Reguli de prevenire a toxiinfectiilor alimentare

04 Iunie 2007
 

Ministerul Sănătăţii Publice recomandă populaţiei respectarea regulilor de bază ale unui comportament de prevenire a îmbolnăvirilor prin toxiinfecţii alimentare sau alte boli cu transmitere digestivă, ca urmare a cazurilor înregistrate din această cauză, în special în focare familiale.

Potrivit unui comunicat de presă remis marţi, NewsIn, Ministerul Sănătăţii Publice (MSP) atenţionează cetăţenii să evite prepararea alimentelor cu mai mult de două, trei ore înaintea consumului, în cazul în care nu se pot asigura condiţiile de temperatură necesare păstrării alimentelor preparate, precum şi asigurarea păstrării alimentelor la temperaturi de 4 – 80 C, în cazul produselor ce vor fi consumate la mai mult de trei ore de la preparare.

De asemenea, în comunicat se mai precizează că alimentele pregătite pentru sugari trebuie consumate de către aceştia imediat după prepararea lor, fără a fi reîncălzite sau păstrate la frigider. În ceea ce privesc alimentele gătite, MSP recomandă asigurarea unei temperaturi de preparare de peste 700 C precum şi evitarea contactului între alimentele ne-preparate şi cele preparate.

Printre recomandările făcute de MSP se mai regăsesc spălarea legumelor şi fructelor înainte de a fi consumate, evitarea consumării alimentelor vândute pe stradă, precum îngheţată, prăjituri, produse de patiserie, hot-dog, mici, hamburger şi fierberea laptelui, în cazul în care acesta nu este pasteurizat.

MSP atrage atenţia şi asupra igienei repetate a mâinilor precum şi asupra spălarii vaselor ori de câte ori este necesar înaintea preparării produselor alimentare. 

 

 
Clasificare articol: Nutritie
Vezi articole din categoria: Nutritie
Vezi stiri din categoria: Nutritie
 

Comentarii

Momentan nu exista comentarii adaugate. Fii primul! :)
Folositi formularul de mai jos pentru a trimite un comentariu.


Nume: *

E-mail: *

Comentariul tau: *Captcha* In cazul in care nu puteti citi codul,
click pe imagine pentru a genera un nou cod!
Codul trebuie introdus cu MAJUSCULE!


Comanda online produse Pediakid Hyperclinica Medlife Timisoara

Cele mai cautate produse:

Cauti o farmacie, un spital sau un cabinet medical?

Parteneri

 
Acest site este detinut, administrat si mentinut de SC Blue Soft SRL, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent mentionat mai inainte este singurul responsabil de continutul acestui site, iar Reteaua CaliVita® International si entitatile sale operatoare nu au nici o responsabilitate cu privire la acest site. Ne luam angajamentul sa va anuntam cand un produs nu mai este pe stoc sau o promotie este retrasa.

Pagina de internet www.farmamed.ro si detinatorul acesteia SC BLUE SOFT SRL nu comercializeaza produse ci doar promoveaza produse ale unor distribuitori autorizati, avand rolul doar de a prelua si retransmite catre acesti distribuitori comenzi on line. Drept urmare, farmamed.ro si SC BLUE SOFT SRL nu se fac raspunzatoare de eventuale deficiente aparute in livrarea comenzilor, continutul coletelor, provenienta sau calitatea produselor, acestea revenind in sarcina exclusiva a distribuitorilor autorizati al produselor respective.