Terapia SoniFort - metoda eficienta de tratament a plagilor cronice cu ajutorul ESWT

25 Octombrie 2010
 

Generalitati

Plagile cronice (ulcere de decubit, ulcere de gamba, plagi ale piciorului diabetic, arsuri, escare...etc) sunt o problema din ce in ce mai mare in ingrijirea zilnica a pacientilor si o mare provocare pentru cadrele medicale specializate, care cauta metode noi de tratament.
Orice rana care are perioada de vindecare peste 30 de zile poate fi considerata cronica.
Aria de de incidenta a plagilor cronice este destul de mare datorita cauzelor multiple (diabet, escare, arsuri, amputatii, ulcere, leziuni cutanate..etc).
Ranile afecteaza buna desfasurare a vietii omului si in cazul absentei unui tratament adecvat viata omului poate fi pusa in pericol.


Cauze

Desi exista o multime de factori etiopatogenici ai ulcerelor, cele mai frecvente cauze sunt:

 • -cauzele vasculare: insuficienta venoasa cronica (varice hidrostatice decompensate-2/3 din cazuri), insuficienta arteriala si afectarea vaselor mici (ulceratiile necrotice din diferite vasculite-periarterita nodoasa, colagenoze-ulcerul lupic sau sclerodermic, sindromul de anticorpi antifosfolipidici, microangiopatia diabetica, etc).
 • -cauzele nevasculare: ulcere posttraumatice, ulceratii infectioase, ulceratii neuropatice, ulcerul neoplazic (carcinom epidermoid, epiteliom bazocelular, melanom ulcerat, sarcom cutanat sau transformarea neoplazica a unui ulcer varicos vechi).

Diabetul, afectiune cu o incidenta tot mai mare in lume, greu de controlat si imposibil de vindecat, este insotit adesea de o complicatie invalidanta – neuropatia diabetica care cauzeaza dureri si ulcere ale gambelor, pana acum practic “nevindecabile”.


Terapia Sonifort pe baza ESWT


Un tratament nou, simplu si eficient pentru aceste afectiuni este Terapia SoniFort.
Vindecarea plagilor cronice se poate face cu ajutorul undelor de soc (ESWT- Extracorporeal Shock Wave Therapy). Terapia SoniFort, obtine rezultate excelente In lupta contra leziunilor cutanate acute si cronice.
Undele de soc pot fi focalizate (utilizate pentru fragmentarea calcifierilor, distrugerea stratului de grasime...etc) sau radiale (pentru vindecarea plagilor, fizioterapie, stimularea recuperarii musculare, celulita...etc).
Efectele medicale ale undelor de soc se bazeaza pe urmatoarele efecte biologice:

 • stimularea neovascularizatiei
 • stimularea regenerarii tesuturilor
 • cresterea metabolismului celular
 • efect antibacterian
 • cresterea productiei de colagen
 • decalcifierea fibroblastelor
 • detensionarea musculaturii
 • eliminarea rapida a substantei P (neuropeptid a carui functie principala este de a transmite durerea in sistemul nervos central).
 • schimbarea permeabilitatii membranei celulare
 • reducerea demielinizarii nervoase la nivel local.
 • stimularea factorilor de crestere (VEGF, BMP ...)
 • migrarea si diferentierea celulelor stem.

Aparatul de ultima generatie, folosit pentru terapia cu unde de soc a plagilor si ranilor tesuturilor moi este dotat cu un reflector parabolic care permite furnizarea de unde acustice defocalizate (radiale) pe o suprafata mare a tesutului moale, cu o adancime redusa de penetrare. Aceste unde simple nu genereaza in mod normal durere si utilizarea lor nu necesita anestezie.


