Produsele bio - chiar sunt mai altfel?

24 Iunie 2012
 

Probabil că v-aţi întrebat de multe ori cum de reuşesc terenurile arabile existente să satisfacă necesarul de alimente al unei populaţii în continuă creştere. Din păcate, adesea este nevoie de intervenţii umane violente pentru a se asigura producţia de alimente la preţuri accesibile.


Noile terenuri arabile, practic infertile, trebuie tratate cu substanţe chimice puternice, care sunt, în majoritatea cazurilor, permise, pentru a obţine recolte ce depăşesc producţia normală. Însă din ce în ce mai multe persoane sunt conştiente de pericolul pe care îl reprezintă utilizarea acestor chimicale, care pot rămâne mult timp în alimente, fapt ce cauzează probleme de sănătate pe termen lung.


Cu toate că producătorii de încredere respectă reglementările în vigoare şi aşteaptă ca aceste substanţe să se descompună şi să devină inofensive pentru oameni, multe persoane aleg să consume variantele organice (sau bio) ale unei întregi serii de produse, din diverse motive.


De ce merită să alegem alimente produse organic?


Cultivarea lor nu poluează mediul înconjurător cu substanţe chimice, deoarece pe post de îngrăşământ se folosesc doar substanţe ecologice, care trebuie să îndeplinească o serie de reglementări stricte.
Fiindcă aceste substanţe ecologice sunt mai puţin agresive, este nevoie de mai multe resurse umane pentru a obţine aceeaşi eficienţă. În multe cazuri, insectele dăunătoare sunt îndepărtate manual şi prăşitul se face tot manual, astfel încât cumpărătorii de produse bio sprijină şi angajările de personal.


Deoarece nu folosesc fertilizatori artificiali, fermele bio nu poluează solul şi apele potabile.


Conform unor studii, produsele care provin de la fermele bio pot conţine cu până la 25% mai mulţi nutrienţi decât produsele obişnuite. Carnea de pasăre şi laptele de la fermele bio conţin mai multe proteine şi o cantitate semnificativ mai mare de minerale, vitamine şi acizi graşi. Gândiţi-vă doar că animalele de la fermele bio au condiţii de viaţă mult mai bune decât cele de la crescătoriile obişnuite.

În cadrul procesului de producţie, producătorii bio evită utilizarea de substanţe artificiale, folosind, de cele mai multe ori, substanţe naturale aromatizante pentru a obţine gustul dorit; de asemenea, se evită cu
consecvenţă aplicarea de potenţatori de aromă şi conservanţi artificiali.


Preţul produselor bio poate părea mai mare, la o primă vedere, dar trebuie să ţinem cont de faptul că, de aceşti bani, primim produse de o calitate superioară, bogate în substanţe nutritive.


Fiindcă reglementările privind clasificarea unui produs drept bio sunt foarte stricte, aceasta reprezintă o garanţie solidă pentru clienţi că primesc exact ceea ce scrie pe etichetă!


Pentru a ne proteja planeta pentru generaţiile viitoare, este foarte important să ne modificăm urgent modul de gândire. Paşii mici, şi apoi mai mari, făcuţi de fiecare persoană pot duce la o dezvoltare de durată, iar lista lungă de modificări necesare o putem începe cumpărând chiar astăzi produse bio. Aceasta nu este doar o investiţie pe termen lung, ci poate produce schimbări perceptibile chiar acum! În curând: CaliVita vă prezintă noul produs bio certificat, Organic Noni! Disponibil în curând în magazinele din ţara noastră, precum şi în magazinele virtuale CaliVita.


Sursă:
The nutritional advantages of bio products and the necessity of a change in attitude – prof. dr. Árpád Pusztai

Articol preluat de la Calivita 

 
Clasificare articol: Sanatate
Vezi articole din categoria: Sanatate
Vezi stiri din categoria: Sanatate
 

Comentarii

Momentan nu exista comentarii adaugate. Fii primul! :)
Folositi formularul de mai jos pentru a trimite un comentariu.


Nume: *

E-mail: *

Comentariul tau: *Captcha* In cazul in care nu puteti citi codul,
click pe imagine pentru a genera un nou cod!
Codul trebuie introdus cu MAJUSCULE!


Comanda online produse Pediakid Hyperclinica Medlife Timisoara

Cele mai cautate produse:

Cauti o farmacie, un spital sau un cabinet medical?

Parteneri

 
Acest site este detinut, administrat si mentinut de SC Blue Soft SRL, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent mentionat mai inainte este singurul responsabil de continutul acestui site, iar Reteaua CaliVita® International si entitatile sale operatoare nu au nici o responsabilitate cu privire la acest site. Ne luam angajamentul sa va anuntam cand un produs nu mai este pe stoc sau o promotie este retrasa.

Pagina de internet www.farmamed.ro si detinatorul acesteia SC BLUE SOFT SRL nu comercializeaza produse ci doar promoveaza produse ale unor distribuitori autorizati, avand rolul doar de a prelua si retransmite catre acesti distribuitori comenzi on line. Drept urmare, farmamed.ro si SC BLUE SOFT SRL nu se fac raspunzatoare de eventuale deficiente aparute in livrarea comenzilor, continutul coletelor, provenienta sau calitatea produselor, acestea revenind in sarcina exclusiva a distribuitorilor autorizati al produselor respective.