ARTICOLE DIN CATEGORIA "nutritie"
Din cauza „epidemiei” globale de obezitate şi a dorinţei de a slăbi care o acompaniază, multe persoane consideră grăsimile un duşman.
Dupa o lunga perioada de post tubul digestiv si glandele anexe acestuia nu sunt pregatite sa faca fata unei alimentatii excesive si indigeste.
Sunt din ce in ce mai multi oameni obezi. Anual sunt diagnosticati din in ce mai multi oameni cu diabet. Apar din ce in ce mai multe diete “minune” care “ne slabesc” rapid intr-o perioada scurta de timp si apoi, cand renuntam la dieta, luam un numar dublu de kilograme.
Iti prezentam o lista de alimente care nu ingrasa si pe care le poti consuma fara sa mai fi nevoita sa te cantaresti dimineata.
Inca din copilarie invatam sa ne hranim corect. O alimentatie adecvata si activitatea fizica sunt necesare nu doar pentru mentinerea formei fizice, ci sprijina si dezvoltarea organismului si previn aparitia unor probleme de sanatate pe viitor. O serie de boli cronice (de exemplu obezitatea, diabetul, afectiunile circulatorii) care se manifesta de-abia mai tarziu, pot fi cauzate de obiceiurile alimentare gresite ce s-au format in copilarie. O alimentatie echilibrata si variata in copilarie nu este importanta doar pentru stadiul respectiv de dezvoltare, ci si pentru viata ulterioara de adult.
Cand sanatatea noastra este echilibrata, corpul uman produce sute de tipuri de enzime. Acestea sunt responsabile cu lupta impotriva infectiilor, cu digestia, cu refacerea organismului, functiile si rolul lor fiind infinite. Enzimele sunt extrase din alimentele usor digerabile, cum ar fi legumele si fructele proaspete, din oua, carne, peste. Fiecare enzima actioneaza asupra unui aliment, neputand fi inlocuita de o alta. Calea cea mai eficienta si sigura de a suplimenta rezerva de enzyme existente in corpul nostru si a ne imbogati sistemul digestive este consumul de alimente sanatoase.
