O solutie interna pentru un bronz permanent

12 Mai 2011
 

Lungile luni de iarnă şi-au lăsat amprenta asupra tuturor. Unii dintre noi se luptă acum cu kilogramele în plus sau se concentrează pe procesul de detoxifiere a organismului, în vreme ce pe alţii îi preocupă în mod special tenul lor palid.

Acesta este unul din motivele pentru care mulţi dintre noi întâmpină cu bucurie revenirea primelor raze de soare şi încearcă să recâştige ceva din bronzul pierdut al pielii, astfel încât să fie pe deplin pregătiţi pentru o apariţie în plină splendoare pe plaje pe durata verii.

 

 

 

Din fericire, s-a constatat că expunerea precaută la soare tinde să devină un obicei din ce în ce mai des întâlnit în ultimii ani. Cu toate acestea însă, conform datelor furnizate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, în ultimii 20 ani s-a observat o creştere constantă a cazurilor de cancer de piele, un motiv în plus pentru a pune un accent şi mai mare asupra principiilor de expunere precaută la soare.

 

Cu alte cuvinte, nu este suficient să cunoaştem pe de rost regula care spune că „în timpul verii, nu este recomandată expunerea la soare între orele 11.00- 15.00”, ci trebuie să o şi urmăm cu stricteţe şi să folosim produsele pentru protecţie solară care se potrivesc cel mai bine tipului nostru de piele. Mai mult decât atât, este important să ştim că putem contribui la protejarea pielii şi a culorii frumoase a bronzului nostru şi pe cale internă, prin alimentaţie.

 

Betacarotenul, unul dintre cei mai cunoscuţi micronutrienţi şi căruia i se datorează culoarea portocalie pe care o regăsim în dovleac, piersici şi morcovi, ne poate fi un tovarăş de încredere pe durata expunerii la soare. Acest lucru este posibil datorită faptului că este o substanţă antioxidantă şi protejează corpul împotriva efectelor dăunătoare şi patogenice ale soarelui asupra celulelor, în vreme ce ne ajută să dobândim şi o culoare frumoasă a pielii.

 

Betacarotenul este o substanţă lipofilică din familia carotenoidelor, ale căror inele de betaionon se găsesc la cele două extremităţi ale lanţului de carbon. Chiar dacă aceste informaţii nu ne ajută prea mult să ne reîmprospătăm cunoştinţele predate în timpul orelor de chimie, este suficient să mai spunem doar că acestor legături duble conjugate li se datorează culoarea şi efectele oxidante caracteristice acestei substanţe. Betacarotenul este o provitamină A, ceea ce înseamnă că are proprietatea de a se transforma în vitamină în interiorul corpului uman, în funcţie de nevoile acestuia. Efectele şi potenţialele aplicacabilităţi ale acestei substanţe au făcut obiectul a numeroase studii ştiinţifice.

 

Unele cercetări de acest gen avansează ideea că efectul său antioxidant este cel mai bine pus în valoare în prezenţa vitaminelor C şi E, drept urmare este recomandabil ca acestea să fie administrate concomitent, dat fiind faptul că luate împreună sunt extrem de eficiente în protejarea sănătăţii ochilor. Alte câteva proiecte de cercetare au demonstrat că betacarotenul are proprietăţi preventive asupra apariţiei unor anumite tipuri de tumori (cum ar fi cancerul de prostată).

Dat fiind faptul că odată ajuns în interiorul corpului uman betacarotenul se transformă în vitamina A, este logic să facem şi o trecere în revistă a efectelor ce apar când aceste două substanţe sunt luate în comun. Ca şi provitamină, betacarotenul contribuie la menţinerea unei vederi normale şi a sănătăţii ochilor, precum şi la funcţionarea sistemului imunitar şi formarea normală a oaselor. Luat cu regularitate, ajută la protejarea pielii împotriva radiaţiilor UV şi reduce efectele dăunătoare ale acestora. Prin urmare, acesta este un lucru de care merită să ţineţi seama atunci când vă pregătiţi pentru a merge la plajă şi vă decideţi pentru achiziţionarea unor produse de protecţie solară. În plus, datorită faptului că facilitează pigmentarea sănătoasă a pielii, contribuie la obţinerea culorii dorite a pielii şi previne iritaţiile acesteia în cazul persoanelor cu piele sensibilă la soare.

 

ATENŢIE!

- În cazul fumătorilor sau a persoanelor care lucrează cu azbest nu se recomandă consumarea suplimentelor nutritive cu un conţinut ridicat de betacaroten (4,8 mg/zi) .
- Administrarea de betacaroten nu se substituie aplicării produselor de protecţie solară adecvate.


Surse bibliografice:
„Este posibil ca suplimentele de betacaroten să reducă în mod semnificativ rata incidenţei cancerului uman?” – R. Peto, R Doll, J.D. Buckley, M.B. Sporn, Nature 290, 201 - 208 (19 martie 1981)
Natural Medicines Comprehensive Database (Baza publică de date cu informaţii referitoare la medicamentele naturiste)
OMS – Organizaţia Mondială a Sănătăţii

AFLA CE TE POATE AJUTA: Beta Carotene 100 capsule-gel
 
Clasificare articol: Frumusete
Vezi articole din categoria: Frumusete
Vezi stiri din categoria: Frumusete
 

Comentarii

Momentan nu exista comentarii adaugate. Fii primul! :)
Folositi formularul de mai jos pentru a trimite un comentariu.


Nume: *

E-mail: *

Comentariul tau: *Captcha* In cazul in care nu puteti citi codul,
click pe imagine pentru a genera un nou cod!
Codul trebuie introdus cu MAJUSCULE!


Comanda online produse Pediakid Hyperclinica Medlife Timisoara

Cele mai cautate produse:

Cauti o farmacie, un spital sau un cabinet medical?

Parteneri

 
Acest site este detinut, administrat si mentinut de SC Blue Soft SRL, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent mentionat mai inainte este singurul responsabil de continutul acestui site, iar Reteaua CaliVita® International si entitatile sale operatoare nu au nici o responsabilitate cu privire la acest site. Ne luam angajamentul sa va anuntam cand un produs nu mai este pe stoc sau o promotie este retrasa.

Pagina de internet www.farmamed.ro si detinatorul acesteia SC BLUE SOFT SRL nu comercializeaza produse ci doar promoveaza produse ale unor distribuitori autorizati, avand rolul doar de a prelua si retransmite catre acesti distribuitori comenzi on line. Drept urmare, farmamed.ro si SC BLUE SOFT SRL nu se fac raspunzatoare de eventuale deficiente aparute in livrarea comenzilor, continutul coletelor, provenienta sau calitatea produselor, acestea revenind in sarcina exclusiva a distribuitorilor autorizati al produselor respective.