Un mariaj fericit asigură partenerilor de viaţă o tensiune arterială optimă

31 Martie 2008
 

Un mariaj fericit poate asigura partenerilor de viaţă o tensiune arterială optimă, însă un mariaj nefericit poate fi mai periculos din acest punct de vedere decât celibatul, conform unui nou studiu realizat la Brigham Young University şi prezentat în publicaţia Annals of Behavioral Medicine. Cea de-a doua concluzie a acestui studiu este cu adevărat surpinzătoare pentru că până în prezent se considera că persoanele căsătorite sunt mai sănătoase decât cele care trăiesc singure, a precizat cercetătoarea Julianne Holt-Lunstad, profesor de psihologie la Brigham Young University.
 La acest studiu au participat 204 de persoane căsătorite şi 99 de adulţi celibatari. Majoritatea participanţilor la studiu au fost albi şi nu este sigur dacă aceleaşi rezultate se aplică şi la alte grupuri etnice, a precizat ea. Voluntarii au purtat nişte dispozitive care permiteau înregistrarea tensiunii arteriale în diferite momente pe un interval de timp de 24 de ore. Participanţii căsătoriţi au fost rugaţi să completeze şi un chestionar cu privire la calitatea mariajului lor.
 În urma analizării acestor date s-a observat că la un nivel de satisfacţie maritală ridicat presiunea arterială se menţine în cote scăzute de-a lungul întregii zile. Însă în cazul soţilor cu o căsnicie nefericită s-a înregistrat o tensiune arterială medie mai ridicată decât în cazul persoanelor care trăiesc singure. În perioada zilei media tensiunii arteriale a voluntarilor cu căsnicii nefericite a fost cu cinci puncte mai ridicată decât a celibatarilor, cu efecte catalogate drept îngrijorătoare cu privire la sănătatea organismului.
 "Cred că acest studiu trebuie să se bucure de o atenţie sporită, pentru că puţine studii, care-şi propun să evidenţieze factorii de risc pentru o tensiune arterială crescută, se orientează asupra calităţii mariajului, fără să se oprească pur şi simplu la statutul marital'', a comentat şi Karen Matthews, profesor de psihiatrie, psihologie şi epidemiologie la University of Pittsburgh. /Rompres/

 

 

 
Clasificare articol: Boli si afectiuni
Vezi articole din categoria: Boli si afectiuni
Vezi stiri din categoria: Boli si afectiuni
 

Comentarii

Momentan nu exista comentarii adaugate. Fii primul! :)
Folositi formularul de mai jos pentru a trimite un comentariu.


Nume: *

E-mail: *

Comentariul tau: *Captcha* In cazul in care nu puteti citi codul,
click pe imagine pentru a genera un nou cod!
Codul trebuie introdus cu MAJUSCULE!


Comanda online produse Pediakid Hyperclinica Medlife Timisoara

Cele mai cautate produse:

Cauti o farmacie, un spital sau un cabinet medical?

Parteneri

 
Acest site este detinut, administrat si mentinut de SC Blue Soft SRL, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent mentionat mai inainte este singurul responsabil de continutul acestui site, iar Reteaua CaliVita® International si entitatile sale operatoare nu au nici o responsabilitate cu privire la acest site. Ne luam angajamentul sa va anuntam cand un produs nu mai este pe stoc sau o promotie este retrasa.

Pagina de internet www.farmamed.ro si detinatorul acesteia SC BLUE SOFT SRL nu comercializeaza produse ci doar promoveaza produse ale unor distribuitori autorizati, avand rolul doar de a prelua si retransmite catre acesti distribuitori comenzi on line. Drept urmare, farmamed.ro si SC BLUE SOFT SRL nu se fac raspunzatoare de eventuale deficiente aparute in livrarea comenzilor, continutul coletelor, provenienta sau calitatea produselor, acestea revenind in sarcina exclusiva a distribuitorilor autorizati al produselor respective.