Efectul antidepresivelor supra tendinţelor suicidale este supraestimat

14 Mai 2008
 

Doar una din cinci persoane cu vârsta peste 55 de ani care au comis un act suicidal urmau un tratament pe bază de medicamente antidepresive, conform unui raport publicat în revista americană Journal of Epidemiology and Community Health. Conform acestui studiu realizat între 1996 şi 2000 în Danemarca, medicamentele antidepresive au dat rezultate împotriva tendinţelor suicidale în doar 10% din cazuri. Rezultatele studiului sugerează că există alţi factori care au influenţat într-o manieră determinantă scăderea ratei sinuciderilor, susţine Dr. A. Erlangsen de la Universitatea daneză Aarhus, coordonatorul acestui studiu.
În cei cinci ani de derulare a studiului la care au participat aproximativ 2 milioane de persoane, sinuciderile la persoanele în vârstă au scăzut statistic cu 9,7 cazuri la 100.000 de oameni. Medicamentele antidepresive au avut efect împotriva tendinţelor suicidale în doar 0,9 cazuri din 100.000 de persoane. În cazul femeilor, rata sinuciderilor a scăzut cu 3,3/100.000 de persoane, în acest caz folosirea antidepresivelor având ca efect doar o scădere de 0,4/100.000.
Rezultatele acestui studiu sugerează că succesul unor strategii de prevenţie a comportamentului suicidal este foarte limitat în cazul în care această strategie este bazată în exclusivitate pe prescrierea de medicamente antidepresive. Oamenii de ştiinţă au ajuns la concluzia că este nevoie de realizarea altor studii pentru identificarea celorlalţi factori care au jucat un rol important în scăderea ratei sinuciderilor din Danemarca dar şi din alte state. /Rompres/

 
Clasificare articol: Boli si afectiuni
Vezi articole din categoria: Boli si afectiuni
Vezi stiri din categoria: Boli si afectiuni
 

Comentarii

Momentan nu exista comentarii adaugate. Fii primul! :)
Folositi formularul de mai jos pentru a trimite un comentariu.


Nume: *

E-mail: *

Comentariul tau: *Captcha* In cazul in care nu puteti citi codul,
click pe imagine pentru a genera un nou cod!
Codul trebuie introdus cu MAJUSCULE!


Comanda online produse Pediakid Hyperclinica Medlife Timisoara

Cele mai cautate produse:

Cauti o farmacie, un spital sau un cabinet medical?

Parteneri

 
Acest site este detinut, administrat si mentinut de SC Blue Soft SRL, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent mentionat mai inainte este singurul responsabil de continutul acestui site, iar Reteaua CaliVita® International si entitatile sale operatoare nu au nici o responsabilitate cu privire la acest site. Ne luam angajamentul sa va anuntam cand un produs nu mai este pe stoc sau o promotie este retrasa.

Pagina de internet www.farmamed.ro si detinatorul acesteia SC BLUE SOFT SRL nu comercializeaza produse ci doar promoveaza produse ale unor distribuitori autorizati, avand rolul doar de a prelua si retransmite catre acesti distribuitori comenzi on line. Drept urmare, farmamed.ro si SC BLUE SOFT SRL nu se fac raspunzatoare de eventuale deficiente aparute in livrarea comenzilor, continutul coletelor, provenienta sau calitatea produselor, acestea revenind in sarcina exclusiva a distribuitorilor autorizati al produselor respective.