Test rapid şi uşor de realizat pentru descoperirea infecţiilor cu virusul HIV

25 Mai 2008
 

Cercetătorii canadieni au reuşit să obţină un test rapid şi uşor de realizat pentru descoperirea infecţiilor cu virusul HIV direct din saliva pacienţilor. Conform studiului prezentat de centrul pentru Sănătate al Universităţii McGill şi publicat în revista PLoS Medicine, acest test HIV din salivă are o eficienţă probată şi este şi foarte rapid, oferind rezultate pentru toate subtipurile de infecţii cu HIV-1 şi HIV-2 în mai puţin de 20 de minute. Testul salivei se bazează pe metoda imunocromatografiei şi a fost folosit pe 1.222 de femei gravide în India. În cadrul experimentului au fost folosite atât mostre recoltate de salivă cât şi de sânge pentru verificare. Rezultatele noului test au coincis perfect cu cele ale testului clasic realizat prin recoltare de sânge şi astfel au putut fi identificate câteva cazuri de infecţii cu virusul HIV la femei care urmau să nască.
"În astfel de cazuri este de o importanţă crucială să depistăm dacă mama este infectată cu virusul HIV pentru a preveni transmiterea acestui virus şi la copil. Multe femei din India nu primesc nici un fel de asistenţă medicală prenatală şi din această cauză, dacă sunt infectate cu HIV pot transmite acest virus şi copiilor", a declarat coordonatorul acestui studiu, Dr. Pant Pai. /Rompres/

 
Clasificare articol: Diverse
Vezi articole din categoria: Diverse
Vezi stiri din categoria: Diverse
 

Comentarii

Momentan nu exista comentarii adaugate. Fii primul! :)
Folositi formularul de mai jos pentru a trimite un comentariu.


Nume: *

E-mail: *

Comentariul tau: *Captcha* In cazul in care nu puteti citi codul,
click pe imagine pentru a genera un nou cod!
Codul trebuie introdus cu MAJUSCULE!


Comanda online produse Pediakid Hyperclinica Medlife Timisoara

Cele mai cautate produse:

Cauti o farmacie, un spital sau un cabinet medical?

Parteneri

 
Acest site este detinut, administrat si mentinut de SC Blue Soft SRL, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent mentionat mai inainte este singurul responsabil de continutul acestui site, iar Reteaua CaliVita® International si entitatile sale operatoare nu au nici o responsabilitate cu privire la acest site. Ne luam angajamentul sa va anuntam cand un produs nu mai este pe stoc sau o promotie este retrasa.

Pagina de internet www.farmamed.ro si detinatorul acesteia SC BLUE SOFT SRL nu comercializeaza produse ci doar promoveaza produse ale unor distribuitori autorizati, avand rolul doar de a prelua si retransmite catre acesti distribuitori comenzi on line. Drept urmare, farmamed.ro si SC BLUE SOFT SRL nu se fac raspunzatoare de eventuale deficiente aparute in livrarea comenzilor, continutul coletelor, provenienta sau calitatea produselor, acestea revenind in sarcina exclusiva a distribuitorilor autorizati al produselor respective.