Noile reguli de prescriere a retetelor

13 Octombrie 2007
 

In conformitate cu prevederile Ordinului ministrului sănătăţii şi al preşedintelui CNAS nr. 986/131/2005, incepand cu data de 17.10.2005 intră in vigoare noul formular de prescripţie medicală pentru prescrierea şi eliberarea medicamentelor cu şi fără contribuţie personală in sistemul de asigurări sociale de sănătate.
Vă transmitem detaliat modul de completare a noilor formulare de prescripţie medicală, cu specificarea că regulile de prescriere a medicamentelor cu şi fără contribuţie personală prevăzute in H.G. nr. 235/2005 cu modificările şi completările ulterioare nu se modifică, fiind reamintite in anexă.
Odată cu distribuirea către furnizori a formularelor de prescripţii medicale sau cu ocazia intalnirilor organizate de casa de asigurări de sănătate cu furnizorii de servicii medicale implicaţi in prescrierea şi eliberarea medicamentelor, se vor pune la dispoziţia acestora, in format scris, instrucţiunile privind modalitatea de completare a noilor formulare de prescripţii medicale cu următoarele specificaţii:
1. instrucţiunile de completare a noilor formulare de prescripţii medicale pot fi vizualizate şi pe pagina de web a CNAS: www.casan.ro, secţiunea „medicamente”
2. pe pagina de web a CNAS www.casan.ro – secţiunea „medicamente” pot fi vizualizate şi descărcate fişierele „ Clasificaţia internaţională a maladiilor CIM revizia a-10-a , varianta 999 coduri de boală” şi „Lista celor mai frecvente 100 de coduri de boală utilizate de medicul de familie”
Eventualele situaţii particulare care nu au fost cuprinse in instrucţiunile de mai sus şi care pot apărea incepand cu data de 17.10.2005, vor fi semnalate in scris, de către medicii prescriptori, caselor de asigurări de sănătate cu care se află in relaţii contractuale sau Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, in vederea soluţionării.

 
Clasificare articol: Medicamente si tratamente
Vezi articole din categoria: Medicamente si tratamente
Vezi stiri din categoria: Medicamente si tratamente
 

Comentarii

Momentan nu exista comentarii adaugate. Fii primul! :)
Folositi formularul de mai jos pentru a trimite un comentariu.


Nume: *

E-mail: *

Comentariul tau: *Captcha* In cazul in care nu puteti citi codul,
click pe imagine pentru a genera un nou cod!
Codul trebuie introdus cu MAJUSCULE!


Comanda online produse Pediakid Hyperclinica Medlife Timisoara

Cele mai cautate produse:

Cauti o farmacie, un spital sau un cabinet medical?

Parteneri

 
Acest site este detinut, administrat si mentinut de SC Blue Soft SRL, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent mentionat mai inainte este singurul responsabil de continutul acestui site, iar Reteaua CaliVita® International si entitatile sale operatoare nu au nici o responsabilitate cu privire la acest site. Ne luam angajamentul sa va anuntam cand un produs nu mai este pe stoc sau o promotie este retrasa.

Pagina de internet www.farmamed.ro si detinatorul acesteia SC BLUE SOFT SRL nu comercializeaza produse ci doar promoveaza produse ale unor distribuitori autorizati, avand rolul doar de a prelua si retransmite catre acesti distribuitori comenzi on line. Drept urmare, farmamed.ro si SC BLUE SOFT SRL nu se fac raspunzatoare de eventuale deficiente aparute in livrarea comenzilor, continutul coletelor, provenienta sau calitatea produselor, acestea revenind in sarcina exclusiva a distribuitorilor autorizati al produselor respective.