Sugestii despre cum sa preveniti depresia de iarna

22 Noiembrie 2011
 

Nu vă simţiţi bine? Obosiţi cu uşurinţă? Nu aveţi chef să ieşiţi din casă şi vă este greu să vă daţi jos din pat? Acestea sunt problemele obişnuite cu care se confruntă foarte mulţi oameni în timpul iernii, atunci când ne bucurăm mai puţin de lumina soarelui, iar afară este mai frig şi nu prea mai ieşim din casă. În general, perioada sărbătorilor de iarnă tinde să aducă şi ea un plus de oboseală fizică şi psihică fiecăruia dintre noi.


Pe site-ul www.calivita.com găsiţi sugestii despre cum să vă pregătiţi trupul şi sufletul pentru provocările lunilor de iarnă. Apelând la aceste câteva măsuri preventive vă puteţi asigura că sezonul rece nu vă va afecta starea psihică.


Odihniţi-vă suficient în timpul nopţii! Deşi se poate ca orele lungi de întuneric să ne deregleze ceasul biologic, nu permiteţi ca acest lucru să se întâmple! Asiguraţi-vă că beneficiaţi de suficientă lumină solară, trăgând în lături draperiile, şi că aveţi parte de odihnă destulă.


Fiţi activi! Despre impactul psihologic pe care sportul îl are asupra sănătăţii se vorbeşte foarte rar.


Activitatea fizică are drept rezultat producţia unor substanţe asemănătoare hormonilor, care stimulează centrul recompensei din creier, generând astfel seanzaţiile de satisfacţie şi fericire.

Creşterea în greutate, un fenomen des întâlnit pe durata lunilor de iarnă, poate fi şi ea una din cauzele ce ne provoacă proasta dispoziţie.


Indiferent că este vorba de activităţi în aer liber, la sala de gimnastică sau acasă, faptul de a fi activi de câteva ori pe săptămână vă va ajuta să vă păstraţi buna dispoziţie!


Supravegheaţi-vă regimeu alimentar! Aportul nutriţional are şi el influenţă mare asupra stării noastre de spirit. Unele studii ar arătat că există o legătură între depresie şi un nivel scăzut de Omega-3. Cele mai bogate surse de acizi graşi omega-3 le constituie peştii marini cu carnea grasă. Cum nu tuturora ne place peştele însă, o alternativă viabilă o reprezintă aportul de suplimente alimentare.


Alegerea unei mărci de încredere şi cu tradiţie în producerea suplimentelor alimentare poate garanta într-o măsură mult mai mare produse de cea mai înaltă calitate. În momentul de faţă, preparatele concentrate cu acizi graşi omega-3 sunt cele mai inovatoare formule ce merită luate în considerare.


Folosiţi produse naturale! Îmbunătăţiţi-vă starea de spirit cu ajutorul uleiurilor esenţiale naturale pe care le puteţi folosi pentru a vă parfuma căminul sau biroul de la serviciu. Consumaţi preparate obţinute din plante medicinale, inclusiv ceaiuri din plante!


Rhodiola rosea, o plantă folosită de secole în medicina chineză, a devenit extrem de populară şi în Europa.


Conform unor studii, aceasta poate fi folosită pentru a trata nu doar stresul fizic, ci şi pe cel mintal şi psihologic, precum şi pentru a îmbunătăţi puterea de concentrare şi buna dispoziţie. Circulaţia sangvină ar putea avea şi ea nevoie de puţin ajutor, dat fiind faptul că atunci când este frig afară este mai dificil să ne menţinem căldura corpului şi să îi furnizăm substanţele nutritive de care are nevoie. În special membrele corpului nostru, mâinile şi picioarele, sunt cele care tind să îngheţe mai repede şi sunt şi mai greu de reîncălzit. Din fericire, frunzele anticului copac Gingko biloba conţin agenţi activi care pot stimula microcirculaţia, contribuind astfel la o mai bună irigare cu sânge a celulelor.


Dacă sunteţi suceptibili la depresiile de iarnă, luaţi aminte la sfaturile oferite în acest articol şi aveţi grijă de starea voastră de spirit şi de stare de bine a corpului vostru.


Referinţe bibliografice:

O prezentare meta-analitică preliminară a studiilor dublu oarbe, controlate placebo, asupra efectelor antidepresive ale acizilor graşi omega-3– Pao-Yen Lim,(doctorat în medicină generală), Kuan-Pin Su (medic de medicină generală).
Acţiunea antidepresivă a unor substanţe fitofarmaceutice şi fenilpropanoide - V. A. Kurkin, A. V. Dubishchev, V. N. Ezhkov, I. N. Titova şi E. V. Avdeeva
Revista „PHARMACEUTICAL CHEMISTRY JOURNAL”, volumul 40, numărul 11, 614-619, DOI: 10.1007/s11094-006-0205-5,
Revista „Alternative Medicine Review”, volumul 7, numărul 5 2002
Un studiu randomizat, dublu orb, controlat placebo, în grupuri paralele, asupra extractului standardizat SHR-5, din rădăcini de Rhodiola, în tratamentul subiecţilor suferind de oboseală asociată stresului - Erik M. G. Olsson,, Bo von Schéele, Alexander G. Panossian.
Efectele adaptogene şi asupra sistemului nervos-central al şoarecilor ale dozelor unice de 3% rosavină şi 1% salidroside din extractul de Rhodiola rosea L.

 
Clasificare articol: Boli si afectiuni
Vezi articole din categoria: Boli si afectiuni
Vezi stiri din categoria: Boli si afectiuni
 

Comentarii

Momentan nu exista comentarii adaugate. Fii primul! :)
Folositi formularul de mai jos pentru a trimite un comentariu.


Nume: *

E-mail: *

Comentariul tau: *Captcha* In cazul in care nu puteti citi codul,
click pe imagine pentru a genera un nou cod!
Codul trebuie introdus cu MAJUSCULE!


Comanda online produse Pediakid Hyperclinica Medlife Timisoara

Cele mai cautate produse:

Cauti o farmacie, un spital sau un cabinet medical?

Parteneri

 
Acest site este detinut, administrat si mentinut de SC Blue Soft SRL, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent mentionat mai inainte este singurul responsabil de continutul acestui site, iar Reteaua CaliVita® International si entitatile sale operatoare nu au nici o responsabilitate cu privire la acest site. Ne luam angajamentul sa va anuntam cand un produs nu mai este pe stoc sau o promotie este retrasa.

Pagina de internet www.farmamed.ro si detinatorul acesteia SC BLUE SOFT SRL nu comercializeaza produse ci doar promoveaza produse ale unor distribuitori autorizati, avand rolul doar de a prelua si retransmite catre acesti distribuitori comenzi on line. Drept urmare, farmamed.ro si SC BLUE SOFT SRL nu se fac raspunzatoare de eventuale deficiente aparute in livrarea comenzilor, continutul coletelor, provenienta sau calitatea produselor, acestea revenind in sarcina exclusiva a distribuitorilor autorizati al produselor respective.