceste probleme de sănătate se pot transmite şi generaţiei următoare de copii. Astfel, un nivel ridicat de cortisol în organismul mamei poate afecta sănătatea atât a copiilor acesteia dar şi a eventualilor săi nepoţi. Acest studiu realizat al Universitatea din Edinburgh este primul care face legătura între stresul din perioada de sarcină şi sănătatea unor copii nenăscuţi.

citeste tot articolul
 
 

Cel mai complex studiu realizat până în prezent pe tema consecinţelor pe termen lung ale naşterilor premature a identificat o serie de factori de risc importanţi pentru copiii născuţi astfel, printre care cei mai importanţi sunt o rată mai ridicată a mortalităţii în timpul copilăriei şi riscul infertilităţii la maturitate. Acest studiu a fost publicat în Jurnalul Asociaţiei Medicale Americane iar importanţa lui este dată de numărul mare al cazurilor luate în discuţie - peste 1,2 milioane de copii norvegieni născuţi de-a lungul a câtorva zeci de ani. Mai mult decât atât, rezultatele acestui studiu au ridicat întrebări şi cu privire la riscurile întâmpinate de copiii născuţi prematur în prezent, când echipamentele medicale moderne permit supravieţuirea unor copii care în urmă cu câteva zeci de ani nu ar fi avut nici o şansă. Noile medicamente şi instrumente medicale, ce au început să fie folosite în maternităţi din anii '90, sunt în prezent folosite la scară largă şi salvează vieţile unor nou-născuţi prematur mai mici şi mai bolnavi decât cei asupra cărora a fost realizat acest studiu.

citeste tot articolul
 
 
 
Prima pagina Pagina precedenta 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Pagina urmatoare Ultima pagina
 
Numar total articole: 141 | Acum se afiseaza articolele 7 - 12
Comanda online produse Pediakid Hyperclinica Medlife Timisoara

Cele mai cautate produse:

Cauti o farmacie, un spital sau un cabinet medical?

Parteneri

 
Acest site este detinut, administrat si mentinut de SC Blue Soft SRL, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent mentionat mai inainte este singurul responsabil de continutul acestui site, iar Reteaua CaliVita® International si entitatile sale operatoare nu au nici o responsabilitate cu privire la acest site. Ne luam angajamentul sa va anuntam cand un produs nu mai este pe stoc sau o promotie este retrasa.

Pagina de internet www.farmamed.ro si detinatorul acesteia SC BLUE SOFT SRL nu comercializeaza produse ci doar promoveaza produse ale unor distribuitori autorizati, avand rolul doar de a prelua si retransmite catre acesti distribuitori comenzi on line. Drept urmare, farmamed.ro si SC BLUE SOFT SRL nu se fac raspunzatoare de eventuale deficiente aparute in livrarea comenzilor, continutul coletelor, provenienta sau calitatea produselor, acestea revenind in sarcina exclusiva a distribuitorilor autorizati al produselor respective.