Mod de operare

Terapia SoniFort (ESWT) trebuie efectuata de catre un medic calificat si experimentat. In timpul sedintei de terapie, aplicatorul trebuie pozitionat cu grija pentru a evita structurile vasculare sau nervoase majore. Pozitionarea pacientului se face astfel incat aplicatorul sa poata fi orientat vertical pe zona selectata pentru tratament. Initierea procedurii se face dupa o atenta aplicare a gelului atat pe tegument cat si pe sonda pentru a facilita transmiterea undelor de soc si patrunderea lor in tegument.


Contraindicatii ale Terapiei SoniFort:

 • leziuni maligne in aria de terapie
 • anomalii anatomice in aria de terapie
 • inflamatii acute in aria de terapie
 • tratamente la nivelul capului, gatului si coloanei vertebrale
 • coagulopatii
 • stare de graviditate
 • copii.


Diagnostic si Tratament in Romania

“Prezenta unui ulcer cronic, trenant este o problema serioasa pentru pacient si o provocare pentru medic, care trebuie sa stabileasca clar etiologia si sa adopte schema terapeutica care sa determine epitelizarea cat mai rapida a leziunii” afirma Solomon Alice, medic specialist dermatolog Gral Medical.
Pentru a urma procedura SoniFort pacientul trebuie sa se califice in vederea efectuarii sedintelor. Pentru calificare sunt necesare: analize de laborator (HLG, Glicemie, VSH, Tq+Ap+INR, si APTT), Eco Dopller vascular si EKG optional.

La noi in tara, in perioada 25.10.2010 -30.11.2010, Clinica Gral Colentina a initiat Campania “Sesam inchide-te”, o campanie ce vine in sprijinul pacientilor cu rani deschise.
De aceea, pe perioada campaniei fiecare pacient va beneficia de 25% reducere pentru procedura SoniFort si pentru orice alta investigatie necesara diagnosticarii si calificarii.
In plus, fiecare pacient va beneficia de consultatie gratuita daca se califica pentru Terapia SoniFort. In cazul necalificarii pentru Terapia SoniFort pacientul plateste consultatia de specialitate.
Fiecare pacient poate veni direct cu analizele necesare pentru calificare sau le poate efectua in cadrul Clinicii Gral Colentina gratuit (in limita plafonului cu CASMB) sau cu plata cu reducere de 25%.

Programari si consiliere se pot face online: www.gralmedical.ro sau apeland numerele de telefon: 021 317 83 95 - Clinica Gral Colentina
 

 
Clasificare articol: Sanatate
Vezi articole din categoria: Sanatate
Vezi stiri din categoria: Sanatate
 

Comentarii

Momentan nu exista comentarii adaugate. Fii primul! :)
Folositi formularul de mai jos pentru a trimite un comentariu.


Nume: *

E-mail: *

Comentariul tau: *Captcha* In cazul in care nu puteti citi codul,
click pe imagine pentru a genera un nou cod!
Codul trebuie introdus cu MAJUSCULE!


Comanda online produse Pediakid Hyperclinica Medlife Timisoara

Cele mai cautate produse:

Cauti o farmacie, un spital sau un cabinet medical?

Parteneri

 
Acest site este detinut, administrat si mentinut de SC Blue Soft SRL, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent mentionat mai inainte este singurul responsabil de continutul acestui site, iar Reteaua CaliVita® International si entitatile sale operatoare nu au nici o responsabilitate cu privire la acest site. Ne luam angajamentul sa va anuntam cand un produs nu mai este pe stoc sau o promotie este retrasa.

Pagina de internet www.farmamed.ro si detinatorul acesteia SC BLUE SOFT SRL nu comercializeaza produse ci doar promoveaza produse ale unor distribuitori autorizati, avand rolul doar de a prelua si retransmite catre acesti distribuitori comenzi on line. Drept urmare, farmamed.ro si SC BLUE SOFT SRL nu se fac raspunzatoare de eventuale deficiente aparute in livrarea comenzilor, continutul coletelor, provenienta sau calitatea produselor, acestea revenind in sarcina exclusiva a distribuitorilor autorizati al produselor respective.