Lizina impotriva herpesului

18 August 2011
 

Această boală care afectează foarte multe persoane de pe intreaga planeta este cauzată de două virusuri: Herpes simplex 1 (HSV-1) şi 2 (HSV-2). Ce-al doilea este transmis sexual şi colonizează regiunea sacroiliacă, cauzand leziuni ulcerative pe şi in jurul organelor sexuale, in timp ce primul se transmite de la o persoană la alta prin contactul cu saliva infectată şi prin contact direct (contact corporal, utilizarea aceloraşi tacamuri şi pahare etc.). Circa 40% dintre persoane sunt infectate cu acest virus, cel mai adesea incă din copilărie.

Simptomele herpesului, vezicule mici, localizate la nivelul buzei şi la marginea externă a gurii, se fac resimţite de obicei in momentele cele mai nepotrivite. Unele persoane pot prevedea debutul herpesului: durere, mancărime, senzaţia de arsură — toate acestea semnalizează că peste puţin timp herpesul işi va face simţită prezenţa.

Herpesul este, de obicei, declanşat de modificări hormonale, radiaţii UV (expunere la soare), infecţii, febră, stres fizic şi psihic. Din păcate, după faza acută, virusul nu va dispărea din organism, ci se va pregăti de un nou „atac” asupra ganglionilor.

Deci, odată ce aţi contactat virusul herpetic, acesta va rămane pentru totdeauna in organism, chiar dacă simptomele pot să nu mai apară. In timpul fazei acute, herpesul poate fi tratat cu diferite unguente sau cu medicamente antivirale agresive, administrate oral. Acestea sunt utilizate de multe persoane şi in faza latentă — in speranţa că vor putea scurta sau rări fazele acute — ceea ce le impovărează organismul. Eficacitatea acestor medicamente depinde de momentul administrării, insă debutul herpesului este foarte dificil de estimat, fiindcă veziculele apar, de cele mai multe ori, pe neaşteptate.

Deoarece foarte multe persoane din toată lumea sunt contaminate cu acest virus, care poate avea consecinţe de durată foarte serioase (de exemplu, afecţiuni ale corneei), numeroase studii ştiinţifice au examinat această problemă. Concluzia cercetărilor ştiinţifice efectuate de-a lungul timpului a fost aceea că lizina, o substanţă prezentă in mod natural in organism, poate fi de ajutor, intr-un mod sau altul. Astăzi ştim deja in ce mod funcţionează această substanţă. Lizina este unul dintre aminoacizii care intră in construcţia proteinelor noastre. Participă la formarea proteinelor de genul colagenului, poate sprijini absorbţia calciului din intestine, deci poate ajuta şi la prevenirea osteoporozei. Fiind un aminoacid esenţial, organismul uman nu il poate sintetiza, prin urmare trebuie suplimentat din surse externe, pentru a inlocui cantitatea utilizată in cadrul metabolismului.

Studiile au demonstrat că lizina este absorbită in funcţie de arginină, un alt aminoacid, şi că, dacă unul există intr-o cantitate mai mare decat celălalt, acesta din urmă poate fi absorbit intr-o cantitate mai mică. Deoarece virusul herpetic are nevoie de arginină pentru a se multiplica, blocand absorbţia acesteia putem stopa multiplicarea virusului şi putem scurta faza acută, ceea ce poate ameliora simptomele.

Arginina nu este un aminoacid esenţial, deci poate fi produsă şi de organism, prin urmare, blocand absorbţia de arginină cu ajutorul unui aport crescut de lizină, nu vom cauza deficienţă. Cerealele şi carnea, de exemplu, sunt surse bogate de lizină, care conţin şi o cantitate semnificativă de arginină, prin urmare „raportul” lizinăarginină dorit nu poate fi satisfăcut doar din alimentaţie.

In cadrul unui experiment cu durata de şase luni, participanţii au fost impărţiţi in două grupe: prima a primit lizină, a doua – nu. Pe parcursul experimentului, in cadrul primei grupe s-au inregistrat de două ori mai puţine cazuri de imbolnăvire decat in cea de-a doua, de control, care nu a primit lizină. In cadrul unui alt experiment, unde subiecţii au primit 312-1.200 mg de lizină zilnic (in una sau mai multe doze), cercetătorii au descoperit că aceasta scurtează faza acută a bolii şi, de asemenea, reduce frecvenţa recidivelor. Lizina nu a provocat niciun fel de efecte secundare, nici măcar cand dozele au fost de 3.000 mg pe zi.

Aşa cum putem vedea din cele de mai sus, lizina poate fi un supliment promiţător al terapiei antiherpetice, deoarece poate scurta fazele acute şi le poate reduce frecvenţa. In plus, aceasta nu este un medicament antiviral agresiv, ci o substanţă naturală, prezentă şi in organismul uman.
 

AFLA CE TE POATE AJUTA: L-Lysine Plus
 
Clasificare articol: Suplimenti nutritivi
Vezi articole din categoria: Suplimenti nutritivi
Vezi stiri din categoria: Suplimenti nutritivi
 

Comentarii

Momentan nu exista comentarii adaugate. Fii primul! :)
Folositi formularul de mai jos pentru a trimite un comentariu.


Nume: *

E-mail: *

Comentariul tau: *Captcha* In cazul in care nu puteti citi codul,
click pe imagine pentru a genera un nou cod!
Codul trebuie introdus cu MAJUSCULE!


Comanda online produse Pediakid Hyperclinica Medlife Timisoara

Cele mai cautate produse:

Cauti o farmacie, un spital sau un cabinet medical?

Parteneri

 
Acest site este detinut, administrat si mentinut de SC Blue Soft SRL, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent mentionat mai inainte este singurul responsabil de continutul acestui site, iar Reteaua CaliVita® International si entitatile sale operatoare nu au nici o responsabilitate cu privire la acest site. Ne luam angajamentul sa va anuntam cand un produs nu mai este pe stoc sau o promotie este retrasa.

Pagina de internet www.farmamed.ro si detinatorul acesteia SC BLUE SOFT SRL nu comercializeaza produse ci doar promoveaza produse ale unor distribuitori autorizati, avand rolul doar de a prelua si retransmite catre acesti distribuitori comenzi on line. Drept urmare, farmamed.ro si SC BLUE SOFT SRL nu se fac raspunzatoare de eventuale deficiente aparute in livrarea comenzilor, continutul coletelor, provenienta sau calitatea produselor, acestea revenind in sarcina exclusiva a distribuitorilor autorizati al produselor respective.