Radioterapia salveaza vieti, iar cancerul este invins

13 Decembrie 2010
 

1. Precizie şi acurateţe net superioară tehnologiei anterioare - Caracteristici
Cancerul poate schimba radical viaţa unui om, chiar dacă acest diagnostic nefericit se referă la un coleg, prieten sau membru al familiei. Este începutul căutărilor, omul având nevoie de mult sprijin şi grija celor din jur. Îndrumarea medicală, diagnosticul corect, tratamentul eficient şi accesibilitatea serviciilor sunt cele mai importante etape pentru a învinge lupta cu cancerul.

Statistici şi necesitate
Conform Centrului de Statistică al Ministerului Sănătăţii, în fiecare an, peste 60.000 de români sunt diagnosticaţi cu cancer, iar valorile sunt în creştere de la an la an.
În acelaşi timp, dureros este faptul că se înregistrează peste 46.000 decese anual.
(raport aferent anului 2008).
Aparatele performante de ultima tehnologie au reuşit, pe plan mondial, să ofere tratament 100% pentru cancerele în faze de evoluţie a bolii, la care speranţa de viaţă era minimă.
Pe baza acestor nevoi fundamentale ale românilor bolnavi de cancer, s-a înfiinţat Primul Centru de Excelenţă în Tratarea Cancerului, aici, în România - OncoFort.
Nucleul centrului îl reprezintă departamentul de radioterapie dotat cu un accelerator de particule de ultimă generaţie.
Foarte mulţi români apelează la servicii medicale oncologice în străinate, în căutarea unui diagnostic şi a unui tratament eficient. Centrul oferă o alternativă pacienţilor români chiar la ei acasă, scutind pacientul de cheltuieli suplimentare cu transportul şi cazarea. Centrul urmează modelul Austriac (aparatură, experienţă, personal calificat), unul dintre cele mai renumite centre din Europa.

Avantajele folosirii unui aparat de radioterapie de ultimă generaţie:


Radioterapia convenţională oferă doze mari de radiaţie locaţiilor cu tumori, dar în acelaşi timp poate sa dăuneze ţesutului sănătos din jur. Scopul radioterapiei este ca tumora sa fie distrusă cu ajutorul energiei emise de aparat, însă de multe ori sunt afectate şi celulele sănătoase din jurul acesteia. Un accelerator de particule de ultima tehnologie, prin acurateţea sa, limitează afectarea organelor vitale din jurul tumorii. Aparatul este dotat cu lamele autoajustabile care iau forma tumorii astfel încât radiaţia să fie focusată numai către ea. Acceleratorul modern înlocuieşte metoda veche folosită (cobaltoterapia) tratând orice formă de cancer, cu o precizie mai mare şi într-o perioadă mai mică de timp. Terapiile cu ultrasunete, pe lângă faptul că nu sunt autorizate mondial, limitează tratamentul pentru diferite categorii de cancer, sunt dependente de dimensiunea tumorii şi durează ore întregi, pe cand radioterapia de ultima oră se aplică pentru orice tip de cancer, iar şedinta durează doar cateva minute.

2. Tehnica de conturare a tumorii este unică în România
Pentru a oferi pacientului cea mai bună rată de succes a tratamentului de radioterapie, fizicienii medicali analizează împreună cu doctorul radioterapeut dosarul medical al pacientului, efectuând o simulare a planului de tratament. Cu ajutorul unui soft specific medicul radioterapeut conturează volumul ţintă de iradiere şi organele de risc (conformaţionalul). La OncoFort tehnica de conturare este unică în România şi urmează modelul austriac. Combinaţia optimă de energii asigură eficienţa tratamentului, de aceea planificarea tratamentului este considerată una din cele mai importante etape. Când dosarul medical este complet şi planul de tratament este validat de către fizicenii medicali şi doctorul radioterapeut, pacientul se poate programa pentru sedinţele de radioterapie.

3. O şedinţă de radioterapie durează doar câteva minute
O şedinţă de radioterapie durează cateva minute, în funcţie de particularităţile fiecărui caz, şi este monitorizată complet de către echipa medicală OncoFort. Camerele video şi interfonul asigură accesul vizual şi auditiv din camera de comandă, de unde se iniţiază şi se urmăreşte şedinţa de tratament. Astfel, pacientul poate să îşi reia activitatea de zi cu zi fără probleme.

4. Tratamentul se poate aplica pe toate tipurile de cancer
Aparatul oferă tratament pentru o gamă variată de tipuri de cancer situat la nivelul întregului organism (plămâni, ficat, prostată, gât, metastaze osoase, colon, sân, coloană, cap...etc).

“In România decesele datorate cancerului sunt superioare celor mondiale cu peste 20% (conform OMS), unul dintre motivele principale identificate fiind lipsa tratamentelor moderne de radioterapie. Din ultimele statistici oferite de Ministerul Sănătăţii, din cei 385.000 pacienţi români luati în evidenţă, o mare parte din cazuri pot urma un plan complet de radioterapie modernă” afirmă Mircea Gongu, medic specialist oncolog Gral Medical.

In România, Centrul de Excelenţă în Tratarea Cancerului-OncoFort oferă servicii complete de radioterapie.
Începând cu 09.12.2010 pacienţii pot face programare online pe site-ul oficial al centrului: www.oncofort.ro sau direct la call center: 021 323 00 00 (02).

 

 
Clasificare articol: Institutii medicale
Vezi articole din categoria: Institutii medicale
Vezi stiri din categoria: Institutii medicale
 

Comentarii

Momentan nu exista comentarii adaugate. Fii primul! :)
Folositi formularul de mai jos pentru a trimite un comentariu.


Nume: *

E-mail: *

Comentariul tau: *Captcha* In cazul in care nu puteti citi codul,
click pe imagine pentru a genera un nou cod!
Codul trebuie introdus cu MAJUSCULE!


Comanda online produse Pediakid Hyperclinica Medlife Timisoara

Cele mai cautate produse:

Cauti o farmacie, un spital sau un cabinet medical?

Parteneri

 
Acest site este detinut, administrat si mentinut de SC Blue Soft SRL, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent mentionat mai inainte este singurul responsabil de continutul acestui site, iar Reteaua CaliVita® International si entitatile sale operatoare nu au nici o responsabilitate cu privire la acest site. Ne luam angajamentul sa va anuntam cand un produs nu mai este pe stoc sau o promotie este retrasa.

Pagina de internet www.farmamed.ro si detinatorul acesteia SC BLUE SOFT SRL nu comercializeaza produse ci doar promoveaza produse ale unor distribuitori autorizati, avand rolul doar de a prelua si retransmite catre acesti distribuitori comenzi on line. Drept urmare, farmamed.ro si SC BLUE SOFT SRL nu se fac raspunzatoare de eventuale deficiente aparute in livrarea comenzilor, continutul coletelor, provenienta sau calitatea produselor, acestea revenind in sarcina exclusiva a distribuitorilor autorizati al produselor respective.