Comoara verde pentru sanatatea noastra

22 Noiembrie 2011
 

Putem afirma că algele sunt un adevărat dar al naturii: pot fi consumate drept ali­ment, datorită faptului că au în com­poziţie nutrienţi de valoare (proteine de înalta ca­litate, vitaminele E şi B, acizi graşi nesaturaţi) şi, în acelaşi timp, pot fi de ma­re ajutor în tratarea anumitor afecţiuni.


Cele mai studiate alge sunt Spirulina şi Chlorella vulgaris, o serie de cercetări şti­in­ţifice demonstrând beneficiile lor multiple asupra sănătăţii. Vom menţiona în cele ce urmează doar câteva dintre rezultatele celor mai recente studii.


Cercetările au demonstrat că alga chlo­rella, datorită conţinutului său ridicat de fier, acid folic şi vitamina B12, poate fi eficientă în prevenirea anemiei de sarcină (o afecţiune foarte des întâlnita), precum şi a hiper­ten­siunii ce însoteste sarcina. Conform unui studiu indian, extractul de spirulina poate reprezenta o terapie eficientă în caz de intoxicaţie cu arsenic, o afecţiune foarte gravă. Din fericire, intoxicaţiile cu arsenic nu sunt frecvente în Europa, dar riscul acumu­lării de metale grele în organism este con­siderabil, în special în cazul persoanelor care locuiesc în marile oraşe şi în zonele indus­trializate. O altă serie de teste indică faptul că algele sunt capabile să lege o parte din metalele grele ce pătrund în organism, de exemplu plumbul, astfel încât să nu fie absorbit în fluxul sanguin şi să poată fi eliminat.


Spirulina are o serie de alte beneficii, pe lângă ajutorul în caz de intoxicaţie cu me­tale grele. Un experiment cu durata de şa­se săptămâni efectuat pe bărbaţi fumători a demonstrat că, în sângele ce­lor care au con­sumat spirulina, nivelurile de vitamina C şi E au crescut semnificativ, în timp ce distru­gerile cauzate de radicalii liberi s-au dimi­nuat. Pe baza acestor rezultate, con­form cercetătorilor care au condus ex­pe­rimentul, spirulina poate re­prezenta o com­ponentă importantă a u­nei alimentaţii sănătoase şi echilibrate, în special pentru cei care fu­mează sau lo­cuiesc într-un mediu poluat.

În cadrul unui alt experiment, efectele consumului de spirulina au fost testate pe cobaii suferinzi de diabet: rezultatele de­monstrează că acest soi de alge poate ajuta la reducerea glicemiei, cu efecte benefice asupra masei corporale. De asemenea, da­torită conţinutului său ridi­cat de calciu, poate reduce riscul de oste­oporoză apărută ca efect secundar al me­dicaţiei folosite de bolnavii de diabet. Pe lângă faptul că ajută la normalizarea ni­ve­lurilor ridicate de zahăr din sânge (hiper­glicemie), le poate reduce şi pe cele de gră­simi (hiperlipidemie). Vestea bună pen­tru sportivi şi pentru cei care vor să slă­bească este că algele nu doar cresc forţa fizică şi întârzie apariţia oboselii, ci, în ca­zul chlorellei, intensifică arderea grăsi­milor, prin urmare pot fi de ajutor la men­ţinerea greutăţii corporale normale.


Algele reprezintă şi un supliment ex­celent al dietelor alcaline, deci, combinate cu plan­te verzi cu efecte alcalinizante (de exemplu, broccoli, spanac, pătrunjel, Aloe vera, care, ca parte integrantă a unei ali­mentaţii echi­librate, sprijină funcţio­narea adecvată a or­ga­nismului şi prote­jează împotriva radica­lilor liberi), pot fi deosebit de eficiente.


Am văzut că spirulina şi chlorella pot fi folosite în nenumărate scopuri, aşa că putem apela cu încredere la ele dacă dorim să ne suplimentăm alimentaţia sau să ne creştem forţa fizică.

AFLA CE TE POATE AJUTA: Spirulina Chlorella PLUS
 
Clasificare articol: Suplimenti nutritivi
Vezi articole din categoria: Suplimenti nutritivi
Vezi stiri din categoria: Suplimenti nutritivi
 

Comentarii

Momentan nu exista comentarii adaugate. Fii primul! :)
Folositi formularul de mai jos pentru a trimite un comentariu.


Nume: *

E-mail: *

Comentariul tau: *Captcha* In cazul in care nu puteti citi codul,
click pe imagine pentru a genera un nou cod!
Codul trebuie introdus cu MAJUSCULE!


Comanda online produse Pediakid Hyperclinica Medlife Timisoara

Cele mai cautate produse:

Cauti o farmacie, un spital sau un cabinet medical?

Parteneri

 
Acest site este detinut, administrat si mentinut de SC Blue Soft SRL, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent mentionat mai inainte este singurul responsabil de continutul acestui site, iar Reteaua CaliVita® International si entitatile sale operatoare nu au nici o responsabilitate cu privire la acest site. Ne luam angajamentul sa va anuntam cand un produs nu mai este pe stoc sau o promotie este retrasa.

Pagina de internet www.farmamed.ro si detinatorul acesteia SC BLUE SOFT SRL nu comercializeaza produse ci doar promoveaza produse ale unor distribuitori autorizati, avand rolul doar de a prelua si retransmite catre acesti distribuitori comenzi on line. Drept urmare, farmamed.ro si SC BLUE SOFT SRL nu se fac raspunzatoare de eventuale deficiente aparute in livrarea comenzilor, continutul coletelor, provenienta sau calitatea produselor, acestea revenind in sarcina exclusiva a distribuitorilor autorizati al produselor respective.