Inotul nu dauneaza bolnavilor cu insuficienta cardiaca

29 Mai 2007
 

Înotul şi alte activităţi care se pot realiza în apă nu sunt periculoase pentru bolnavii cronici cu insuficienţă cardiacă, potrivit unui raport publicat în revista "Heart" şi citat de Reuters Health.

Dr. Jean-Paul Schmid de la spitalul Universitar Bern din Elveţia a precizat că nu trebuie să li se interzică bolnavilor cronici de inumă să înoate, deoarece această activitate nu este periculoasă pentru ei.

Insuficienţa cardiacă se manifestă prin incapacitatea inimii de a mai pompa sânge în mod eficient, fapt care duce la oboseală şi respiraţie greoaie, gâfâială. Printre recomandările generale pentru pacienţii cu insuficienţp cardiacă era să aceea de a evita înotul, deoarece le-ar putea supralicita inima.

Dr. Schmid a evaluat 10 pacienţi cu insuficienţă cardiacă stabilă care au făcut diverse mişcări în apă înclusiv înot şi i-a comparat cu alţi 10 pacienţi cu boli coronariene, pentru a vedea toleranţa pe care o amnifestă inima.

Rezultatele au indicat faptul că pacienţii cu insuficienţă cardiacă, dar care pot inspira o cantitate rezonabilă de oxigen, pot face sporturi de apă în siguranţă deplină. Un detaliu important al acestei cercetări este potrivit conducătorului studiului, acela că rezultatele acestea au fost obţinute în apă la o temperatură neutră.

"Apa caldă scade tensiunea, de aceea la unii pacienţi cu tensiune redusă înotul poate deveni periculos", a spus dr. Schmid. Acesta a avertizat că acest gen de pacienţi cardiaci trebuie să fie precauţi atunci când intră în apă caldă, dar, dacă o tolerează, nu exită motive pentru care ar trebui să evite mişcarea în apă. 

 
Clasificare articol: Fitness si sport
Vezi articole din categoria: Fitness si sport
Vezi stiri din categoria: Fitness si sport
 

Comentarii

Momentan nu exista comentarii adaugate. Fii primul! :)
Folositi formularul de mai jos pentru a trimite un comentariu.


Nume: *

E-mail: *

Comentariul tau: *Captcha* In cazul in care nu puteti citi codul,
click pe imagine pentru a genera un nou cod!
Codul trebuie introdus cu MAJUSCULE!


Comanda online produse Pediakid Hyperclinica Medlife Timisoara

Cele mai cautate produse:

Cauti o farmacie, un spital sau un cabinet medical?

Parteneri

 
Acest site este detinut, administrat si mentinut de SC Blue Soft SRL, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent mentionat mai inainte este singurul responsabil de continutul acestui site, iar Reteaua CaliVita® International si entitatile sale operatoare nu au nici o responsabilitate cu privire la acest site. Ne luam angajamentul sa va anuntam cand un produs nu mai este pe stoc sau o promotie este retrasa.

Pagina de internet www.farmamed.ro si detinatorul acesteia SC BLUE SOFT SRL nu comercializeaza produse ci doar promoveaza produse ale unor distribuitori autorizati, avand rolul doar de a prelua si retransmite catre acesti distribuitori comenzi on line. Drept urmare, farmamed.ro si SC BLUE SOFT SRL nu se fac raspunzatoare de eventuale deficiente aparute in livrarea comenzilor, continutul coletelor, provenienta sau calitatea produselor, acestea revenind in sarcina exclusiva a distribuitorilor autorizati al produselor respective.