Omega 3 in focus

18 August 2011
 

Cand spunem omega 3 (sau n-3), ne referim la un grup de acizi graşi nesaturaţi in care ultima legătură dublă se găseşte in aşa-numita poziţie n-3. Majoritatea ştiu că acidul eicosapentaeonic (EPA) şi cosahexaenoic (DHA) aparţin grupului omega 3, insă, in afară de aceştia, există şi alţi acizi graşi omega 3 (de exemplu, acidul alfa-linoleic, acidul stearic) importanţi din punct de vedere nutritivfiziologic.

Acizii graşi omega 3 au nenumărate beneficii fiziologice. O serie de studii au demonstrat că aceştia reduc nivelul lipidelor din sange şi influenţează in mod benefic aparatul cardiovascular (au efect antihipertensiv). Mai mult, aşa-numitele eicosanoide derivate din EPA ameliorează procesele inflamatorii, fiind astfel eficiente in prevenirea anumitor afecţiuni cardiace (boli coronare), precum şi in tratamentul artritei, al afecţiunilor intestinale inflamatorii sau chiar al psoriazisului. „Depozitele” de DHA din celule sistemului nervos au o importanţă vitală in perioada prenatală, precum şi in copilărie, fiind un factor-cheie in dezvoltarea sănătoasă a sistemului nervos. Aceeaşi proprietate a acizilor graşi omega 3 poate avea efect benefic şi la varstnici, impotriva demenţei senile. Rezultate promiţătoare au fost raportate şi in tratamentul complementar al simptomelor mentale (de exemplu al depresiei).

EPA şi DHA sunt atat de cunoscute fiindcă se extrag, de regulă, din anumite soiuri de peşti; prin urmare, produsele cu ulei de peşte de pe piaţă includ ambele tipuri de acizi. E important de reţinut că uleiul de peşte nu conţine doar acizi graşi omega 3. Cu cat proporţia acestora intr-o unitate de ulei de peşte este mai mare, cu atat mai concentrat este produsul.

Popularitatea in creştere a produselor cu omega 3 a impulsionat şi dezvoltarea tehnologiei de producţie. In produsele noi, moderne, materiile prime sunt purificate cu ajutorul distilării moleculare. Aceasta, spre deosebire de metodele anterioare, este un proces foarte delicat, efectuat la temperatură scăzută, care protejează uleiul de peşte de efectele nocive ale oxidării, prin urmare in produsul finit se adaugă o cantitate mai mică de antioxidanţi. Distilarea moleculară nu este un proces ieftin, dar rezultatul este un ulei de peşte mai stabil, de o puritate şi concentraţie sporite.

Vestea bună este că firma CaliVita ţine pasul cu trendurile moderne şi in ceea ce priveşte acizii graşi omega 3, iar drept rezultat indrăgitul produs Omega 3, sub formă de capsule, se va reinnoi in curand. Produsul actualizat Omega 3 va oferi o serie de avantaje – pentru detalii, vizitaţi site-ul CaliVita International sau consultaţi-vă sponsorul.

 

Acizii grasi Omega 3 ca ingrdiente

 

Bibliografie:
• http://www.nutraingredients-usa.com/Consumer-Trends/omega-3-foods-marketbucks-
recession
• Allison sarubin Frakagis, ms, RD, Cynthia Thomson phD, RD: The Health professional’s
Guide To popular Dietary supplements 3rd.ed. American Dietetic Association, 2007
• Bruce J. Holub ph.D; DHA/epA omega Fatty Acids for Human Health and Chronic
Disorders www.naturalproductsinsider.com

AFLA CE TE POATE AJUTA: Omega 3 Natural Fish Oil
 
Clasificare articol: Suplimenti nutritivi
Vezi articole din categoria: Suplimenti nutritivi
Vezi stiri din categoria: Suplimenti nutritivi
 

Comentarii

Momentan nu exista comentarii adaugate. Fii primul! :)
Folositi formularul de mai jos pentru a trimite un comentariu.


Nume: *

E-mail: *

Comentariul tau: *Captcha* In cazul in care nu puteti citi codul,
click pe imagine pentru a genera un nou cod!
Codul trebuie introdus cu MAJUSCULE!


Comanda online produse Pediakid Hyperclinica Medlife Timisoara

Cele mai cautate produse:

Cauti o farmacie, un spital sau un cabinet medical?

Parteneri

 
Acest site este detinut, administrat si mentinut de SC Blue Soft SRL, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent mentionat mai inainte este singurul responsabil de continutul acestui site, iar Reteaua CaliVita® International si entitatile sale operatoare nu au nici o responsabilitate cu privire la acest site. Ne luam angajamentul sa va anuntam cand un produs nu mai este pe stoc sau o promotie este retrasa.

Pagina de internet www.farmamed.ro si detinatorul acesteia SC BLUE SOFT SRL nu comercializeaza produse ci doar promoveaza produse ale unor distribuitori autorizati, avand rolul doar de a prelua si retransmite catre acesti distribuitori comenzi on line. Drept urmare, farmamed.ro si SC BLUE SOFT SRL nu se fac raspunzatoare de eventuale deficiente aparute in livrarea comenzilor, continutul coletelor, provenienta sau calitatea produselor, acestea revenind in sarcina exclusiva a distribuitorilor autorizati al produselor respective.