Restaurantele nu vor să afişeze numărul de calorii al alimentelor

05 Mai 2008
 

Uniunea proprietarilor de restaurante din statul New York a atacat în justiţie oraşul New York pentru a cere renunţarea la o circulară care solicită afişarea caloriilor de către lanţurile de restaurante care numără peste 15 unităţi în întreaga ţară. La capătul unei afaceri care durează de aproape doi ani, o măsură revizuită adoptată de Departamentul de sănătate publică din New York pentru "lupta împotriva obezităţii şi consecinţelor sale" urma să intre în vigoare la 1 aprilie, apoi la 14 aprilie şi apoi la 25 aprilie după amânări de graţie succesive. Lanţuri fast-food precum Starbuck's au început să afişeze caloriile, însă reclamanţii cer ca această măsură să fie pur şi simplu abrogată. Uniunea proprietarilor de restaurante din statul New York (NYSRA) "a depus plângere împotriva Departamentului de sănătate pentru încălcarea Primului Amendament şi a clauzei supremaţiei", potrivit unuia dintre avocaţii Uniunii, Nancy Milburn.
Primul Amendament al Constituţiei americane garantează libertatea convingerilor religioase, a cuvântului şi a uniunii, iar clauza supremaţiei afirmă superioritatea Constituţiei asupra oricărei legi sau măsuri adoptate local. /Rompres/

 
Clasificare articol: Nutritie
Vezi articole din categoria: Nutritie
Vezi stiri din categoria: Nutritie
 

Comentarii

Momentan nu exista comentarii adaugate. Fii primul! :)
Folositi formularul de mai jos pentru a trimite un comentariu.


Nume: *

E-mail: *

Comentariul tau: *Captcha* In cazul in care nu puteti citi codul,
click pe imagine pentru a genera un nou cod!
Codul trebuie introdus cu MAJUSCULE!


Comanda online produse Pediakid Hyperclinica Medlife Timisoara

Cele mai cautate produse:

Cauti o farmacie, un spital sau un cabinet medical?

Parteneri

 
Acest site este detinut, administrat si mentinut de SC Blue Soft SRL, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent mentionat mai inainte este singurul responsabil de continutul acestui site, iar Reteaua CaliVita® International si entitatile sale operatoare nu au nici o responsabilitate cu privire la acest site. Ne luam angajamentul sa va anuntam cand un produs nu mai este pe stoc sau o promotie este retrasa.

Pagina de internet www.farmamed.ro si detinatorul acesteia SC BLUE SOFT SRL nu comercializeaza produse ci doar promoveaza produse ale unor distribuitori autorizati, avand rolul doar de a prelua si retransmite catre acesti distribuitori comenzi on line. Drept urmare, farmamed.ro si SC BLUE SOFT SRL nu se fac raspunzatoare de eventuale deficiente aparute in livrarea comenzilor, continutul coletelor, provenienta sau calitatea produselor, acestea revenind in sarcina exclusiva a distribuitorilor autorizati al produselor respective.