Cinci lucruri despre usturoi

11 Octombrie 2011
 

Ustutoiul este una dintre plantele ale cărei efecte benefice au fost confirmate de medicina modernă după sute de ani de utilizare. Este îndrăgit de multă lume, fiind unul din condimentele de bază ale bucătăriei naţionale italiene şi franţuzeşti. Chiar dacă utilizarea usturoiului are nenumărate avantaje, multe persoane nu îl suportă, datorită gustului său specific foarte puternic. Din fericire, astăzi există suplimente alimentare de calitate ce conţin extract de usturoi dezodorizat.

Haideţi să vedem care sunt câteva dintre efectele benefice ale usturoiului!

1. O serie de studii au demosntrat că usturoiul are efecte antibacteriene şi antifungice. Conform rezultatelor unui astfel de studiu, consumul pe termen lung de usturoi poate preveni instalarea bacteriei Heliobacter pylori, responsabilă de dezvoltarea endogastritei, ulcerului gastric şi duodenal. Examinând efectele antivirale ale usturoiului, cercetătorii au descoperit că alicina sulfurică pe care o conţine este eficientă, printre altele, împotriva virusului ce cauzează herpesul. Conform cercetărilor ştiinţifice, datorită efectelor sale antifungice, usturoiul poate ajuta la eliminarea Candidei albicans – agenţii săi activi sulfuroşi menţionaţi mai sus sunt capabili să dezintegreze pereţii celulari şi proteinele ciupercilor.

2. Efectele sale antioxidante nu au fost încă documentate în articole ştiinţifice, chiar dacă experimentele in vitro au demonstrat că usturoiul ne poate proteja eficient celulele de radicalii liberi, cum ar fi hidrogen-peroxidul sau alţi radicali liberi de peroxid.

3. Poate fi, de asemenea, eficient în tratarea hipertensiunii; comparând rezultatele mai multor studii dublu-oarbe, cercetătorii au descoperit că, dacă usturoiul este consumat în doze de 600-900 mg, pe termen lung, cel puţin de patru ori pe săptămână, poate reduce semnificativ tensiunea arterială.

4. Usturoiul este cunoscut în special datorită efectului său de reducere a colesterolului. Acesta a fost confirmat de o serie de studii: dacă este aplicat pe termen lung, reduce semnificativ nivelul de colesterol LDL (numic şi „colesterolul rău”), în timp ce nivelul de colesterol HDL creşte pe durata tratamentului. Cercetătorii au tras concluzia că acest efect poate fi atribuit alicinei din usturoi.

5. Pe lângă faptul că reduc tensiunea arterială şi nivelul de colesterol, agenţii activi din usturoi pot ajuta şi la normalizarea nivelurilor altor grăsimi sanguine, cum ar fi trigliceridele. Prin urmare, usturoiul ne protejează inima şi vasele de sânge.

Bibliografie:
Billing J, Sherman P, The Quarterly Review of Biology (1998) 73(1): 3-49.
Zhou ZF, Zhang YS, Wang YM, Chung Hua Liu Hsing Ping Hsueh Tsa Chih (1997) 18(1):18-21.
Silagy C, Neil AW, J Hypertension )1994) 12:463–68.
Weber ND, et al, Planta Med (1992) 58(5):417-23.
Yarnell E, Garlic: Continuing Education Module (1999) New Hope Institute of Retailing
(produced in association with Bastyr University, Bothell, WA). 8 pages.
Adetumbi M, Javor GT, Lau BH, Antimicrob Agents Chemother (1986) 30(3):499-501.
Ledezma E, et al, Mycoses (1996) 39:393-5
Yoshida S, et al, Appl Environ Microbiol (1987) 53(3):615-7.
Ide N, Matsuura H, Itakura Y, Phytotherapy Research (1996) 10:340-341.

AFLA CE TE POATE AJUTA: Garlic Caps
 
Clasificare articol: Remedii naturiste
Vezi articole din categoria: Remedii naturiste
Vezi stiri din categoria: Remedii naturiste
 

Comentarii

Momentan nu exista comentarii adaugate. Fii primul! :)
Folositi formularul de mai jos pentru a trimite un comentariu.


Nume: *

E-mail: *

Comentariul tau: *Captcha* In cazul in care nu puteti citi codul,
click pe imagine pentru a genera un nou cod!
Codul trebuie introdus cu MAJUSCULE!


Comanda online produse Pediakid Hyperclinica Medlife Timisoara

Cele mai cautate produse:

Cauti o farmacie, un spital sau un cabinet medical?

Parteneri

 
Acest site este detinut, administrat si mentinut de SC Blue Soft SRL, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent mentionat mai inainte este singurul responsabil de continutul acestui site, iar Reteaua CaliVita® International si entitatile sale operatoare nu au nici o responsabilitate cu privire la acest site. Ne luam angajamentul sa va anuntam cand un produs nu mai este pe stoc sau o promotie este retrasa.

Pagina de internet www.farmamed.ro si detinatorul acesteia SC BLUE SOFT SRL nu comercializeaza produse ci doar promoveaza produse ale unor distribuitori autorizati, avand rolul doar de a prelua si retransmite catre acesti distribuitori comenzi on line. Drept urmare, farmamed.ro si SC BLUE SOFT SRL nu se fac raspunzatoare de eventuale deficiente aparute in livrarea comenzilor, continutul coletelor, provenienta sau calitatea produselor, acestea revenind in sarcina exclusiva a distribuitorilor autorizati al produselor respective.